Libnet.ro
UNICEF

19 Apr.

CONTINUA CRIZA POLITICA CCR a decis: Ludovic Orban, premier desemnat curat neconstitutional

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CONTINUA CRIZA POLITICA CCR a decis: Ludovic Orban, premier desemnat curat neconstitutional

Presedintele Klaus Iohannis nu are de gand sa nominalizeze un alt premier, asa cum ii cere Curtea Constitutionala in decizia pronuntata ieri cu privire la desemnarea pentru functia de premier a lui Ludovic Orban, dupa ce primul guvern condus de acesta a fost demis in urma motiunii de cenzura aprobata de Parlament in sedinta de plen din 5 februarie. continuă pe Ziarul Bursa

Prima reactie a lui Ludovic Orban dupa ce CCR a decis ca desemnarea sa ca premier e neconstitutionala

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a subliniat ca nu e nicio lovitura pentru el faptul ca CCR a decis ca a doua sa desemnare a fost una neconstitutionala.

Victor Ponta: Ludovic Orban e un virus mai periculos pentru Romania decat coronavirusul

Victor Ponta a declarat ca l-ar fi votat pe Raed Arafat premier dupa decizia CCR. Liderul Pro Romania sustine, de asemenea, ca Ludovic ORban este un un virus mai periculos pentru Romania decat coronavirusul.

Klaus Iohannis: Ludovic Orban si-a depus mandatul de premier! Chem partidele la consultari

Klaus Iohannis a anuntat ca Ludovic Orban si a depus demisia din functia de premier desemnat.

CCR: Exista conflict intre presedinte si Parlament Iohannis, obligat sa nominalizeze un premier care sa poata strange o majoritate (VIDEO)

Curtea Constitutionala a admis, luni, sesizarea conflictului intre presedintele Klaus Iohannis si Parlament privind desemnarea pentru a doua oara a lui Ludovic Orban in functia de premier. Decizia.

Klaus Iohannis, primele declaratii oficiale dupa decizia CCR. Ce se intampla cu Ludovic Orban

Klaus Iohannis face primele declaratii dupa decizia CCR. Ce se va intampla cu Ludovic Orban si ce spune presedintele tarii despre evolutia sa in titulatura de premier si premier interimar? Klaus Iohanni, primele delcaratii dupa decizia CCR Klaus Iohannis a sustinut, in cursul serii de 25 februarie, o conferinta la Cotroceni pentru a face precizari .

Surse: Primele tensiuni Iohannis-PNL. Liberalii il vor tot pe Orban premier, nu un tehnocrat. Cine se mai pregateste

Liderii PNL insista ca presedintele Klaus Iohannis sa-l desemneze tot pe Ludovic Orban premier. Liberalii resping categoric varianta unui prim-ministru tehnocrat, purtandu-i inca ranchiuna lui Dacian Ciolos, care i-a dus in Opozitie. Liderii PNL il critica pe Iohannis ca nu trage destul pentru partid, insa n-au curaj sa-i spuna-n fata.

CCR a admis sesizarea PSD in ceea ce priveste nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oara ca premier

CCR a decis ca exista un conflict juridic intre Parlament si presedinte in ceea ce priveste nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oara ca premier.

Iohannis l-ar putea propune din nou pe Orban premier, dupa ce CCR le-a dat calculele peste cap. Cum este posibil

Klaus Iohannis este nevoit sa faca o noua propunere de premier, dupa ce Curtea Constitutionala a dat peste cap toate calculele si a decis ca numirea lui Ludovic Orban a fost neconstitutionala.

CCR a decis: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituapoundionala

Curtea Constitue155;ionala a stabilit ca exista conflict juridic de natura constitue155;ionala antre Pree153;edine155;ie e153;i Parlament din cauza desemnarii lui Ludovic Orban an funce155;ia de premier de catre e153;eful statului Klaus Iohannis, scrie Digi24. ro.

Curtea Constitutionala: Exista conflict juridic privind desemnarea lui Ludovic Orban in functia de premier Iohannis trebuie sa faca o noua propunere. Nu se interzice nominalizarea lui Orban, daca strange majoritate parlamentara intreaga procedura se re

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, luni, ca exista conflict juridic intre presedinte si Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban in functia de premier. Conform unui comunicat, CCR a stabilit ca presedintele nu a identificat o majoritate parlamentara din partea careia sa desemneze premierul, astfel ca seful statului trebuie sa faca o noua propunere. CCR nu interzice insa ca Iohannis sa il nominalizeze din nou pe Orban, cu conditia sa stranga o majoritate parlamentara in acest sens, sustin sursele citate. Decizia implica faptul ca procedura de desemnare a premierului se reia de la pasul 1, nominalizarea unui nou candidat.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 19 Apr.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2005 seconds )