Libnet.ro
UNICEF

08:45

CODUL ADMINISTRATIV ADOPTAT PRIN ORDONANTA DE URGENTA Pensii speciale pentru primari, aprobate de guvernul Dancila

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CODUL ADMINISTRATIV ADOPTAT PRIN ORDONANTA DE URGENTA Pensii speciale pentru primari, aprobate de guvernul Dancila

Codul Administrativ, proiect de act normativ controversat, a fost adoptat, ieri, prin ordonanta de urgenta de membrii cabinetului Dancila. Desi Consiliul Economic si Social a avizat negativ textul respectiv, desi sindicatele din administratie au declarat ca vor declansa ample proteste in cazul in care codul va fi adoptat prin ordonanta de urgenta, desi opozitia parlamentara si presedintele Klaus Iohannis au contestat vehement initiativa legislativa a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, membrii Guvernului au decis sa aprobe urgent noul act normativ, ce va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial. continuă pe Ziarul Bursa

Codul administrativ adoptat de Guvern: Presedintele are termen 10 zile sa decida in cazul remanierilor

Presedintele are termen 10 zile sa decida in cazul remanierilor, prevede Codul administrativ, adoptat marti prin ordonanta de urgenta, a precizat vicepremierul Daniel Suciu.

Marius Pascan (PMP): Codul Administrativ transforma Romania in mosia PSD si feuda baronilor locali. Dancila e Dragnea in varianta feminina, la fel de toxica politic si periculoasa

Reactie extrem de dura a lui Marius Pascan, dupa ce Guvernul condus de Viorica Dancila a adoptat, prin Ordonanta de Urgenta, controversatul Cod Administrativ. Deputatul PMP sustine ca acest Cod.

Augustin Zegrean: Adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanta de Urgenta nu se justifica sub nicio forma. O Curte Constitutionala ideala ar trebui sa o declare clar neconstitutionala

Adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanta de Urgenta nu se justifica sub nicio forma, iar o Curte Constitutionala ideala ar trebui sa declare clar neconstitutional acest act normativ, care incalca de mai multe ori Constitutia, a declarat pentru HotNews. ro fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean. El spune ca decizia CCR de neconstitutionalitate din noiembrie 2018 viza probleme care nu erau legate de fondul legii, pentru ca nu a fost facuta analiza pe continut, si doar pe procedura, dar exista decizii ale CCR din 2016 prin care s-a stabilit ca pensiile speciale pentru alesii locali sunt neconstitutionale.

Klaus Iohannis despre Codul administrativ adoptat de Guvern prin OUG: un grav atentat la adresa intregului sistem administrativ

Guvernul a adoptat Codul Administrativ prin OUG, dupa ce acesta a fost declarat neconstitutional in integralitatea sa de CCR in toamna lui 2018. Printre cele mai controversate prevederi se refera la acordarea de pensii speciale pentru alesii locali, la.

Codul Administrativ: 80% din redeventele din exploatarea resurselor la suprafata, venit la bugetul local si judetean in proportie egala

Codul Administrativ adoptat marti de Guvern, prin ordonanta de urgenta, prevede ca redeventele obtinute prin concesionare din activitati de exploatare a resurselor la suprafata se constituie venit la bugetul local, mai exact 40% la bugetul judetului, 40% la bugetul localitatii si 20% la bugetul de stat, a anuntat marti seara ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu.

ALERTA Dancila a anuntat ca Guvernul va adopta azi, prin OUG, Codul Administrativ

Premierul Viorica Dancila a anuntat marti, in debutul sedintei de guvern, ca azi va fi adoptat, prin ordonanta de urgenta, Codul Administrativ, cerut de baronii PSD.

Pensii speciale pentru primari: Cati bani vor avea, de fapt, acestia?

Ieri, Guvernul Dancila a aprobat prin Ordonanta de Urgenta noul Cod Administrativ, un tom de circa 400 de pagini care NU a trecut testul Curtii Constitutionale si care, totusi, a reprezentat o urgenta pentru Dancila si.

Iohannis critica OUG pe Codul administrativ

Presedintele Klaus Iohannis considera ca adoptarea Codului administrativ prin ordonanta de urgenta r.

Guvernul da alesilor locali pensii speciale prin OUG, desi o lege identica picase la CCR

Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti, ca Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta pentru Codul Administrativ, act normativ prin care, dupa cum arata forma proiectului de ordonanta, alesii locali vor avea dreptul la pensii speciale. O lege identica a fost declarata neconstitutionala de CCR anul trecut.

Klaus Iohannis, dupa ce Guvernul a adoptat prin OUG Codul Administrativ: Un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea si de a-si servi baronii

Presedintele Klaus Iohannis califica adoptarea de catre Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, a Codului Administrativ drept un grav atentat la adresa intregului sistem administrativ din Romania. PSD vrea sa demonstreze cu toata taria ca sfidarea romanilor este prioritatea zero a acestei guvernari, afirma seful statului, la putin timp dupa ce executivul a adoptat controversata ordonanta.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2083 seconds )