Libnet.ro
UNICEF

23:16

UPDATE Legile justitiei: Comisia Iordache, ultima unda verde. Cele trei legi modificate dupa deciziile Curtii Constitutionale intra luni la vot final in Senat/ Statul nu este obligat sa se intoarca impotriva magistratului, ci doar daca apreciaza

Hotnews Hotnews,
 UPDATE Legile justitiei: Comisia Iordache, ultima unda verde. Cele trei legi modificate dupa deciziile Curtii Constitutionale intra luni la vot final in Senat/ Statul nu este obligat sa se intoarca impotriva magistratului, ci doar daca apreciaza

Comisia speciala privind legile justitiei condusa de deputatul PSD Florin Iordache a definitivat rapoartele pe cele trei legi adoptate in decembrie anul trecut, pe care le-a modificat dupa deciziile de neconstitutionalitate pentru unele articole ale Curtii Constitutionale, iar acestea vor intra luni dupa-amiaza la vot final in Senat, care este decizional. Principalul amendament adoptat luni de PSD si ALDE este modificarea unui alineat al articolului 96 din Legea 303, referitor la eroarea judiciara - procedura actiunii in regres, care introduce o evaluare proprie a statutului roman, prin Ministerul Finantelor Publice, pe langa raportul intocmit in acest sens de Inspectia Judiciara, care, de altfel, este consultativ. continuă pe Hotnews

Legile justitiei: Comisia Iordache, ultima unda verde. Cele trei legi modificate dupa deciziile Curtii Constitutionale intra luni la vot final in Senat

Comisia speciala privind legile justitiei condusa de deputatul PSD Florin Iordache a definitivat rapoartele pe cele trei legi adoptate in decembrie anul trecut, pe care le-a modificat dupa deciziile de neconstitutionalitate pentru unele articole ale Curtii Constitutionale, iar acestea vor intra luni dupa-amiaza la vot final in Senat, care este decizional.

Amendamentele senatorilor pentru Legile Justitiei au primit aviz favorabil in Comisia Iordache

ACTUALIZARE 13:15 Comisia Iordache a dat raport de admitere pentru toate cele trei Legi ale Justitiei Comisia speciala de modificare a legilor Justitiei a dat, astazi, raport de admitere pe cele trei Legi ale Justitiei, dupa ce au fost dezbatute si votate amendamentele depuse de senatori, urmand ca legile sa intre la votul final din plenul Senatului. -------------- *ACTUALIZARE 11:43 Comisia parlamentara speciala pentru Legile Justitiei a adoptat raportul favorabil, cu amendamente, pentru modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara Comisia parlamentara speciala pentru Legile Justitiei a adoptat astazi, cu 12 voturi pentru si cinci impotriva, raport favorabil, cu amendamente, pentru modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, precizeaza Agerpres. ------------- Cele trei legi ale Justitiei adoptate saptamana trecuta de Camera Deputatilor vor fi din nou dezbatute astazi in Comisia speciala care, incepand cu ora 10,00, va analiza amendamentele depuse de senatori pana joi la ora 15,00, actele normative putand fi incluse de Biroul permanent, pentru dezbatere si vot, pe ordinea de zi a sedintei de plen a Senatului de luni dupa-amiaza, daca raportul Comisiei speciale va fi finalizat.

Legile Justitiei ajung in Senat: Iordache e pe repede-nainte (VIDEO)

Fostul ministru Florin Iordache vrea sa scape de problema modificarii legilor Justitiei. Dupa votul din Comisie, Legile Justitiei ajung, luni, in Senat. Astfel, Legea privind statutul magistratilor, Legea.

Iordache: Vrem ca legile Justitiei sa intre repede in vigoare, le vom trimite urgent presedintelui

Fostul ministru Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legile Justitiei, a reactiona.

Iohannis, sah la legile justitiei. Reactia lui Florin Iordache

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca asteptarile sale privind Legile Justitiei sunt legate de imbunatatirea acestora, pana cand satisfac nevoile societatii romanesti, aratand ca in.

PNL va contesta din nou la Curtea Constitutionala Legile Justitiei

PNL a anuntat astazi, dupa raportul final dat de Comisia speciala care a modificat Legile Justitiei, ca le va ataca din nou la Curtea Constitutionala, acuzand ca sedinta comisiei a fost sub imperiul grabei si al superficialitatii, relateaza News. ro.

Legile Justitiei, adoptate pe repede-nainte pentru a doua oara. Modificarile care il vizeaza pe seful statului

Majoritatea PSD-ALDE a adoptat, pentru a doua oara in trei luni, legile Justitiei, in acestea fiind prinse noi taieri de atributii ale sefului statului in ceea ce priveste numirile de magistrati, dar si o noua interpretare a erorii judiciare.

Protest in Parlament, la votul pentru legile Justitiei

Marti, in Parlament urmeaza sa se dea votul decisiv pentru legile justitiei. Cei de la USR au iesit la finalul votului pe legea 303, privind Statutul Magistratilor. Au venit in fata plenului cu pancarte in.

PNL va contesta legile Justitiei la CCR

PNL va contesta legile Justitiei la Curtea Constitutionala, a anuntat, luni, liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, ea sustinand ca exista motive de neconstitutionalitate in modificarile pe care.

Liviu Avram, despre Legile Justitiei: Parlamentul nici macar n-a mai asteptat Raportul GRECO, finalizat saptamana trecuta

Graba Parlamentului de a adopta in mare viteza Legile Justitiei apare cel putin suspecta cata vreme un organism specializat al Consiliului Europei, Grupul de State impotriva Coruptiei GRECO), tocmai a adoptat un raport prin care a analizat aceste legi si masura in care ele pot afecta lupa anti-coruptie.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,222 seconds )