Libnet.ro
UNICEF

23:16

Tudorel Toader, precizari despre OUG pe Codurile Penale

Antena3 Antena3,
Tudorel Toader, precizari despre OUG pe Codurile Penale

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit, luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, despremodificarea Codurilor Penale, mai exact cu privire la articolele declarate constitutionale. La. continuă pe Antena3

Tudorel Toader vine cu precizari, dupa ce Viorica Dancila a anuntat OUG pe Codurile Penale: S-a decis sa vedem care sunt posibilitatile de accelerare n partile declarate constitutionale

Ministerul Justitiei va analiza in ce masura pot fi adoptate una sau doua OUG pentru transpunerea in codurile penale a solutiilor legislative declarate constitutionale, a declarat luni ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Toader: Ministerul Justitiei va examina in ce masura poate fi adoptata una sau doua OUG pe legislatia penala. Vizate - Articolele declarate constitutionale (VIDEO)

Nu s-a discutat despre amnistie si gratiere la sedinta CEx PSD). Nu fac parte din niciun partid, deci nu particip la discutii politice, deci nu particip nici la decizii. Daca nu ai temei juridic, nu poti.

Surse: Ce articole controversate vrea sa strecoare PSD in OUG pe Codurile Penale

Guvernul PSD-ALDE va adopta Codurile Penale prin Ordonanta de Urgenta. Decizia a fost luata in unanimitate de parlamentarii si liderii PSD intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National.

Tudorel Toader promite ca nu se va atinge de articolele din Codul penal respinse de CCR: in niciun caz nu vor fi modificate prin OUG

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a explicat modul in care Guvernul urmeaza sa dea o ordonanta de urgenta privind Codul Penal si Codul de Procedura Penala, punctand faptul ca in sedinta PSD nu s-a vorbit despre amnistie si gratiere.

SONDAJ Ce credeti despre planul unei OUG pentru codurile penale?

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca PSD a decis adoptarea unei Ordonante de Urgenta pe Codurile penale. Ea a spus ca a fost votata oportunitatea unei ordonante, nu si cand va fi adoptata. Liviu Dragnea a spus ca OUG e necesara pentru ca procesul legislativ se prelungeste prea mult. Anuntul vine in contextul intensificarii speculatiilor privind o ordonanta pe amnistie si gratiere, desi premierul Dancila a exclus o asemenea OUG pana la finele anului. Sondaj HotNews. ro: Ce credeti despre planul unui OUG pentru codurile penale?.

Tudorel Toader: Nu s-a discutat despre amnistie si gratiere. Ce spune despre ordonanta pentru modificarea Codurilor Penale

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat modul cum Guvernul va da o ordonanta de urgenta privind Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

Tudor Chirila: Hotii s-au intors de unde au plecat. E urgent sa scape de puscarie...

Codurile Penale vor fi modificate prin Ordonanta de Urgenta, au hotarat in unanimitate parlamentarii si liderii PSD, intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National. Decizia a starnit re.

Tudorel Toader anunta preluarea presedintiei Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) al UE de catre Ministerul Justitiei din Romania

Ministerul Justitiei din Romania a preluat presedintia Consiliului Justitie si Afaceri Interne, a anuntat ministrul Tudorel Toader, intr-o postare pe Facebook. Care sunt prioritatile in domeniul justitiei.

Tudorel Toader a anuntat ca Ministerul Justitiei a preluat presedintia Consiliului JAI/Justitie si Afaceri Interne

Ministerul Justitiei a preluat presedintia Consiliului JAI / Justitie si Afaceri Interne, anunta pe pagina sa de Facebook ministrul Tudorel Toader. Avansarea negocierilor referitoare la propunerea de Regulament privind probele electronice in materie penala si numirea procurorului-sef european, printre prioritati se numara printre prioritatile Romaniei.

SINTEZA Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR si ar putea fi trecute prin OUG anuntata de PSD: de la dezincriminarea partiala a traficului de influenta la micsorarea termenelor de prescriptie

PSD a decis luni, in Comitetul Executiv National, ca Guvernul va emite o Ordonanta de Urgenta pentru adoptarea modificarilor la Codul penal si la Codul de procedura penala care au trecut de filtrul Curtii Constitutionale. Astfel, o serie intreaga de articole controversate ar putea fi trecute prin OUG - intre acestea: reducerea termenelor de prescriptie, reducerea termenelor necesare pentru liberarea conditionata, abrogarea neglijentei in serviciu, modificarea definitiei traficului de influenta, dar si cea a grupului infractional organizat. O alta prevedere acceptata de CCR, la Codul de procedura penala, prevede ca o instanta de apel nu poate da o decizie de condamnare, daca in prima instanta a fost data achitare, decat daca exista probe noi. Vezi in articol o sinteza a principalelor articole care au fost declarate constitutionale sau care nici nu au fost supuse controlului CCR, din proiectele PSD aflate inca in Parlament.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 23:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2258 seconds )