Libnet.ro
UNICEF

12:15

Romania, nerealizari majore la capitolul fonduri europene

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Romania, nerealizari majore la capitolul fonduri europene

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, astazi, intrebat daca Romania ar putea avea probleme in ceea ce ce priveste negocierile privind bugetul Uniunii Europene, din cauza slabei absorbtii a fondurilor europene, ca tara noastra are nerealizari majore la acest capitol, el acuzand ca doar se scriu scrisori si nu se rezolva problema, informeaza News. ro. continuă pe Ziarul Bursa

Klaus Iohannis: Avem nerealizari majore la capitolul fonduri europene

Fondurile europene, o problema majora pentru Romania, a spus-o de la Sofia presedintele Klaus Iohannis, care a anuntat ca pregateste chiar o declaratie de presa in acest sens. Declaratia vine in contextul.

Comisarul Corina Cretu, scrisoare dura catre ministrul Transporturilor pe tema ntarzierii proiectelor pe fonduri europene: Sunt extrem de ngrijorata / E nevoie ca proiecte noi sa fie lansate urgent pe teren. PLUS: Probleme pentru autostrada Sibiu - Pites

Actualul exercitiu financiar european se apropie de jumatatea perioadei de programare, iar Romania absoarbe fonduri europene pe proiecte de infrastructura in mare parte doar din proiectele incepute in trecut, in perioada 2007-2013, atrage atentia Corina Cretu, comisarul european pentru Politica Regionala, intr-o scrisoare adresata Ministerului Transporturilor, prezentata de PNL in Parlament. Cretu se declara extrem de ingrijorata de situatia actuala, de proiectele noi pregatite insuficient sau care risca sa se blocheze - este dat exemplul autostrazii Sibiu - Pitesti care este scoasa la licitatie in graba, pe loturi, desi nu este studiata impactul asupra mediului.

Comisarul Corina Cretu, scrisoare dura catre ministrul Transporturilor pe tema ntrzierii proiectelor pe fonduri europene: Sunt extrem de ngrijorata / E nevoie ca proiecte noi sa fie lansate urgent pe teren. PLUS: Probleme pentru autostrada Sibiu - Pitest

Actualul exercitiu financiar european se apropie de jumatatea perioadei de programare, iar Romania absoarbe fonduri europene pe proiecte de infrastructura in mare parte doar din proiectele incepute in trecut, in perioada 2007-2013, atrage atentia Corina Cretu, comisarul european pentru Politica Regionala, intr-o scrisoare adresata Ministerului Transporturilor, prezentata de deputatul PNL Lucian Bode in Parlament. Cretu se declara extrem de ingrijorata de situatia actuala, de proiectele noi pregatite insuficient sau care risca sa se blocheze - este dat exemplul autostrazii Sibiu - Pitesti care este scoasa la licitatie in graba, pe loturi, desi nu este studiat impactul asupra mediului.

Fonduri europene: 174 milioane Euro pentru afaceri n energie regenerabila

Firme romanesti si alte categorii de ptentiali beneficiari vor putea obtine fonduri europene de 174 de milioane de euro pentru investitii in energie regenerabila, cu finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Cei interesati pot merge la seminarii de informare despre aceste linii de finantare, organizate de Ministerul Fondurilor Europene, cu inscriere on-line.

Fonduri europene n IT: 12 milioane de euro, pentru proiecte de big data si cloud

Firmele romanesti de IT ar putea vinde bunuri si servicii de valori importante unor universitatii care vor lua fonduri europene de circa 12 milioane de euro pentru proiecte de cercetare-dezvoltare in infrastructuri de big data si tehnologie cloud, in doua apeluri care s-au deschis in Programul Operational Competitivitate 2014-2020, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2282 seconds )