Libnet.ro
UNICEF

01:05

Iohannis a sesizat la CCR legea privind tratativele pentru un punct de frontiera la Beba Veche

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Iohannis a sesizat la CCR legea privind tratativele pentru un punct de frontiera la Beba Veche

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale, vineri, o sesizare de neconstitutionalitate asupra unei legi prin care Guvernul sa inceapa tratativele diplomatice pentru incheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului international de trecere a frontierei Beba Veche Romania) - Kubekhaza Ungaria), seful statului apreciind ca initiativa declansarii negocierilor in vederea incheierii unui tratat international in numele Romaniei apartine in mod exclusiv puterii executive si, ca atare, nu poate fi stabilita prin lege, informeaza Agerpres. ro. continuă pe Ziarul Bursa

Klaus Iohannis contesta la CCR Legea privind aprobarea obiectivului de investitii Spitalul Militar Regional Carol I

Presedintele Klaus Iohannis contesta la Curtea Constitutionala Legea privind aprobarea obiectivului de investitii Spitalul Militar Regional Carol I, invocand incalcarea mai multor articole din Constitutie.

Curtea Suprema a atacat la CCR Legea privind fondurile europene nerambursabile

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei pentru controlul constitutionalitatii, inainte de promulgare, a Legii privind unele masuri in domeniul fondurilor nerambursbile europene PLx nr. 3542020), adoptata de catre Camera Deputatilor in data de 9 iunie a acestui an.

Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la deschiderea tratativelor diplomatice pentru incheierea unui acord cu Ungaria

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat, vineri, Curtea Constitutionala cu privire la Legea pentru deschiderea de catre Guvernul Romaniei a tratativelor diplomatice pentru incheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului international de trecere a frontierei Beba Veche Romania) Kubekhaza Ungaria).

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu legea privind impozitarea pensiilor speciale

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constitutionala legea privind impozitarea pensiilor speciale, adoptata, miercuri, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Avocatul.

Legea privind finantarea Spitalului Militar Regional Constanta, atacata de Iohannis la Curtea Constitutionala

La finalul luni mai, Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat legea privind aprobarea proiectului de investitii Spital Militar Regional Carol I, ce urma sa se construiasca la Constanta.

Instanta suprema stabileste daca sesizeaza CCR in legatura cu legea privind impozitarea pensiilor

Sectiile Unite al inaltei Curti de Casatie si Justitie se reunesc, joi, pentru a stabili daca este oportuna sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei cu privire la legea prin care vor fi impozitate pensiile, au precizat, miercuri, pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit surselor citate, sedinta urmeaza sa inceapa la ora 15,00. Plenul Camerei Deputatilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii 2272015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile si indemnizatiile pentru limita de varsta.

Avocata Poporului a atacat la CCR legea impozitarii pensiilor speciale cu pana la 85%

Avocatul Poporului, Renate Weber ALDE), a atacat joi la Curtea Constitutionala legea adoptata ieri de Camera Deputatilor privind impozitarea cu pana la 85% a tuturor pensiilor speciale din Romania, au declarat pentru G4Media. ro oficiali din cadrul CCR.

Curtea Constitutionala va dezbate abia la toamna legea privind interdictia infractorilor violenti de a depune cereri de liberare conditionata

Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute pe 16 septembrie sesizarea inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ) in legatura cu modificari ale Codului penal referitoare la liberarea conditionata, au precizat, vineri, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Legea privind impozitarea suplimentara a pensiilor speciale a fost atacata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului

Legea adoptata de Camera Deputatilor privind impozitarea suplimentara a pensiilor speciale a fost atacata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului. Renate Weber a declarat pentru HotNews. ro ca exista cel putin doua motive de neconstitutionalitate.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2354 seconds )