Libnet.ro
UNICEF

07:30

CEDO a decis ca revocarea lui Kovesi a fost ilegala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CEDO a decis ca revocarea lui Kovesi a fost ilegala

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al Parchetului European, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului procesul intentat statului roman in cazul revocarii ilegale din functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie dispusa de Curtea Constitutionala prin decizia 358 din 30 mai 2018 si pusa in practica de presedintele Klaus Iohannis la 9 iulie 2018. continuă pe Ziarul Bursa

Iohannis: CCR a decis revocarea lui Kovesi la propunerea unui ministru al Justitiei de trista amintire

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca CCR are obligatia de a revizui de indata nu doar decizia in cazul Kovesi, ca urmare a hotararii CEDO, afirmand ca CCR a decis revocarea din functie a lui Kovesi la propunerea unui ministru al Justitiei de trista amintire. Presedintele a apreciat ca este necesara o reforma la nivelul CCR si a lansat un nou atac la adresa PSD.

Cristoiu: Decizia CEDO in cazul Codrutei Kovesi este devastatoare pentru Iohannis

Jurnalistul si publicistul Ion Cristoiu afirma ca decizia CEDO privind revocarea Codrutei Kovesi de la conducerea DNA va creste independenta procurorilor-sefi fata de presedintele Iohannis care nu va mai putea sa-i demita atat de usor, asa cum a facut cu fosta sefa a DNA.

Ce scrie presa internationala despre decizia CEDO in cazul Kovesi, procurorul antifrauda al UE demis pe nedrept din functia de la DNA-ul roman

Stirea ca Romania a incalcat drepturile fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi, prin revocarea sa in 2018, a facut inconjurul presei internationale. Politico, New York Times, AFP, Reuters au preluat decizia CEDO, amintind de presiunile fostului guvern social-democrat de a scapa de Kovesi, vazuta in Romania ca un simbol al luptei impotriva coruptiei.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )