Libnet.ro
UNICEF

07:46

PSD propune noi modificari la codurile penale

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
PSD propune noi modificari la codurile penale

Senatorii si deputatii PSD in numar de 39, au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200. 000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube substantiale. De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor. Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor refritoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei. continuă pe Ziarul Bursa

PSD propune noi modificari la codurile penale

Senatorii si deputatii PSD in numar de 39, au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200. 000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube substantiale. De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor. Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor refritoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

PSD vine cu noi modificari la codurile penale: prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu; luarea/darea de mita pentru altul nu mai sunt infractiuni, pedepsele sub 3 ani - executate la domiciliu. Plus: se elimina infractiunea de folosire abuziva a

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200. 000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube substantiale, scrie News. ro. De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor. Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor refritoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut in termen de 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Parlamentari PSD propun modificari la codurile penale, printre care si prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu. Plus: luarea/darea de mita pentru altul nu mai sunt infractiuni, pedepsele sub 3 ani - executate la domiciliu; Se elimina infractiun

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200. 000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube substantiale, scrie News. ro. De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor. Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor refritoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Ministerul Justitiei elaboreaza Codexul penal, care reuneste toate codurile penale din UE

Ministerul Justitiei elaboreaza Codexul penal, care reuneste toate codurile penale din UE si care va fi distribuit gratuit pentru a fi folosit in opera de legiferare, anuntul fiind facut de catre ministrul Tudorel Toader.

Ministerul Justitiei elaboreaza Codexul penal, care reuneste toate codurile penale din UE

Ministerul Justitiei elaboreaza Codexul penal, care reuneste toate codurile penale din UE si care va fi distribuit gratuit pentru a fi folosit in opera de legiferare, anuntul fiind facut de catre ministrul Tudorel Toader.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2157 seconds )