Libnet.ro
UNICEF

11:00

Congres PSD. Social-democratii pregatesc o rezolutie pe tema Justitiei

Adevărul Adevărul,
Congres PSD. Social-democratii pregatesc o rezolutie pe tema Justitiei

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a declarat ca este necesar Congresul PSD pentru adoptarea unui document programatic pentru perioada 2018 - 2020 si si-a exprimat regretul ca atentia este orientata catre candidaturi. in cele prinse in rezolutia de la Congres vor fi teme pe zona de Justitie. continuă pe Adevărul

Congres PSD: Cine candideaza pentru noua conducere nationala/ Premierul Dancila, numarul doi in partid; Niculae Badalau nu va mai fi presedinte executiv, in schimb devine presedintele Consiliului National, in locul lui Mihai Fifor

Dupa doar doi ani si jumatate de la ultimul Congres, PSD urmeaza sa isi aleaga o noua garnitura de vicepresedinti, plus presedintele executiv si secretarul general, in cadrul unui Congres extraordinar organizat sambata, 10 martie, la Sala Palatului. Delegatii social-democrati vor da voturi impartiti pe regiuni, intr-un nou sistem - cate un barbat si cate o femeie pentru fiecare dintre cele opt regiuni ale tarii detalii privind aceasta impartire, in articol). Cu exceptia regiunii Muntenia si a Bucurestiului, unde exista doi candidati - Adrian Tutuianu Dambovita) si Serban Valeca Arges), plus Catalin Radulescu fara sustinerea organizatiei, respectiv Robert Negoita si Daniel Florea, in nicio regiune nu vor exista emotii, pentru ca judetele au cazut de acord dinainte si nu s-au inscris in cursa decat cate un barbat si cate o femeie. In ceea ce priveste batalia pentru pozitia de numar doi in partid, Niculae Badalau, cel care o ocupa acum - din decembrie 2016 - nu va mai candida. Presedinte executiv va deveni, cel mai probabil, premierul Viorica Dancila, intrata in cursa desi declarase contrariul in urma cu doua saptamani. Vezi lista de candidaturi in articol.

Congres PSD: Banicioiu este sustinut de organizatia PSD Braila, a fostului premier Mihai Tudose, pentru functia de presedinte executiv/ Banicioiu face parte din filiala PSD Iasi

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu s-a prezentat din nou la sediul PSD joi, pentru a isi completa dosarul de candidatura depus miercuri pentru functia de presedinte executiv al partidului, la Congresul de sambata, el anuntand ca este sustinut de organizatia PSD Braila pentru aceasta functie. Filiala Braila, filiala fostului premier Mihai Tudose, condusa in prezent de presedintele interimat Ion Rotaru, a dat un vot pentru a il sustine pe Banicioiu la presedinte executiv, pe Marian Neacsu in functia pe care o ocupa si in prezent, de secretar general, dar si pe Mihai Tudose ca vicepresedinte, desi acesta nu va mai candida pentru aceasta functie. Pe de alta parte, pentru ca o candidatura sa fie valida, trebuie sa existe sustinerea organizatiei din care candidatul face parte, in cazul lu Banicioiu fiind vorba de PSD Iasi.

Congres PSD. Viorica Dancila vrea sa fie mana dreapta a lui Dragnea. Lista completa cu candidatii

Peste 4. 000 de social-democrati sunt asteptati sambata la Congresul extraordinar al PSD pentru a-si alege noua conducere, adica presedintele executiv, secretarul general si cei 16 vicepresedinti. Pe ultima suta de metri, prim-ministrul Viorica Dancila foto) a intrat in cursa pentru functia de presedinte executiv, adica pentru a fi numarul doi in partid si mana dreapta a lui Liviu Dragnea.

Congres PSD: Organizatia PSD Bucuresti-Ilfov, condusa de Gabriela Firea, o sustine pe Viorica Dancila in functia de presedinte executiv/ Dancila declarase ca nu va candida pentru o functie la Congres

Organizatia regionalaPSD Bucuresti-Ilfov, condusa de Primarul General Gabriela Firea, a votat luni seara, in cadrul Biroului Permanent comun al organizatiei,sa o sustina pe premierul Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv al formatiunii, la congresul de sambata, functie ocupata in prezent de Niculae Badalau si pentru care doar deputatul Nicolae Banicioiu si-a anuntat in mod clar intentia de a candida. Decizia a fost luata in contextul in care si senatoarea Ecaterina Andronescu, membra in aceasta filiala a PSD, in prezent vicepresedinte PSD, ar intentiona sa candideze pentru aceasta functie, si ar avea teoretic nevoie de sustinerea organizatiei sale pentru a o face.

Congres PSD: Ecaterina Andronescu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte executiv

Senatoarea Ecaterina Andronescu si-a depus joi candidatura pentru functia de presedinte executiv al PSD la Congresul care va avea loc sambata, potrivit televiziunilor de stiri, desi aceasta a declarat jurnalistilor, la sediul PSD, ca nu ar fi trebuit sa fie organizate alegeri la acest Congres. Din informatiile noastre, Andronescu si-a depus dosarul de candidatura fara sustinerea organizatiei sale, PSD Bucuresti, care de altfel o sustine pe Viorica Dancila pentru aceasta functie.

Politic show: Congres PSD. Greii din partid care fac pasul in spate; Un copil i-a cerut explicatii ministrului Daea: Ati spus pe suprafete intinse, dar nu foarte mari. Pai cum?; Realitatea TV va lipsi de la congresul PSD. Motivul? Nu mai sunt locuri!

Cel mai performant primar de comuna din Romania, exclus oficial din PSD: M-au dat afara noaptea, ca hotii. Primarul din Ciugud afirma ca. PSD se apara: Realitatea TV nu a trimis solicitare pentru mini-studio la Sala Palatului. Purtatorul de cuvant al PSD.

Dragnea castiga la Congres, PSD pierde

Daca mai era nevoie, casa de sondaje Sociopol, condusa de Mirel Palada, un apropiat al PSD, confirma: PSD-34%. Victor Ponta e chiar mai categoric: daca duminica ar fi alegeri, PSD ar lua sub 30%. Bomboana pe coliva, Comisia SRI, condusa de PSD, refuza sa-l audieze pe Florian Coldea, de frica celor ce ar putea declara acesta referitor la participarea lui Dragnea la chermezele statului paralel.

Congres PSD. Scurte biografii ale celor 23 de candidati

23 de social-democrati se vor infrunta la Congresul extraordinar al PSD din aceasta sambata, acestia tintind una din urmatoarele functii: presedinte executiv, secretar general sau vicepresedinte. Adevarul va prezinta scurte biografii ale celor intrati in competitie.

Congres PSD: Strategia contracandidatilor Vioricai Dancila la functia de presedinte executiv - fie Nicolae Banicioiu, fie Ecaterina Andronescu sa se retraga in favoarea celuilalt, inainte de vot

Deputatul Nicolae Banicioiu si senatoarea Ecaterina Andronescu sunt contracandidatii premierului Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv la Congresul PSD de sambata, iar cei doi iau in calcul ca unul dintre ei sa se retraga in favoarea celuilalt, pentru a nu imparti voturile celor care nu o doresc pe Dancila numarul doi in partid, au precizat surse politice din partid.

UPDATE Congres PSD: Toate candidaturile depuse pentru conducerea nationala, inclusiv a lui Catalin Radulescu, au fost validate in CEx/ Daniel Florea s-a retras din cursa pentru Bucuresti-Ilfov

Comitetul Executiv National al PSD intrunit vineri a validat toate candidaturile depuse pentru alegerile care vor avea loc la Congresul extraordinar de sambata, desi teoretic nu indeplineau toate criteriile stabilite. Astfel, Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu vor candida la functia de presedinte executiv, impotriva premierului Viorica Dancila. Catalin Radulescu va candida la functia de vicepresedinte regional pentru Muntenia, iar Codrin Stefanescu va intra in competitie cu Marian Neacsu pentru pozitia de secretar general. Daniel Florea, primarul Sectorului 5, si-a retras candidatura pentru functia de vicepresedinte pe zona Bucuresti-Ilfov, unde ar fi fost contracandidatul lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, cel care este sustinut de Gabriela Firea.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )