Libnet.ro
UNICEF

12:45

UDMR mesaj transant: OUG privind alegerile anticipate este neconstitutionala

Antena3 Antena3,
UDMR mesaj transant: OUG privind alegerile anticipate este neconstitutionala

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, considera ca OUG privind organizarea alegerilor anticipate schimba sistemul electoral, iar conform unei decizii a CCR astfel de modificari pot fi facute cu cel putin un an inaintea alegerilor, ceea ce inseamna ca actul normativ este neconstitutional. continuă pe Antena3

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa de plenul Senatului

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa, miercuri, de plenul Senatului, unde s-au pronuntat 86 de voturi pentru PSD, UDMR, ALDE, PMP) si 34 de voturi impotriva PNL, USR).

Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate. Ce se intampla acum cu legea

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, raportul de respingere pe Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Senatul este prima camera sesizata pe actul normativ care se afla in Parlament in procedura de urgenta. Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate Potrivit Mediafax, acest raport reglementeaza alegerile anticipate si a fost adoptat cu opt voturi .

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa marti, de senatorii din Comisia juridica.

CJ a Senatului a RESPINS marti OUG privind alegerile anticipate

Comisia Juridica a Senatului a respins marti, cu voturile PSD, UDMR si ALDE, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la.

OUG privind alegerile anticipate, respinsa in Comisia juridica din Senat

Raportul de respingere a OUG a fost adoptat prin votul senatorilor PSD si al celor de la UDMR. Aceasta in conditiile in care liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca a trimis o scrisoare oficiala Avocatului Poporului, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, considerand ca este inacceptabila schimbarea mascata a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstitutionale.

Ciolacu: Vom respinge OUG privind alegerile anticipate si la Camera Deputatilor. Vom veni cu un proiect propriu

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, ca social-democratii vor respinge ordonanta de urgenta privind anticipatele si in Camera Deputatilor, care este for decizional. Liderul interimar al PSD a mai spus ca va fi depus un proiect de lege asumat de partid care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa de senatori Actul normativ merge la votul deputatilor

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa miercuri de senatori, actul normativ urmand sa fie trimis Camerei Deputatilor, care este for decizional. Potrivit OUG adoptata de Guvernul Orban, alegatorii care nu se afla in localitatea de domiciliu pot vota oriunde se afla in tara, prevederea fiind contestata de toate partidele, cu exceptia PNL si USR.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Ce ar fi in neregula cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate? in primul rand, modul de adoptare a incalcat in mod grosolan principiul transparentei decizionale: nu numai ca nu a existat o publicare a proiectului anterioara adoptarii, dar niciuna dintre principalele prevederi votul in orice sectie de votare, mandatele alocate circumscriptiei pentru cetatenii din strainatate, modul de strangere a semnaturilor de sustinere, obligativitatea ca cel care strange semnaturi pentru sustinerea unei candidaturi sa fie imputernicit in scris de catre conducerea partidului etc. ) nu a facut subiectul unor discutii publice.

UDMR cere atacarea OUG privind anticipatele la CCR: Ne adresam Avocatului Poporului

UDMR solicita Avocatului Poporului, printr-o scrisoare oficiala, sa conteste la Curtea Constitutionala a Romaniei Ordonanta de Urgenta care modifica Legea electorala pentru alegerile parlamentare, arata un co.

PSD mitraliaza la foc automat OUG privind anticipatele

Comisia Juridica a Senatului a respins, marti, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, iar azi urmeaza sa fie dat votul si in plenul forului. in acest ritm, saptamana urmatoare initiativa ar putea sa ajunga si sa fie respinsa de deputati, ceea ce ar insemna abrogarea actului normative adoptat de Guvernul Orban special pentru anticipate.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2416 seconds )