Libnet.ro
UNICEF

01:05

Orban initeaza negocierile pentru investirea Guvernului

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Orban initeaza negocierile pentru investirea Guvernului

Premierul Orban a declarat intrarea pe linie dreapta in procedura de investire a Guvernului; astazi vom avea un sir de intalniri cu reprezentantii formatiunilor care au anuntat ca sustin investirea Guvernului. continuă pe Ziarul Bursa

Orban integreaza negocierile pentru investirea Guvernului

Premierul Orban a declarat intrarea pe linie dreapta in procedura de investire a Guvernului; astazi vom avea un sir de intalniri cu reprezentantii formatiunilor care au anuntat ca sustin investirea Guvernului.

EUGEN TOMAC: Toti parlamentarii PMP vor vota pentru investirea Guvernului Orban

Liderul PMP, Eugen Tomac, a anuntat, luni, ca toti cei 18 parlamentari ai formatiunii vor fi prezenti in ziua votului si vor vota pentru investirea Guvernului Orban. Am ajuns la concluzia ca Guvernul trebuie sustinut, a declarat Tomac, care a precizat si conditiile puse de PMP.

UPDATE: Votul in plen pentru investirea Guvernului PNL, luni, 4 noiembrie Calendarul audierii ministrilor

Calendarul pe care l-a propus Ludovic Orban pentru investirea Guvernului, respectiv audierea ministrilor marti, iar votul in plenul reunit miercuri, a picat la vot in sedinta Birourilor permanente reunite. Astfel, ministrii vor fi audiati marti si miercuri, iar votul in plenul Parlamentului va fi luni, 4 noiembrie.

PNL a semnat acordurile cu USR, UDMR, PMP si ALDE pentru investirea Guvernului Orban Conditiile celor 4 partide

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a semnat marti acordurile politice cu USR, UDMR, PMP si ALDE pentru sustinerea Guvernului PNL. Kelemen Hunor a declarat ca este nevoie de raspunsuri din partea ministrilor audiati si clarificari asupra programului de guvernare, pentru un vot pozitiv. Cele patru partide si minoritatile nationale, pe voturile carora se bazeaza Orban, au impreuna 225 de parlamentari, iar pentru investire noul Guvern are nevoie de voturile a 233 de parlamentari.

Parlamentarii PMP vor vota pentru investirea Guvernului Orban, dar doar cu anumite conditii

Eugen Tomac a anuntat, duminica, dupa sedinta Colegiului National, ca toti parlamentarii PMP vor vota investirea Guvernului Orban in Parlament, in anumite conditii. Printre cerinte se afla acordarea unei atentii sporite proiectelor de infrastructura si reducerea numarului de parlamentari la 300, relateaza Mediafax.

UPDATE: Calendarul propus de Orban a fost respins. Votul pentru investirea Guvernului se va da in ultima saptamana de campanie electorala

Calendarul pe care l-a propus Ludovic Orban pentru investirea Guvernului, respectiv audierea ministrilor marti, iar votul in plenul reunit miercuri, a picat la vot in sedinta Birourilor permanente reunite. PSD si PRO Romania au reusit sa amane validarea Executivului Orban pana in ultima saptamana de campanie electorala. Astfel, ministrii vor fi audiati marti si miercuri, iar votul in plenul Parlamentului va fi luni, 4 noiembrie.

Eugen Tomac: Toti parlamentarii PMP vor vota pentru investirea Guvernului Orban; avem obligatia sa dam un guvern tarii

Liderul PMP, Eugen Tomac, a anuntat, luni, ca toti cei 18 parlamentari ai formatiunii vor fi prezenti in ziua votului si vor vota pentru investirea Guvernului Orban. Am ajuns la concluzia ca Guvernul trebuie sustinut, a declarat Tomac, care a precizat si conditiile puse de PMP.

PSD impune propriul calendar pentru investirea Guvernului Orban. Votul decisiv, lunea viitoare

Conducerea Parlamentului, controlata de PSD, nu a fost de acord cu varianta de calendar propusa de Ludovic Orban pentru investirea noului Guvern, ci a venit cu un calendar diferit, audierile fiind intinse pe mai multe zile.

LUDOVIC ORBAN: Numeric, astazi am depasit cifra de 233 de parlamentari care sustin investirea Guvernului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunta ca a semnat acorduri si intelegeri cu grupul minoritatilor nationale, cu PMP, USR, UDMR si ALDE, avand sprijinul pentru investirea Guvernului. Numeric, astazi am depasit cifra de 233 de parlamentari care sustin investirea Guvernului. Sigur, negocierile continua, pentru ca vrem sa ne luam o marja pentru situatiile in care apar absente neasteptate, spune el.

Orban, la sedinta in care se stabileste calendarul investirii noului guvern: Parlamentarii sa inteleaga ca e o urgenta extrem de mare

Liderul PNL, Ludovic Orban, participa la sedinta Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, unde PSD are majoritatea, in incercarea de a-i convinge sa aprobe calendarul propus de el pentru investirea Guvernului, adica marti sa fie audiati ministrii propusi, iar miercuri sa fie votul in plen. Toti parlamentarii trebuie sa inteleaga ca e o urgenta extrem de mare investirea Guvernului, a spus Orban inaintea sedintei.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )