Libnet.ro
UNICEF

21:30

Ordonanta de urgenta privind anticipate, respinsa in Senat: Decizia finala in Camera Deputatilor

B1 B1,
Ordonanta de urgenta privind anticipate, respinsa in Senat: Decizia finala in Camera Deputatilor

Senatul a respins miercuri cu 86 de voturi pentru PSD, UDMR, ALDE, PMP) si 34 de voturi impotriva PNL, USR) ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Orban, cu o zi inainte sa fie demis prin. continuă pe B1

Ordonanta de urgenta privind anticipatele, respinsa de Senat: Ati ajuns sa fiti numiti Guvernul gaura

Majoritatea PSD-UDMR din Senat a votat pentru respingerea ordonantei de urgenta privind anticipatele. Forul decizional in cazul acestui proiect este Camera Deputatilor.

Ordonanta de urgenta privind anticipatele, respinsa de senatorii din Comisia Juridica

Senatorii din Comisia Juridica au respins, marti, Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Pentru respingerea actului normativ au votat alesii PSD, UDMR si cei ai ALDE, in timp ce in favoarea OUG s-au.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa de senatori Actul normativ merge la votul deputatilor

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa miercuri de senatori, actul normativ urmand sa fie trimis Camerei Deputatilor, care este for decizional. Potrivit OUG adoptata de Guvernul Orban, alegatorii care nu se afla in localitatea de domiciliu pot vota oriunde se afla in tara, prevederea fiind contestata de toate partidele, cu exceptia PNL si USR.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Ce ar fi in neregula cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate? in primul rand, modul de adoptare a incalcat in mod grosolan principiul transparentei decizionale: nu numai ca nu a existat o publicare a proiectului anterioara adoptarii, dar niciuna dintre principalele prevederi votul in orice sectie de votare, mandatele alocate circumscriptiei pentru cetatenii din strainatate, modul de strangere a semnaturilor de sustinere, obligativitatea ca cel care strange semnaturi pentru sustinerea unei candidaturi sa fie imputernicit in scris de catre conducerea partidului etc. ) nu a facut subiectul unor discutii publice.

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstitutionala - Curtea Constitutionala

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul adoptata de Guvernul Dancila este neconstitutionala, a decis marti Curtea Constitutionala.

Document. UDMR ii cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta de urgenta pe alegeri anticipate

UDMR i-a solicitat Avocatului Poporului, Renate Weber, sa trimita la CCR ordonanta de urgenta privind organizarea alegerilor anticipate, potrivit unui document obtinut de Adevarul. Partidul condus de Kelemen Hunor contesta articolul care permite votul la orice sectie de votare, indiferent de adresa din buletin. UDMR critica faptul ca Guvernul Orban a schimbat legea electorala prin OUG, nu prin lege, si doar cu cateva luni inainte de scrutin.

CCR a respins, cu unanimitate, Ordonanta de urgenta privind cumpararea cartelelor prepay doar cu buletinul

Curtea Constitutionala CCR) a declarat, cu unanimitate de voturi, neconstitutionala ordonanta de urgenta adoptata anul trecut de Guvernul Dancila, prin care s-a introdus prevederea ca vanzarea cartelelor de telefon prepay sa fie posibila doar cu buletinul.

Ordonanta de urgenta privind anticipatele a picat la vot in Senat si merge la Camera Deputatilor, decizionala

Senatul a respins prin vot, miercuri, ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei electorale si reglementarea alegerilor anticipate.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2298 seconds )