Libnet.ro
UNICEF

05:45

Legea privind Statutul judecatorilor si procurorilor, adoptata de Senat

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Legea privind Statutul judecatorilor si procurorilor, adoptata de Senat

ACTUALIZARE 15:52 Parlamentarii USR vor ataca la CCR proiectul de lege privind Statutul magistratilor, adoptat de Senat Parlamentarii USR au anuntat ca vor ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, adoptata astazi de Senat, a anuntat presedintele formatiunii, deputatul Dan Barna. *ACTUALIZARE 14:54 Senatul a adoptat, in sedinta plenului de astazi, in calitate de Camera decizionala, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. *ACTUALIZARE 14:40 PNL si USR parasesc sedinta de plen a Senatului *ACTUALIZARE Orban catre Tudose: Folositi-va functia pentru a stopa atrocitatile propuse pentru modificarea legilor Justitiei *ACTUALIZARE 13:52 Sedinta Senatului, suspendata pentru aproximativ zece minute, in urma unui protest al USR *ACTUALIZARE 13:38 Citu: Liviu Dragnea, esti initiatorul acestor modificari pe legile justitiei? *ACTUALIZARE 11:17 PMP s-a retras din plenul Senatului de la dezbaterea legilor Justitiei. continuă pe Ziarul Bursa

Legea privind Statutul magistratilor, adoptata de Senat. Legea, trimisa la Iohannis

Plenul Senatului a adoptat, marti, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. Senatul este Camera Decizionala. Legea va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

Comisia Iordache a dat un raport favorabil proiectului de modificare a legii privind statutul judecatorilor si procurorilor: Urmeaza votul in plenul Senatului

Comisia speciala pentru legile justitiei, condusa de Florin Iordache, a dat luni seara un raport favorabil pentru Legea 303/2004 privind Statutul magistratilor, informeaza Agerpres. 12 parlamentari au.

Dan Barna: USR va contesta la CCR legea privind statutul magistratilor

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca formatiunea sa va ataca la Curtea Constitutionala CCR) adoptarea de catre Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, spunand ca trebuie utilizat orice instrument pentru a bloca intrarea in vigoare a acestei legi.

Plenul Senatului, sedinta de seara. Pe ordinea de zi se afla si proiectul privind Statutul magistratilor, care se discuta inca la comisia speciala condusa de Iordache, si modificarea la Legea ANI/ USR, dupa ce s-a limitat timpul de dezbatere: De ce ne pu

Sedinta plenului Senatului a inceput luni seara in jurul orei 18. 00, cu aproape 3 ore intarziere, dupa ce s-a finalizat plenul comun privind bugetul pe anul viitor, iar pe ordinea de zi se afla proiectul PSD-ALDE privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Acest proiect insa inca este dezbatut in comisia speciala parlamentara condusa de deputatul Florin Iordache, dupa ce s-au depus mai multe amendamente fata de forma care a trecut de Camera Deputatilor. De asemenea, pe ordinea de zi se afla si proiectul de modificare a Legii ANI, pentru care s-a dat raport luni. UPDATE Majoritatea PSD-ALDE a votat, chiar inainte de a se intra pe dezbaterile privind legea ANI, ca timpul pentru dezbatere sa fie de 5 minute. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva in plenul Senatului. De ce doriti sa ne punei pumnul in gura?.

Plenul Senatului, sedinta de seara. Pe ordinea de zi s-a aflat si proiectul privind Statutul magistratilor, care se amana pentru marti/ USR, dupa ce s-a limitat timpul de dezbatere: De ce ne puneti pumnul in gura?

Sedinta plenului Senatului a inceput luni seara in jurul orei 18. 00, cu aproape 3 ore intarziere, dupa ce s-a finalizat plenul comun privind bugetul pe anul viitor, iar pe ordinea de zi se afla proiectul PSD-ALDE privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Acest proiect insa inca este dezbatut in comisia speciala parlamentara condusa de deputatul Florin Iordache, dupa ce s-au depus mai multe amendamente fata de forma care a trecut de Camera Deputatilor. De asemenea, pe ordinea de zi se afla si proiectul de modificare a Legii ANI, pentru care s-a dat raport luni. UPDATE 2 Plenul Senatului s-a terminat la ora 20, Statutul magistratilor se va vota maine. UPDATE Majoritatea PSD-ALDE a votat, chiar inainte de a se intra pe dezbaterile privind legea ANI, ca timpul pentru dezbatere sa fie de 5 minute. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva in plenul Senatului. De ce doriti sa ne punei pumnul in gura?.

Plenul Senatului, sedinta de seara. Pe ordinea de zi se afla si proiectul privind Statutul magistratilor, care se discuta inca la comisia speciala condusa de Iordache

Sedinta plenului Senatului a inceput luni seara in jurul orei 18. 00, cu aproape 3 ore intarziere, dupa ce s-a finalizat plenul comun privind bugetul pe anul viitor, iar pe ordinea de zi se afla proiectul PSD-ALDE privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Acest proiect insa inca este dezbatut in comisia speciala parlamentara condusa de deputatul Florin Iordache, dupa ce s-au depus mai multe amendamente fata de forma care a trecut de Camera Deputatilor.

Legea privind organizarea judiciara a fost adoptata de comisia speciala

ACTUALIZARE 20:40 Comisia parlamentara speciala pentru Legile Justitiei a dat astazi raport favorabil raportului la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, care urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului. *ACTUALIZARE 18:32 Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie poate investiga toate infractiunile comise de magistrati *ACTUALIZARE 18:05 USR a propus suspendarea sedintei pentru legile justitiei.

Proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, la vot final astazi in plenul Senatului

Proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor ar urma sa intre marti la vot final in plenul Senatului, care este for decizional pe aceasta lege. Comisia Iordache a adus mai multe modificari proiectului, fata de forma adoptata de Camera Deputatilor, unul dintre amendamente fiind ca presedintele poate refuza motivat, o singura data, numirea sefilor Parchetului General, DNA si DIICOT.

FINAL Senatul a votat propunerea PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, in lipsa opozitiei care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - statul se indreapta obligatoriu impotriva magist

Plenul Senatului a adoptat marti, in calitate de camera decizionala, proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, pe care l-au modificat la propunerea senatorului PSD Serban Nicolae. Astfel, prima lege din pachetul celor trei legi ale Justitiei merge acum la promulgare. Atmosfera din sala a fost una extrem de tensionata, cei de la USR facand protestand cu mainile cu textul Toti pentru Justitie, ceea ce sa dus si la intreruperea sedintei. In final, opozitia a parasit sala in semn de protest fata de faptul ca s-a prelungit programul Senatului, iar majoritatea PSD-ALDE-UDMR a votat amendamentele propuse si modificate direct in plen de Serban Nicolae la articolul privind raspunderea magistratilor. Astfel, statul se va indrepta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara. Miercuri este foarte probabil ca plenul Senatului sa dea vot pe cea de-a doua lege din pachet, Legea 304 privind organizarea judiciara, la care Comisia lui Iordache va lucra incepand cu ora 17. 00, si poate chiar si pe cea de-a treia, Legea 317 privind CSM, daca in comisia speciala se va sta pana tarziu in noapte asa cum s-a intamplat luni.

Legea privind functionarea CSM a fost adoptata de Comisia speciala

Comisia parlamentara speciala pentru legile justitiei a adoptat astazi cu 12 voturi pentru si 2 voturi impotriva un raport de admitere la legea 317/2004 privind functionarea CSM, urmand ca actul normativ sa fie trimis plenului Senatului, care este for decizional in acest caz.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1983 seconds )