Libnet.ro
UNICEF

12:30

Portretul ministrului refuzat. Traseul Olgutei Vasilescu, de la Vadim Tudor la Liviu Dragnea

Adevărul Adevărul,
Portretul ministrului refuzat. Traseul Olgutei Vasilescu, de la Vadim Tudor la Liviu Dragnea

Lia Olguta Vasilescu si-a inceput cariera inca de la 17 ani, alegand politica chiar inaintea facultatii. A pus umarul la consolidarea PRM alaturi de Corneliu Vadim Tudor, dar a schimbat tabara in 2008, apartenenta la PSD aducandu-i si functia de primar al Craiovei. in 2017 a petrecut o noapte in arest, in urma mai multor acuzatii de coruptie. Cine este Lia Olguta Vasilescu, politicianul pe care Klaus Iohannis nu il mai vrea in Guvern. continuă pe Adevărul

Portretul ministrului refuzat. Traseul Olgutei Vasilescu de la Vadim Tudor la Liviu Dragnea

Lia Olguta Vasilescu si-a inceput cariera inca de la 17 ani, alegand politica chiar inaintea facultatii. A pus umarul la consolidarea PRM alaturi de Corneliu Vadim Tudor, dar a schimbat tabara in 2008, apartenenta la PSD aducandu-i si functia de primar al Craiovei. in 2017 a petrecut o noapte in arest, in urma mai multor acuzatii de coruptie. Cine este Lia Olguta Vasilescu, politicianul pe care Klaus Iohannis nu il mai vrea in Guvern.

Augustin Zegrean explica situatia Olgutei Vasilescu, refuzata de presedinte pentru Ministerul Transporturilor si propusa din nou pentru alt portofoliu, care nu este nsa vacant

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean explica pentru HotNews situatia Olgutei Vasilescu, respinsa de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de ministru al Transporturilor, dar propusa de PSD in sedinta de marti seara pentru portofoliul de la Dezvoltare. El spune ca seful statului poate refuza sa o numeasca, pentru ca, desi este vorba despre aceeasi persoana, este prima propunere, fiind vorba despre un alt portofoliu. Postul nu este vacant insa, tot Iohannis fiind cel care a refuzat sa il revoce din functie pe Paul Stanescu. Zegrean mai afirma ca iesirea din situatie ar fi dialogul presedinte - premier, in baza Constitutiei, care arata ca presedintele nu are drept de veto, dar poate cere prim-ministrului sa renunte la propunerea facuta, atunci cand constata ca persoana propusa nu indeplineste conditiile legale pentru exercitarea functiei de membru al Guvernului.

De ce a refuzat Klaus Iohannis desemnarea Olgutei Vasilescu si a lui Ilan Laufer in noua varianta de guvern Dancila

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat marti desemnarea Olgutei Vasilescu in functia de ministru al Transporturilor si a lui Ilan Laufer la Ministerul Economiei. Presedintele Iohannis a explicat ca nu consider?.

Prima reactie din PSD dupa ce Iohannis a amanat acceptarea Olgutei Vasilescu si a ministrului Transporturilor

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, pentru Mediafax, ca presedintele Klaus Iohannis a amanat numirea in functie a celor doi ministri, Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, pentru ca este in campanie electorala si vrea sa intarzie performanta guvernului.

Cum a ajuns PSD sa fie condus de venetici. Liderii social-democrati si-au facut ucenicia langa Basescu si Vadim Tudor

Liderii care conduc azi PSD vin din afara partidului. Au fost transferati de la PD - Liviu Dragnea si Darius Valcov, sau PRM - cazul Lia Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu. Cum au ajuns cei patru sa taie si sa spanzure in PSD.

Prima reactie a Olgutei Vasilescu dupa ce a fost respinsa pentru functia de ministru

Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, la Parlament, ca si-a dorit foarte mult sa ajunga ministru al Transporturilor si ca si-a asumat riscul sa fie respinsa pentru ca stia ca presedintele Klaus Iohannis este ranchiunos.

SONDAJ Ce credeti despre situatia produsa de decizia presedintelui Iohannis n privinta Olgutei Vasilescu?

Olguta Vasilescu s-a trezit marti dupa-amiaza fara portofoliu in Guvern, dupa ce presedintele Iohannis a acceptat revocarea ei din functia de ministru al Muncii, dar a respins numirea ei la Transporturi. Ce crezi despre situatia produsa de decizia presedintelui?Participa la sondajul HotNews. ro.

Apel catre Iohannis, pentru a nu lasa Ministerul Transporturilor pe mana Olgutei Vasilescu: Nimic nu o recomanda

Asociatiile civice iesene care militeaza pentru construirea Autostrazii Iasi - Targu Mures sustin ca nimic nu o recomanda pe Olguta Vasilescu sa preia Ministerul Transporturilor, cerandu-i presedintelui Klaus Iohannis sa analizeze cu mare.

ştiri din Politica

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2239 seconds )