Libnet.ro
UNICEF

08:30

Zegrean, despre OUG pe Codurile Penale: E contrara practicii CCR si Constitutiei. Am avut in 2010 o situatie asemanatoare si atunci Toader era chiar judecator al Curtii

B1 B1,
Zegrean, despre OUG pe Codurile Penale: E contrara practicii CCR si Constitutiei. Am avut in 2010 o situatie asemanatoare si atunci Toader era chiar judecator al Curtii

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a declarat ca nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta pe Codurile Penale, deoarece acest lucru ar fi contrar Constitutiei si practicii Curtii. continuă pe B1

Ministrul Toader vs. judecatorul Toader: OUG pe Codurile penale e cand legala, cand ilegala

Guvernul nu poate modifica o lege aflata in dezbatere parlamentara pentru ca ar incala astfel competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare, arata o decizie a CCR din 2010. Asadar, Codurile penale, aflate pe masa alesilor, nu pot fi modificate prin ordonanta de urgenta, asa cum a anuntat PSD. Tudorel Toader una spunea in 2010, ca magistrat CCR, exact pe dos spune azi, ca ministru.

Augustin Zegrean sustine ca ordonanta pe codurile penale ar fi neconstitutionala: Guvernul nu poate modifica o lege aflata deja in dezbatere in Parlament

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean sustine ca ordonanta de urgenta pe care Guvernul vrea sa o adopte privind Codurile penale este una neconstitutionala deoarece reprezinta un.

Tudorel Toader vine cu precizari, dupa ce Viorica Dancila a anuntat OUG pe Codurile Penale: S-a decis sa vedem care sunt posibilitatile de accelerare n partile declarate constitutionale

Ministerul Justitiei va analiza in ce masura pot fi adoptate una sau doua OUG pentru transpunerea in codurile penale a solutiilor legislative declarate constitutionale, a declarat luni ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Surse: Ce articole controversate vrea sa strecoare PSD in OUG pe Codurile Penale

Guvernul PSD-ALDE va adopta Codurile Penale prin Ordonanta de Urgenta. Decizia a fost luata in unanimitate de parlamentarii si liderii PSD intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National.

Tariceanu despre OUG pe Codurile penale: Nu am informatii

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, lider al ALDE, a declarat astazi ca nu a discutat cu partenerii de coalitie, nici cu ministrul Justitiei pe tema unei ordonante privind modificarea Codurilor penale, anuntata cu o zi in urma de PSD.

ORBAN, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: Cand PSD are initiativa, trebuie sa fim cu ochii in patru

Presedintele PNL, Ludovic Orban, critica intentia Guvernului de a adopta o OUG pentru articolele declarate constitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

Tudorel Toader, precizari despre OUG pe Codurile Penale

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit, luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, despremodificarea Codurilor Penale, mai exact cu privire la articolele declarate constitutionale. La.

Radu Banciu: Dragnea e un tartor, un inamic al statului roman si al bunului simt. Vrea sa scape anul asta de puscarie, sa stea dracului linistit de sarbatori (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit in editia de marti seara a emisiunii Lumea lui Banciu despre planul PSD privind o Ordonanta de Urgenta pe Codurile Penale: Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii.

SONDAJ Ce credeti despre planul unei OUG pentru codurile penale?

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca PSD a decis adoptarea unei Ordonante de Urgenta pe Codurile penale. Ea a spus ca a fost votata oportunitatea unei ordonante, nu si cand va fi adoptata. Liviu Dragnea a spus ca OUG e necesara pentru ca procesul legislativ se prelungeste prea mult. Anuntul vine in contextul intensificarii speculatiilor privind o ordonanta pe amnistie si gratiere, desi premierul Dancila a exclus o asemenea OUG pana la finele anului. Sondaj HotNews. ro: Ce credeti despre planul unui OUG pentru codurile penale?.

Zegrean: Nu exista niciun argument pentru o ordonanta de urgenta pe codurile penale, e doar vointa lor / Guvernul nu poate modifica o lege aflata deja n dezbatere n Parlament

Adoptarea unei odonante de urgenta pe Codurile penale ar inseamna un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament, pentru ca din momentul in care Parlamentul a inceput dezbaterea pe un act normativ, nu i-l mai poate lua nimeni, a declarat pentru HotNews fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean. El afirma categoric ca Executivul nu poate modifica prin Ordonanta o lege aflata deja in dezbatere in Parlament, existand si o decizie in acest sens a Curtii Constitutionale.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2406 seconds )