Libnet.ro
UNICEF

23:01

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Avem 562.000 de cereri de somaj tehnic pentru salariati. O parte din plati s-au facut. Asteptam rectificarea bugetara pentru restul (VIDEO)

B1 B1,
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Avem 562.000 de cereri de somaj tehnic pentru salariati. O parte din plati s-au facut. Asteptam rectificarea bugetara pentru restul (VIDEO)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, in debutul sedintei de guvern, ca o prima parte dintre romanii care au solicitat ajutorul statului privind somajul tehnic au primit banii in cont. Este. continuă pe B1

Ministrul Muncii: Primele plati pentru somaj tehnic au fost facute. Asteptam rectificarea pentru a opera toate platile

Primele plati pentru somajul tehnic au fost facute din rezervele institutiilor si se asteapta rectificarea bugetara pentru a fi facute toate platile catre cei care au facut solicitari si au fost verificati, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ea a precizat ca pana acum sunt 562. 000 de cereri pentru somaj tehnic.

Violeta Alexandru anunta o etapa importanta in aplicarea somajului tehnic in sectorul public. A inceput numaratoarea tuturor angajatilor platiti de stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat luni seara ca a inceput un proces de centralizare a tuturor angajatilor platiti de stat, in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor.

Violeta Alexandru: in REVISAL vor fi inrolati toti angajatii de la stat REVISAL devine REFORMA

Ministrul muncii Violeta Alexandru a anuntat ca a comunicat Inspectiei Muncii decizia de a inrola, incepand de marti, toti angajatii de la stat in REVISAL. Ministrul muncii mai spune ca nu vede de ce nu ar fi in Revisal si angajatii Ministerului Apararii, STS, SPP si serviciile secrete. Violeta Alexandru a mai afirmat ca si-a propus ca REVISALREGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate REFORMA) din Romania si care sa cuprinda si sistemul privat dar si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici.

Haos la stat. Violeta Alexandru: Nu am stiut niciodata cati angajati sunt in sectorul public, cati sunt in primarii, in toate structurile statului

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, inca nu stie cati angajati din sectorul public vor fi afectati de somajul tehnic, pentru ca nu exista o baza de date care sa centralizeze toti angajatii de la stat. N-am stiut niciodata cati angajati sunt in sectorul public. Nu exista o centralizare la nivelul tarii cu privire la toti angajatii din toate primariile, din toate consiliile judetene, toate prefecturile, toate companiile, a spus ministrul.

Violeta Alexandru, despre romanii care pleaca la munca in strainatate: Analizam legislatia. Nu exclud masuri

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat ca se analizeaza legislatia in baza careia romanii pot pleca la munca in strainatate, fie prin Agentiile de Lasare a Fortei de Munca, fie prin agenti temporari de munca, sustinand ca analizeaza legislatia si nu exclude luarea de masuri.

A inceput numaratoarea angajatilor de la stat. Ministrul Muncii: Romania nu stie cate persoane platim din bani publici

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anuntat luni seara ca incepe un demers de inrolare a tuturor angajatilor platitiangajati de statul roman direct sau sub forma patronatului) in REVISAL.

De ce se fereste ministrul Muncii sa spuna cati bugetari vor intra in somaj tehnic

Guvernul a anuntat ca lucreaza la un proiect prin care o parte din bugetari sa intre, prin rotatie, intr-o forma de somaj tehnic. intrebata despre acest lucru, Violeta Alexandru, ministrul.

Ministrul Muncii: Guvernul nu poate plati somajul tehnic pentru ca nu s-a facut rectificarea bugetara

Violeta Alexandru sustine ca Ministerul Muncii a primit aproape 600. 000 de cereri de somaj tehnic, insa plata catre cei ramasi fara un loc de munca nu s-a putut face din cauza ca nu s-a efectuat rectificarea bugetara. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, la inceputul sedintei de Guvern.

Surse: Contre intre Orban si Violeta Alexandru. Motivul: salariile ministrilor

Potrivit unor surse guvernamentale, Ludovic Orban banuieste ca Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a scurs in presa informatia ca lefurile demnitarilor vor fi taiate cu 25%, in semn de solidaritate, desi Guvernul nu luase o asemenea decizie. Orban s-a trezit prins la mijloc: ministrii fac presiuni sa ramana cu lefurile intregi, in timp ce opinia publica asteapta masuri de austeritate si pentru demnitari. Decizia finala va fi luata marti.

Ministrul Muncii, despre reducerea salariilor demnitarilor: Solidaritate indiferent de functia pe care o ocupi

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, afirma, referindu-se la o reducere a veniturilor demnitarilor, ca un act normativ care sa prevada acest lucru nu a fost inca finalizat, iar decizia va fi luata in echipa, pentru ca este nevoie de solidaritate indiferent de functiile pe care unii le ocupa. Alexandru precizeaza ca este o chestiune de zile pana cand o decizie in acest sens va fi facuta publica.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 23:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2126 seconds )