Libnet.ro
UNICEF

19:15

Investitii de miliarde de euro in Marea Neagra depind de Legea offshore. Controversele din jurul proiectului

B1 B1,
Investitii de miliarde de euro in Marea Neagra depind de Legea offshore. Controversele din jurul proiectului

Legea offshore de care depind investitii de miliarde de euro in Marea Neagra este asteptata de marii investitori. Proiectul este inca pe masa deputatilor, desi a fost aprobat din octombrie 2017 de catre. continuă pe B1

Liviu Dragnea: Nu sunt de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vndute doar pe contracte bilaterale

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a declarat marti ca nu este de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vandute doar pe contracte bilaterale. Dragnea a facut referire la legea offshore care este blocata in Parlament si trebuie adoptata in sesiunea extraordinara.

Dragnea spune ca are o framntare mult mai mare dect Codul Penal: legea offshore. Ce ne intereseaza foarte mult este ca nu toata cantitatea de gaze sa plece din Romnia. Asa ceva este inacceptabil

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca framantarea mult mai mare decat Codul penal este pentru el adoptarea legii offshore-ului, sustinand ca interesul este ca nu toata cantitatea de gaze etrase din Marea Neagra sa plece din Romania. El a adaugat ca trebuie gasit un echilibru intre interesul Romaniei si cel al companiilor.

O noua amanare pentru legea offshore

Deputatii din comisii nu au reusit nici marti sa ajunga la un acord in privinta legii offshore pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagra, dezbaterile urmand sa fie reluate luni, in ultima saptamana dinainte de vacanta parlamentara.

Dragnea: Nu sunt de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vandute doar pe contracte bilaterale

Liviu Dragnea a declarat ca nu va fi niciodata de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vandute doar pe contracte bilaterale. in opinia sa, marea miza este stabilirea procentului din productie ce se va vi.

Dragnea: Nu voi fi de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vandute doar pe contracte bilaterale

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat marti ca nu va fi de acord ca toate gazele din Marea Neagra sa fie vandute doar pe contracte bilaterale, ci trebuie ca productia din Marea Neagra sa fie folosita pentru dezvoltarea Romaniei.

Ministrul Apararii discuta cu omologul german despre securitatea la Marea Neagra

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, merge in Germania pentru a discuta cu omologul sau neamt despre securitatea la Marea Neagra. Ministrul Fifor va fi insotit de seful Statului Major al Apararii,.

Investitie de 2,7 miliarde euro in Europa

Grupul petrochimic elvetian Ineos a anuntat astazi ca intentioneaza sa investeasca 2,7 miliarde euro pentru a construi o instalatie de cracare petrochimica si o instalatie pentru dehidrogenarea propanului PDH) undeva in Europa de nord-vest, informeaza Agerpres.

Legea offshore, din nou in impas

Deputatii nu au reusit sa ajunga, ieri, la o decizie pe legea privind derularea operatiunilor petroliere pe mare offshore). Pana vineri, deputatii din trei comisii vor trebui sa depuna noi amendamente, iar luni vor fi reluate dezbaterile intr-o sedinta comuna a comisiilor de industrii, de administratie si de buget finante, conform Hotnews. Proiectul de lege a fost discutat intr-o sedinta comuna a celor trei comisii.

Sefii OMV Petrom si ExxonMobil Romnia participa la dezbaterea din Parlament pe Legea offshore

Christina Verchere, directorul general executiv al OMV Petrom, si Richard Tusker, lead country manager al ExxonMobil Romania, participa la dezbaterile finale care au loc in acest moment, in Parlament, pe Legea privind derularea operatiunilor petroliere pe mare offshore). Legea este discutata marti, pe articole, de trei comisii, aceastea urmmand sa elaboreze raportul care va fi trimis in plenul Camerei Deputatilor: Comisia de industrii, Comisia de administratie si Comisia de buget finante.

Legea offshore va actiona in detrimentul intereselor Romaniei

Proiectul de Lege privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore pl-x 33) este vadit neconstitional si va actiona in detrimentul intereselor Romaniei, a calitatii vietii si intereselor oamenilor care locuiesc in unele zone costiere, considera Asociatia Dominocost.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )