Libnet.ro
UNICEF

20:17

TUDOREL TOADER: Un judecator poate sa devina procuror european

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
TUDOREL TOADER: Un judecator poate sa devina procuror european

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca un judecator poate sa devina procuror la Parchetul European. continuă pe Ziarul Bursa

Tudorel Toader: Un judecator poate sa devina procuror european, potrivit Regulamentului UE de infiintare a Parchetului European

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris, vineri dimineata, pe Facebook, raspunzand unor critici referitoare la OUG care stabileste criteriile pentru desemnarea reprezentantului Romaniei in Colegiul Parchetul European, ca un judecator poate sa devina procuror european, acest lucru fiind prevazut in Regulamentul Uniunii Europene de infiintare a Parchetului European.

Toader, catre criticii ordonantei privind legile justitiei: Un judecator poate deveni procuror european

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, raspunde criticilor referitoare la unele prevederi din ordonanta de urgenta care modifica legile justitiei, sustinand ca ele sunt inspirate dupa model european. Concret, Toader se refera la introducerea posibilitatii ca si judecatorii sa poata fi numiti la conducerea parchetelor.

VIDEO Tudorel Toader anunta doua OUG n Justitie / Functiile de conducere din Parchete nu mai pot fi ocupate prin delegare / La aceste functii pot candida si judecatori care au fost procurori

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti ca Guvernul a adoptat doua ordonante de urgenta - una dintre ele vizeaza desemnarea candidatilor Romaniei pentru functia de procuror european, iar cea de a doua modifica toate cele trei legi ale justitiei, modificate deja anul trecut de catre PSD-ALDE, precum si unele regulamente pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii INM). Una dintre cele mai importante modificari este ca la functiile de conducere din parchete, incepand cu functia de procuror general, pot candida si judecatori care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii CSM), cum se intampla acum, ci de catre plenul CSM.

Tudorel Toader a anuntat ca Guvernul a adoptat doua OUG in domeniul justitiei: Una dintre ele se refera la desemnarea candidatilor Romaniei pentru functia de procuror european (VIDEO)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti, la finalul sedintei de Guvern ca au fost adoptate doua ordonante de urgenta vizand domeniul justitiei. Una dintre ele se refera la infiintarea.

Tudorel Toader a anuntat masura importanta pentru statul de drept: Declanseaza procedura de numire a unui nou procuror general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, joi, ca va declansa procedura de numire a unui nou procuror general al Romaniei, astfel incat, la finalul lunii aprilie, cand acestuia ii expira mandatul, sa fie gata procedura si sa poata fi numit noul sef al Parchetului General. Toader a facut acest anunt la finalul unei intalniri avute la Parchetul General, la care nu a luat parte insa si Augustin Lazar. La sosire, ministrul Justitiei spunea ca va anunta o masura importanta pentru statul de drept. Ministrul Justitiei a cerut revocarea lui Augustin Lazar de la sefia Parchetului General inca din octombrie, lovindu-se insa de refuzul presedintelui Klaus Iohannis.

TUDOREL TOADER: Voi declansa procedura de numire a noului procuror general

ACTUALIZARE: Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat astazi la iesirea din Parchetul General, ca va declansa procedura de numire a noului procuror general. ----- Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca va anunta in cursul zilei o masura importanta pentru statul de drept.

Tudorel Toader va declansa procedura de numire a unui nou procuror general. Augustin Lazar mai are dreptul la un mandat

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat joi, dupa intalnirea de la Parchetul General, ca va declansa procedura de numire a unui nou procuror general. Acesta a explicat ca mandatul lui Augustin Lazar expira in luna aprilie si, astfel, la acel.

Tudorel Toader declanseaza procedura de selectie a unui nou procuror general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a ajuns la Parchetul General, unde se va intalni cu mai multi procurori. Merg sa vad cum isi desfasoara activitatea. Voi avea mai multe intrevederi. La iesire,.

Ordonantele lui Tudorel Toader au fost publicate n Monitorul Oficial. Controversata sectie de anchetare a magistratilor primeste puteri sporite / La sefia parchetelor pot fi numiti si judecatori care au ndeplinit functia de procuror

Cele doua ordonante de urgenta promovate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si adoptate marti de Guvernul Dancila au fost publicate miercuri seara in Monitorul Oficial. Controversate Ordonanta de Urgenta care modifica din nou cele trei legi ale justitiei prevede ca sefii parchetelor pot fi numiti cu avizul consultativ al plenului CSM, pana acum avizul apartinand Sectiei pentru procurori a CSM. O alta modificare este ca la conducerea acestor parchete pot fi numiti si judecatori care au indeplinit functia de procuror si a fost eliminata conditia vechimii. De asemenea, una dintre cele mai controversate prevederi estea cea privind Sectia de anchetare a magistratilor, care iese de sub autoritatea procurorului general si care va avea si competenta de retragere a cailor de atac in cauzele de competenta sa, inclusiv pentru cele aflate pe rolul instantelor sau solutionate definitiv anterior operationalizarii sectiei.

TUDOREL TOADER: Procedura de selectie a procurorului european, adoptata

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca a fost adoptata ordonanta de urgenta privind procedura de selectie a procurorului european din partea Romaniei.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 20:17

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )