Libnet.ro
UNICEF

08:45

Noua lege a pensiilor va discrimina femeile

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
 Noua lege a pensiilor va discrimina femeile

Proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici chiar si cu 30% fata de barbati, daca statul nu le va acorda alte compensatii, a declarat, astazi, pentru AGERPRES, presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu. continuă pe Ziarul Bursa

Hossu, lider de sindicat: Noua Lege a pensiilor discrimineaza femeile, care vor primi si cu 30 % mai putin dect barbatii

Proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici chiar si cu 30% fata de barbati, daca statul nu le va acorda alte compensatii, a declarat, joi, pentru Agerpres, presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Dragnea i-a luat-o nainte Olgutei Vasilescu si a prezentat el, la Romnia TV, noua lege a pensiilor. Vrem sa fie n vigoare la finalul anului

Liviu Dragnea i-a luat-o inainte Olgutei Vasilescu si a prezentat el, joi, la Romania TV, proiectul noii legi a pensiilor, desi initial ministrul muncii isi programase un eveniment pentru acest lucru, amanat insa pentru vineri dimineata. Interviul sefului PSD a inceput exact in momentul in care pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat proiectul noii legi. Dragnea a declarat ca vrea sa intre in forta cu legea pensiilor in Parlament astfel incat sa fie in vigoare pana a finalul anului, pentru ca trebuie sa luam in calcul piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opozitie.

Ce schimbari aduce noua lege a pensiilor. Proiectul a fost publicat DOCUMENT

Ministerul Muncii a publicat la ora 21. 01 proiectul noii legi a pensiilor, document care prevede majorarea gaduala a veniturilor pensionarilor ptna in 2021. Printre noutati se numara definitia pensionarului - persoana care beneficiaza de pensie de asigurari sociale si a realizat cel putin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum si nevazatorii care au realizat 1/3 din stagiul complet de cotizare.

Sindicalist: Femeile vor primi pensii mult mai mici decat ale barbatilor dupa noua lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor, care va fi supusa joi dezbaterii publice, va face mari diferente de venituri intre barbati si femei, acestea din urma putand primi lunar venituri cu pana la 30% mai mici decat cele ale barbatilor, sustine Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

Noua Lege a pensiilor: Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de vrsta. Ce se modifica la pensia minima si care va fi noua formula de calcul

Actuala pensie anticipata nepenalizata) devine pensie pentru limita de varsta, conform expunerii de motive la noua Lege a pensiilor. Astfel, persoanele care au 8 ani peste stagiul complet de cotizare, inclusiv perioade asimilate, se pot pensiona pentru limita de varsta cu 5 ani inainte de indeplinirea varstei standard de pensionare.

Noua Lege a pensiilor. Liviu Dragnea si Lia Olguta Vasilescu, intalnire la Parlament

Presedintele PSD Liviu Dragnea si ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu discuta, la Parlament, de noua Lege a pensiilor, care va fi pusa joi in dezbatere publica.

Olguta Vasilescu, despre noua lege a pensiilor: Pentru o pensie fara penalizari trebuie sa ai 65 de ani si 35 de ani de contributii

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a precizat luni noaptea, la Romania TV, ca noua lege a pensiilor prevede ca, pentru o pensie fara penalizari, este nevoie de un stagiu de cotizare de 35 de ani si o limita de varsta pentru pensionare de 65 de ani.

Noua lege a pensiilor nu va mai fi prezentata intr-o conferinta de presa

Ministerul Muncii nu va mai face o conferinta de presa pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, conform reprezentantilor institutiei, citati de Hotnews, proiectul urmand sa fie publicat in dezbatere publica si comunicat presei abia spre seara.

Olguta Vasilescu: Noua lege a pensiilor va fi prezentata joi

Legea pensiilor va fi prezentata joi, in ansamblu, va ramane o luna in dezbatere publica, apoi va fi avizata de alte ministere, pentru a se transforma in proiect de lege al Guvernului si va ajunge in Parlament, a declarat luni, la Romania TV, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Lider de sindicat: Proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici

Proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici chiar si cu 30% fata de barbati, daca statul nu le va acorda alte compensatii, a declarat, joi, pentru Agerpres, presedintele.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )