Libnet.ro
UNICEF

17:15

Calendarul formarii unui nou guvern

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Calendarul formarii unui nou guvern

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, la 15 octombrie 2019, in functia de prim-ministru pe liderul PNL, Ludovic Orban. Dupa consultarile cu partidele politice parlamentare si formatiunile politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o si dupa prima runda de consultari: ca se contureaza un guvern in jurul PNL. ) Personal, cred ca alegerile anticipate sunt o solutie, dar nu acum cu Guvernul Dancila interimar. Fiecare zi in plus cu acest guvern esuat este o zi pierduta pentru Romania. ) Asadar am decis sa desemnez urmatorul prim-ministru al Romaniei in persoana domnului Ludovic Orban, presedintele PNL, presedintele celui mai mare partid din Opozitie, promotorul principal al motiunii de cenzura. Asa este democratic corect, asa se va intampla, a declarat seful statului, la Palatul Cotroceni, informeaza Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Calendarul formarii unui nou guvern

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, la 15 octombrie 2019, in functia de prim-ministru pe lider.

Turcan: Daca unii incep sa joace tot felul de dansuri de cochetarie si nu intra in forta pentru investirea unui nou guvern, este tinut in viata Guvernul Dancila

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, afirma ca partidul isi doreste sa se incheie aceasta perioada de instabilitate. Daca unii incep sa joace tot felul de dansuri din acestea de cochetarie si nu intra in forta pentru investirea unui nou guvern, practic este tinut in viata Guvernul Dancila, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni, spune Turcan.

Viorica Dancila face anuntul: Conditia pentru ca PSD sa voteze un nou Guvern

Viorica Dancila anunta ca PSD va vota investirea unui nou Guvern, format din partidele care au votat motiunea de cenzura, cu conditia sa nu existe nicio taiere de pensii sau de salarii. Daca liberalii.

Iohannis iese la atac:Noi suntem in plin razboi cu PSD. Toti va vor ataca. PSD va incerca sa boicoteze numirea noului Guvern

Presedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD, despre care a afirmat ca pregateste boicotarea formarii unui nou Guvern si ca vor apela la tertipuri pentru a nu-i lasa pe liberali sa vina la putere.

Manfred Weber, liderul popularilor europeni: Este necesara deschiderea unui nou capitol intre Romania si Europa

Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber afirma intr-o postare pe Twitter ca nominalizarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier este o veste buna, ca este necesara deschiderea unui nou capitol in relatia dintre Romania si Europa si ca premierul desemnat poate conta pe intregul sprijin al PPE.

Viorica Dancila spune ca va sustine un nou Guvern daca PNL va semna pactul pentru bunastare

Viorica Dancila a declarat, inainte de evenimentul de lansare a candidaturii la alegerile prezidentiale, ca atat ea, cat si PSD vor sustine formarea unui nou Guvern daca PNL va semna pactul pentru bunastare pe care l-a propus.

Marcel Ciolacu: Decizia CEX PSD este sa nu voteze investirea noului guvern, o sa vedem si parerea colegilor parlamentari Ponta: Dancila a promis prin interpusi ca o sa dea 30-40 de voturi sa treaca Guvernul

PSD ar trebui sa nu voteze investirea unui nou Guvern, aceasta decizie fiind luata in ultimul Comitet Executiv National al partidului, a declarat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. El spune ca urmeaza discutii cu parlamentarii din PSD, pentru a vedea si parerea lor. Liderul ProRomania, Victor Ponta, sustine inca sa Viorica Dancila ar fi promis prin interpusi ca parlamentarii PSD vor da 30-40 de voturi ca sa treaca guvernul, iar in aceste conditii Pro Romania ramane cum a fost si pana acum, in sensul de a sprijini proiectele bune pentru tara, singurii care vom reprezenta cu adevarat zona de centru-stanga, alegatorii social-democrati, pentru ca e clar ca Dancila i-a vandut.

UDMR a inceput santajul. Ce conditii pun maghiarii pentru a vota noul Guvern

UDMR a impus mai multe conditii presedintelui Klaus Iohannis in schimbul sustinerii unui nou guvern liberal. Printre acestea se regaseste si renuntarea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, proiect sustinut de PNL, PMP si USR.

Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor: Mi se pare normal ca PSD sa nu voteze investirea unui nou Guvern

PSD ar trebui sa nu voteze investirea unui nou Guvern, aceasta decizie fiind luata in ultimul Comitet Executiv National al partidului, a declarat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2212 seconds )