Libnet.ro
UNICEF

10:15

Dancila, discutii cu liderii USR despre OUG pe codurile penale. Barna: O ordonanta ar decredibiliza Romania in UE

Adevărul Adevărul,
Dancila, discutii cu liderii USR despre OUG pe codurile penale. Barna: O ordonanta ar decredibiliza Romania in UE

Premierul Viorica Dancila discuta la Guvern cu liderii USR pe tema ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale. Tudorel Toader a fost si el przent la intalnire. Liderul USR, Dan Barna, a precizat ca i-a spus sefului Guvernului ca o eventuala ordonanta ar decredibiliza Romania in UE si toata atentia va fi atrasa de tema Justitiei, nu de subiectului detinerii presedintiei Consiliului UE. continuă pe Adevărul

Surse: Dancila, discutii cu liderii USR despre OUG pe codurile penale. Tudorel Toader, prezent la intalnire

Premierul Viorica Dancila discuta la Guvern cu liderii USR pe tema ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale, potrivit unor surse politice. Tudorel Toader a fost si el chemat la intalnire.

Augustin Lazar, despre OUG pe codurile penale: Prioritatile sistemului judiciar sunt cele din raportul MCV

Procurorul general Augustin Lazar a comentat miercuri intentia PSD de adoptare a unei Ordonante de Urgenta vizand modificarea codurilor penale, el spunand ca prioritatile sistemului judiciar trebuie sa fie cele cuprinse in raportul MCV.

Zegrean, despre OUG pe Codurile Penale: E contrara practicii CCR si Constitutiei. Am avut in 2010 o situatie asemanatoare si atunci Toader era chiar judecator al Curtii

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a declarat ca nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta pe Codurile Penale, deoarece acest lucru ar fi contrar Constitutiei si practicii Curtii.

IOHANNIS, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: Pur si simpu nu se poate

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi referindu-se la intentia PSD de a modifica prin OUG codurile penale, ca acest lucru nu este posibil, intrucat exista o decizie a Curtii Constitutionale conform careia Guvernul nu poate modifica o lege aflata in procedura parlmentara, concluzia sa fiind ca nu se poate.

Ministrul Toader vs. judecatorul Toader: OUG pe Codurile penale e cand legala, cand ilegala

Guvernul nu poate modifica o lege aflata in dezbatere parlamentara pentru ca ar incala astfel competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare, arata o decizie a CCR din 2010. Asadar, Codurile penale, aflate pe masa alesilor, nu pot fi modificate prin ordonanta de urgenta, asa cum a anuntat PSD. Tudorel Toader una spunea in 2010, ca magistrat CCR, exact pe dos spune azi, ca ministru.

Klaus Iohannis, mesaj transant despre OUG pe Codurile Penale: Asta pur si simplu nu se poate

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, ca nu este posibil ca Guvernul sa emita o OUG pe articolele constitutionale din Codurile penale. intrebat cum comenteaza intentia Guvernului de a emite.

Iohannis despre OUG pe Codurile Penale: Pur si simplu nu se poate, exista practica CCR

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles, referitor la anuntul privind o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea codurilor penale, ca Guvernul nu poate legifera prin OUG pe o speta care e in procedura uzuala in Parlament.

Prima reactie a lui Dancila dupa intalnirea cu liderii USR, pe tema modificarii Codului Penal si Codului de Procedura Penala

Premierul Viorica Dancila a avut prima reactie dupa intalnirea cu delegatia USR, discutiile intre cele doua parti fiind despre preluarea presedintiei Consiliului UE si modificarea legislatiei penale, precizandu-se ca propunerile vor fi constructive si in acord cu deciziile CCR.

Tariceanu despre OUG pe Codurile penale: Nu am informatii

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, lider al ALDE, a declarat astazi ca nu a discutat cu partenerii de coalitie, nici cu ministrul Justitiei pe tema unei ordonante privind modificarea Codurilor penale, anuntata cu o zi in urma de PSD.

ORBAN, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: Cand PSD are initiativa, trebuie sa fim cu ochii in patru

Presedintele PNL, Ludovic Orban, critica intentia Guvernului de a adopta o OUG pentru articolele declarate constitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2089 seconds )