Libnet.ro
UNICEF

01:05

PNL si USR au contestat la CCR modificarile la Codul de procedura penala: Sunt peste 50 de articole neconstitutionale

Hotnews Hotnews,
 PNL si USR au contestat la CCR modificarile la Codul de procedura penala: Sunt peste 50 de articole neconstitutionale

Parlamentarii PNL si USR au depus joi la Curtea Constitutionala o sesizare privind legea de modificare a Codului de procedura penala, adoptata luni de parlament. Deputatul PNL Ioan Cupsa, membru in comisia speciala condusa de Florin Iordache, a declarat ca sunt peste 50 de articole neconstitutionale in lege. continuă pe Hotnews

DOCUMENT PNL si USR au contestat la CCR modificarile la Codul de procedura penala: Sunt peste 50 de articole neconstitutionale

Parlamentarii PNL si USR au depus joi la Curtea Constitutionala o sesizare privind legea de modificare a Codului de procedura penala, adoptata luni de parlament. Deputatul PNL Ioan Cupsa, membru in comisia speciala condusa de Florin Iordache, a declarat ca sunt peste 50 de articole neconstitutionale in lege. Concret, textul sesizarii face referire la 75 de motive intrinseci de neconstitutionalitate. Vezi in articol textul sesizarii.

Modificarile la Codul de Procedura Penala pe intelesul tuturor. Care sunt consecintele

Daca prin modificarile la Codul Penal, votate deocamdata doar de Senat, intentia Parlamentului este de a favoriza faptele comise de demnitari si functionari publici, modificarile aduse Codului de Procedura Penala, votate de ambele Camere si semnificativ mai favorabile faptuitorilor, sunt de natura sa incurajeze absolut toate infractiunile din Codul Penal. Iata cele mai importante modificari.

ICCJ sesizeaza CCR pe modificarile la Codul de procedura penala

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, marti, sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la legea prin care majoritatea PSD-ALDE, sustinuta de UDMR si minoritati, aduce sute de modificari Codului de procedura penala, potrivit Digi24.

PNL si USR au atacat la CCR proiectul de lege privind modificarea Codului de procedura penala

PNL si USR au anuntat, joi, ca au atacat la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind modificarea Codului de procedura penala. Deputatul PNL Ioan Cupsa a declarat ca sesizarea are in vedere peste 70 de articole neconstitutionale, unele dintre ele fiind neclare sau aproape de necitit. La randul sau, deputatul USR Stelian Ion a sustinut ca decizia CCR ar trebui sa taie avantul persoanelor care vor sa avantajeze infractorii.

Presedintia: Ambasadorii statelor UE si-au manifestat ingrijorarea cu privire la modificarile Codului de Procedura Penala

Administratia Prezidentiala a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca in cadrul reuniunii cu ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti, diplomatii si-au manifestat ingrijorarea cu privire la modificarile Codului de Procedura Penala.

Curtea Constitutionala va dezbate pe 18 iulie sesizarile Curtii Supreme cu privire la modificarile Codului de procedura penala

Curtea Constitutionala a Romaniei a anuntat miercuri ca va discuta pe 18 iulie sesizarea inaintata de Curtea Suprema cu privire la proiectul de modificare a Codului de procedura penala.

FOTO Protest la Sibiu dupa adoptarea modificarilor la Codul de Procedura Penala

Un protest civic a avut loc la Sibiu dupa adoptarea de catre Camera Deputatilor a modificarilor la Codul de Procedura Penala a avut loc marti la Sibiu. Protestul a fost organizat de comunitatea Va Vedem din Sibiu.

AVERTISMENT de la Bruxelles! Comisia Europeana monitorizeaza in cadrul MCV modificarile la Codul de procedura penala

Comisia Europeana monitorizeaza in cadrul MCV modificarile la Codul de procedura penala, operate de Parlament, luni seara,a declarat un functionar al Comisiei Europene. Lupta anticoruptie si.

Parchetul General, critici dure pe modificarile la codul de procedura penala: Ministerul Public anunta o analiza privind neconstitutionalitatea

Parchetul General critica in termeni duri modificarile facute in Parlament la codul de procedura penala si anunta inceperea unei analize privind neconstitutionalitatea acestora pe care o va inmana celor.

Klaus Iohannis: Modificarile la Codul de procedura penala, facute cu dedicatie pentru Liviu Dragnea. Este pur si simplu inadmisibil (VIDEO)

Presedintele Klaus Iohannis i-a acuzat marti social-democrati ca vor sa amputeze puterile justitiei, referindu-se la votul de luni seara privind modificarile la Codul de procedura penala care, sustine seful.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )