Libnet.ro
UNICEF

13:31

GUVERNUL ORBAN A DECIS: Primarii, alesi in doua tururi

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
GUVERNUL ORBAN A DECIS: Primarii, alesi in doua tururi

Marcel Ciolacu, presedinte PSD: O sa depunem o motiune de cenzura impreuna cu primii parteneri, cu grupul UDMR Guvernul a decis, ieri, sa isi asume raspunderea in Parlament pentru legea privind alegerea primarilor in urma a doua tururi de scrutin, in cazul in care, in primul tur, niciunul dintre competitori nu obtine 50%+1 din numarul total al voturilor exprimate. continuă pe Ziarul Bursa

SURSE Care este singura solutie pentru a avea si alegeri anticipate, si primari alesi in doua tururi. CCR ramane arbitrul

Imediat dupa ce-si angajeaza raspunderea pe modificarea legii electorale, dar inainte de votarea unei eventuale motiuni de cenzura, Guvernul Orban ar putea adopta si o ordonanta de urgenta identica, cu scopul de a blinda alegerea primarilor in doua tururi, sustin surse politice pentru Adevarul. insa nici asa nu exista singuranta ca legea dorita de PNL va intra in vigoare. Ultimul cuvant il va avea CCR.

Iohannis confirma ca Guvernul pregateste OUG pentru alegeri locale in doua tururi. Vom ajunge si la anticipate. Nu i-am cerut demisia premierului

Presedintele Klaus Iohannis confirma ca Guvernul PNL va modifica legislatia electorala. Adevarul a anuntat ca Executivul condus de Ludovic Orban pregateste o ordonanta de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi. Seful statului sustine ca se va ajunge la alegeri anticipate. Romanii isi doresc ca PSD sa plece de la putere, sustine Iohannis.

VIDEO PSD se plange ambasadelor, Comisiei Europene si Parlamentului European ca Guvernul PNL vrea acum alegeri in doua tururi pentru primari Ciolacu: Este un abuz

PSD va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene si Parlamentului European in care va reclama Guvernul PNL ca vrea alegeri in doua tururi pentru primari in aceasta vara, a anuntat seful interimar al social-democratilor, Marcel Ciolacu. El a precizat ca revenirea la alegerile in doua tururi ar trebui sa aiba loc in 2024. DOCUMENT Scrisoarea PSD in care reclama Guvernul PNL la institutiile UE: Statul de drept este pus in pericol de acest abuz de putere nemaiintalnit.

Ludovic Orban: Daca la prezidentiale nu aveam doua tururi, Romania i-ar fi avut presedinti pe Adrian Nastase si Victor Ponta (VIDEO)

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a subliniat nevoia de alegeri in doua tururi printr-o lectie de istorie contrafactuala, joi seara, in direct pe B1 TV. Daca Presedintele Romaniei ar fi fost ales intr-un.

Ciolacu: PSD nu va face o propunere de prim-ministru, dupa ce va cadea Guvernul Orban si va realiza o noua majoritate

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, ca in eventualitatea in care va cadea Guvernul Orban prin motiune de cenzura si social-democratii vor realiza o alta majoritate in Parlament, propunerea de premier care va fi facuta la acel moment de catre noua majoritate nu va fi in legatura cu un membru al PSD.

Guvernul isi asuma raspunderea pentru alegerea primarilor in doua tururi. Orban: E vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unu din cetateni, pentru a avea legitimitate Care este procedura

Premierul Ludovic Orban a anuntat joi ca Guvernul isi asuma raspunderea pentru alegerea primarilor in doua tururi. E vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unu din cetateni, pentru a avea legitimitate, a spus seful Guvernului.

KLAUS IOHANNIS: Primarii, alesi in urma a doua tururi de scrutin

Guvernul va promova in foarte scurt timp o legislatie pentru alegerea primarilor in doua tururi, a declarat, ieri, presedintele Klaus Iohannis, in urma intalnirii pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban. Presedintele a refuzat sa precizeze modalitatea in care Executivul doreste sa faca acest lucru, prin ordonanta de urgenta sau prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului, dar a mentionat ca schimbarea legislatiei privind alegerea primarilor este solutia cea mai buna.

Liderul deputatilor UDMR: E fals ca democratia castiga prin alegerea primarilor in doua tururi. Sustinem motiunea de cenzura a PSD

Liderul deputatilor UDMR, Korodi Attila, a declarat joi pentru STIRIPESURSE. RO, dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pentru schimbarea legii astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin, ca UDMR va vota motiunea de cenzura pe care o va depune PSD si ca alegerea in doua tururi nu reprezinta mai multa democratie, asa cum sustin liberalii.

Presedintele Romaniei: in foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislatie pentru alegerea primarilor in doua tururi Ce replica i-a dat Klaus Iohannis lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

Guvernul Orban va promova, in foarte scurt timp, o legislatie pentru alegerea primarilor in doua tururi, a declarat presedintele Klaus Iohannis, care nu a dorit sa precizeze sub ce forma va reusi cabinetul.

Cum reactioneaza PSD la planul PNL de a declansa alegeri anticipate: Sesizare la CCR si motiune de cenzura si daca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi - surse

Liderii PSD s-au reunit, marti, la Parlament, in prima sedinta a Comitetului Executiv din acest an. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews. ro ca partidul va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban daca acesta va modifica legea electorala. De asemenea, social democratii intentioneaza sa blocheze alegerea primariilor in doua tururi printr-o sesizare la Curtea Constitutionala. Marcel Ciolacu vrea sesiune extraordinara a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2174 seconds )