Libnet.ro
UNICEF

12:30

UPDATE Proiectul de lege a manualului scolar, adoptat de Camera Deputatilor

Hotnews Hotnews,
 UPDATE Proiectul de lege a manualului scolar, adoptat de Camera Deputatilor

Proiectul de lege a manualului a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputatilor. Aceasta este prima camera sesizata, votul final fiind la Senat. Initiat de Guvern pe cand Liviu Pop era ministru al Educatiei, el a aparut ca proiect de lege a manualului unic, dar s-a imbogatit cu posibilitatea de a printa pana la 3 manuale pe discipline, dupa ce fostul ministru Sorin Cimpeanu a depus un amendament in acest sens. Amintim ca Ministerul Educatiei a inceput un intreg demers de schimbare a manualelor, inclusiv la clasele primare, pe fondul acuzatiilor ca nu are baza legala pentru decizia de a renunta sa mai faca licitatii si de a le cere direct profesorilor sa scrie manuscrise de manuale. continuă pe Hotnews

UPDATE Proiectul de lege a manualului scolar, adoptat de Camera Deputatilor -*- UPDATE Proiectul de lege a manualului scolar, adoptat de Camera Deputatilor

Proiectul de lege a manualului a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputatilor. Aceasta este prima camera sesizata, votul final fiind la Senat. Initiat de Guvern pe cand Liviu Pop era ministru al Educatiei, el a aparut ca proiect de lege a manualului unic, dar s-a imbogatit cu posibilitatea de a printa pana la 3 manuale pe discipline, dupa ce fostul ministru Sorin Cimpeanu a depus un amendament in acest sens. Amintim ca Ministerul Educatiei a inceput un intreg demers de schimbare a manualelor, inclusiv la clasele primare, pe fondul acuzatiilor ca nu are baza legala pentru decizia de a renunta sa mai faca licitatii si de a le cere direct profesorilor sa scrie manuscrise de manuale.

Proiectul de lege a manualului scolar intra astazi la vot in Camera Deputatilor

Legea manualului scolar va primi astazi votul plenului Camerei Deputatilor. Aceasta este prima camera sesizata, votul final acodat de Senat. Initiativa a fost elaborata de Liviu Pop, anul trecut, cand era ministru al Educatiei.

Un proiect de lege care face grupa mijlocie si grupa mare de la gradinita obligatorii, votat in Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat astazi un proiect de lege care prevede ca invatamantul obligatoriu incepe la 4 ani, si nu la 6 ca in prezent. Potrivit proiectului, devin obligatorii grupa mijlocie si grupa mare de gradinita. Propunerea mai prevede ca, pana in 2020, tot invatamantul prescolar - deci toata gradinita, de la grupa mica incepand - sa devina obligatoriu. Aceasta este prima camera sesizata, votul final este la Senat. Sondaj HotNews. ro, in text: E normal sa devina obligatorie gradinita?.

Cererea de reexaminare a presedintelui la legea lui Florin Iordache, prin care se sterg interdictiile ANI aplicate parlamentarilor pana in 2013, respinsa de Camera Deputatilor/ Drula (USR): Este o lege de spalare

Camera Deputatilor a votat marti sa respinga cererea de reexaminare transmisa de presedintele Klaus Iohannis pentru proiectul de lege al deputatului PSD Florin Iordache, prin care inceteaza interdictiile aplicate de Agentia Nationala de Integritate parlamentarilor pana in 2013.

Camera Deputatilor a votat ca ultimii doi ani din invatamantul prescolar sa fie obligatorii

Deputatii au adoptat, miercuri, propunerea legislativa pentru modificarea art. 16 din Legea educatiei nationale, in sensul de a se stabili o noua durata si o noua componenta a invatamantului general obligatoriu, Camera Deputatilor este prima Camera sesizata.

Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a legii privind incetarea unor interdictii pentru parlamentari

Camera Deputatilor a respins miercuri cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind incetarea interdictiilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese in perioada 2007-2013, cu 172 de voturi pentru si 85 impotriva. Deputatul USR Catalin Drula a declarat ca este o lege de spalare, insa deputatii au decis trimiterea ei spre Senat, ca for decizional.

Camera Deputatilor a adoptat Tratatul intre Romania si Brazilia privind asistenta judiciara reciproca in materie penala

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat astazi, cu unanimitate de voturi, proiectului de lege pentru ratificarea Tratatului intre Romania si Republica Federativa a Braziliei privind asistenta judiciara reciproca in materie penala, semnat la Brasilia, la 13 iunie 2017, informeaza News. ro.

Cele trei LEGI ale JUSTITIEI, la VOT FINAL in Senat. Sinteza pachetului legislativ adoptat in Camera Deputatilor

Legile Justitiei 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind Organizarea Judiciara si 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii CSM).

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )