Libnet.ro
UNICEF

23:30

Klaus Iohannis, mesaj transant despre OUG pe Codurile Penale: Asta pur si simplu nu se poate

Antena3 Antena3,
Klaus Iohannis, mesaj transant despre OUG pe Codurile Penale: Asta pur si simplu nu se poate

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, ca nu este posibil ca Guvernul sa emita o OUG pe articolele constitutionale din Codurile penale. intrebat cum comenteaza intentia Guvernului de a emite. continuă pe Antena3

Augustin Lazar, despre OUG pe codurile penale: Prioritatile sistemului judiciar sunt cele din raportul MCV

Procurorul general Augustin Lazar a comentat miercuri intentia PSD de adoptare a unei Ordonante de Urgenta vizand modificarea codurilor penale, el spunand ca prioritatile sistemului judiciar trebuie sa fie cele cuprinse in raportul MCV.

Zegrean, despre OUG pe Codurile Penale: E contrara practicii CCR si Constitutiei. Am avut in 2010 o situatie asemanatoare si atunci Toader era chiar judecator al Curtii

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a declarat ca nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta pe Codurile Penale, deoarece acest lucru ar fi contrar Constitutiei si practicii Curtii.

IOHANNIS, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: Pur si simpu nu se poate

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi referindu-se la intentia PSD de a modifica prin OUG codurile penale, ca acest lucru nu este posibil, intrucat exista o decizie a Curtii Constitutionale conform careia Guvernul nu poate modifica o lege aflata in procedura parlmentara, concluzia sa fiind ca nu se poate.

Tudorel Toader vine cu precizari, dupa ce Viorica Dancila a anuntat OUG pe Codurile Penale: S-a decis sa vedem care sunt posibilitatile de accelerare n partile declarate constitutionale

Ministerul Justitiei va analiza in ce masura pot fi adoptate una sau doua OUG pentru transpunerea in codurile penale a solutiilor legislative declarate constitutionale, a declarat luni ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Toader vs. judecatorul Toader: OUG pe Codurile penale e cand legala, cand ilegala

Guvernul nu poate modifica o lege aflata in dezbatere parlamentara pentru ca ar incala astfel competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare, arata o decizie a CCR din 2010. Asadar, Codurile penale, aflate pe masa alesilor, nu pot fi modificate prin ordonanta de urgenta, asa cum a anuntat PSD. Tudorel Toader una spunea in 2010, ca magistrat CCR, exact pe dos spune azi, ca ministru.

Surse: Ce articole controversate vrea sa strecoare PSD in OUG pe Codurile Penale

Guvernul PSD-ALDE va adopta Codurile Penale prin Ordonanta de Urgenta. Decizia a fost luata in unanimitate de parlamentarii si liderii PSD intruniti intr-o sedinta extinsa a Comitetului Executiv National.

Iohannis despre OUG pe Codurile Penale: Pur si simplu nu se poate, exista practica CCR

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles, referitor la anuntul privind o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea codurilor penale, ca Guvernul nu poate legifera prin OUG pe o speta care e in procedura uzuala in Parlament.

Klaus Iohannis, despre o ordonanta pe codurile penale: Pur si simplu nu se poate. Exista practica CCR care spune ca ar fi neconstitutional

Presedintele Klaus Iohannis a respins joi posibilitatea emiterii de catre Guvern a unei ordonante de urgenta de modificare a codurilor penale afirmand ca exista deja o decizie a Curtii Constitutionale care.

Tariceanu despre OUG pe Codurile penale: Nu am informatii

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, lider al ALDE, a declarat astazi ca nu a discutat cu partenerii de coalitie, nici cu ministrul Justitiei pe tema unei ordonante privind modificarea Codurilor penale, anuntata cu o zi in urma de PSD.

ORBAN, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: Cand PSD are initiativa, trebuie sa fim cu ochii in patru

Presedintele PNL, Ludovic Orban, critica intentia Guvernului de a adopta o OUG pentru articolele declarate constitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2513 seconds )