Libnet.ro
UNICEF

00:07

Senatul a adoptat Legea referendumului. Cererea de reexaminare a lui Iohannis, respinsa

Hotnews Hotnews,
 Senatul a adoptat Legea referendumului. Cererea de reexaminare a lui Iohannis, respinsa

Senatul a adoptat luni, ca prima camera sesizata, proiectul PSD de modificare a Legii referendumului, in aceeasi forma in care a fost trimisa la promulgare, respingand cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis. Legea a fost deja contestata la Curtea Constitutionala si modificata ca urmare a unei decizii de neconstitutionalitate, astfel ca, daca si la Camera Deputatilor se va da un vot similiar, presedintele este obligat sa promulge legea. Prin acest proiect de lege, PSD il scoate practic din procedura organizarii unui referendum de revizuire a Constitutiei pe presedintele Romaniei, intrucat pana acum parlamentul elabora cate un proiect separat de lege de fiecare data cand se organiza un astfel de referendum, pe care presedintele il promulga sau il putea retrimite parlamentului la reexaminare. continuă pe Hotnews

Cererea lui Iohannis de reexaminare a legii referendumului, respinsa de Senat

Senatul a luat decizia respingerii cererii formulate de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a legii referendumului. Asfel, s-a deciz ca referendumul national cu privire la revizuirea Constitutiei sa aiba loc.

Senat: Legea referendumului, adoptata: Presedintele, ELIMINAT din procedura

Senatul a adoptat proiectul de modificare a Legii referendumului 3/2000 privind revizuirea Constitutiei, la cerera presedintelui Romainiei. Astfel, acesta va avea loc in ultima duminica din perioada de 30 de zile de.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2157 seconds )