Libnet.ro
UNICEF

19:32

SINTEZA Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR si ar putea fi trecute prin OUG anuntata de PSD: de la dezincriminarea partiala a traficului de influenta la micsorarea termenelor de prescriptie

Hotnews Hotnews,
 SINTEZA Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR si ar putea fi trecute prin OUG anuntata de PSD: de la dezincriminarea partiala a traficului de influenta la micsorarea termenelor de prescriptie

PSD a decis luni, in Comitetul Executiv National, ca Guvernul va emite o Ordonanta de Urgenta pentru adoptarea modificarilor la Codul penal si la Codul de procedura penala care au trecut de filtrul Curtii Constitutionale. Astfel, o serie intreaga de articole controversate ar putea fi trecute prin OUG - intre acestea: reducerea termenelor de prescriptie, reducerea termenelor necesare pentru liberarea conditionata, abrogarea neglijentei in serviciu, modificarea definitiei traficului de influenta, dar si cea a grupului infractional organizat. O alta prevedere acceptata de CCR, la Codul de procedura penala, prevede ca o instanta de apel nu poate da o decizie de condamnare, daca in prima instanta a fost data achitare, decat daca exista probe noi. Vezi in articol o sinteza a principalelor articole care au fost declarate constitutionale sau care nici nu au fost supuse controlului CCR, din proiectele PSD aflate inca in Parlament. continuă pe Hotnews

Surse: Ce articole controversate vrea sa strecoare PSD in OUG pe Codurile Penale

Guvernul PSD-ALDE va adopta Codurile Penale prin Ordonanta de Urgenta. Decizia a fost luata in unanimitate de parlamentarii si liderii PSD intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National.

Incendiu devastator la o fabrica specializata in producerea de articole din inox

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata, la o fabrica specializata in producerea de articole din inox, situata in Reghin, relateaza Agerpres, citand Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Horea al.

SONDAJ Ce credeti despre planul unei OUG pentru codurile penale?

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca PSD a decis adoptarea unei Ordonante de Urgenta pe Codurile penale. Ea a spus ca a fost votata oportunitatea unei ordonante, nu si cand va fi adoptata. Liviu Dragnea a spus ca OUG e necesara pentru ca procesul legislativ se prelungeste prea mult. Anuntul vine in contextul intensificarii speculatiilor privind o ordonanta pe amnistie si gratiere, desi premierul Dancila a exclus o asemenea OUG pana la finele anului. Sondaj HotNews. ro: Ce credeti despre planul unui OUG pentru codurile penale?.

Tudorel Toader, precizari despre OUG pe Codurile Penale

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit, luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, despremodificarea Codurilor Penale, mai exact cu privire la articolele declarate constitutionale. La.

Tudorel Toader vine cu precizari, dupa ce Viorica Dancila a anuntat OUG pe Codurile Penale: S-a decis sa vedem care sunt posibilitatile de accelerare n partile declarate constitutionale

Ministerul Justitiei va analiza in ce masura pot fi adoptate una sau doua OUG pentru transpunerea in codurile penale a solutiilor legislative declarate constitutionale, a declarat luni ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Viorica Dancila, dupa sedinta CEx: Luam in calcul OUG pentru Codurile Penale

A fost sedinta cruciala la PSD. Liviu Dragnea a discutat, luni, cu premierul Dancila si liderii PSD strategia pentru a stopa plecarile din partid, dar si ce vor face cu refuzul lui Iohannis de a remania doi.

Digi24: Adrian Tutuianu: Se pot strecura si surprize n OUG pentru Codurile Penale

Cu o situatie care poate scapa oricand de sub control, PSD a decis astazi sa nu mai astepte. Articolele din Codul Penal si de Procedura penala, modificate de PSD-ALDE si trecute de CCR, se transforma in ordonanta de urgenta. De ce urgenta? Nicio explicatie nu a fost convingatoare.

Tudor Chirila: Hotii s-au intors de unde au plecat. E urgent sa scape de puscarie...

Codurile Penale vor fi modificate prin Ordonanta de Urgenta, au hotarat in unanimitate parlamentarii si liderii PSD, intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National. Decizia a starnit re.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2218 seconds )