Libnet.ro
UNICEF

13:15

Ludovic Orban: Respingem solicitarile UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc

Hotnews Hotnews,
 Ludovic Orban: Respingem solicitarile UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc

PNL respinge solicitarile UDMR, PCM si PPMT privind autonomia tinutului secuiesc, a anuntat luni presedintele liberalilor, Ludovic Orban, citat de Agerpres: In ceea ce priveste autonomia teritoriala acest concept nu exista in sistemele democratice. Romania este una dintre tarile care acorda cele mai multe drepturi minoritatilor nationale. continuă pe Hotnews

Dragnea, despre rezolutia maghiarilor privind autonomia Tinutului Secuiesc: Neconstitutionala si de nenegociat

Liderul PSD Liviu Dragnea considera rezolutia semnata luni de cele trei formatiuni politice maghiare, UDMR, PPMT si PCM, privind obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc drept neconstitutionala si de nenegociat.

Ludovic Orban: Parlamentarii PNL vor cere CCR sa sesizeze Comisia de la Venetia privind legile Justitiei

Grupurile parlamentare ale PNL vor solicita CCR sa ceara Comisiei de la Venetia un punct de vedere fata de sesizarile de neconstitutionalitate formulate de PNL si de iCCJ cu privire la legile Justitiei, a declarat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban, dupa Biroul Executiv National.

Tinutului Secuiesc, regiune autonoma cu organism legislativ si executiv

Rezolutia semnata luni, la Cluj-Napoca, de cele trei formatiuni politice maghiare UDMR, PPMT si PCM) arata ca se doreste obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, care ar trebui sa devina o regiune autonoma in limitele sale istorice, cu organism de decizie cu competente legislative si executive regionale in domeniile educatiei, culturii, informarii, economiei, dar si domeniul functionarii propriului aparat de administratie publica. Liderii politici maghiari arata ca administratia Tinutului Secuiesc poate fi eficienta si va servi interesele cetatenilor, daca are la baza structura fostelor scaune Secuiesti.

Tinutului Secuiesc, regiune autonoma cu organism legislativ si executiv

Rezolutia semnata luni, la Cluj-Napoca, de cele trei formatiuni politice maghiare UDMR, PPMT si PCM) arata ca se doreste obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, care ar trebui sa devina o regiune autonoma in limitele sale istorice, cu organism de decizie cu competente legislative si executive regionale in domeniile educatiei, culturii, informarii, economiei, dar si domeniul functionarii propriului aparat de administratie publica.

Ce sanse are autonomia tinutului secuiesc. Anuntul facut de Liviu Dragnea dupa sedinta CEX

Liderii partidelor maghiare din Romania cer autonomie teritoriala, locala si culturala. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca exista trei feluri de autonomie pe care o revendica - teritoriala, locala.

VIDEO UDMR si celelalte doua partide maghiare au semnat o declaratie comuna privind autonomia teritoriala, locala si culturala. Kelemen Hunor: E nevoie de amendarea Constitutiei

Liderii celor trei partide ale comunitatii maghiare din Romania, UDMR, PCM si PPMT, au semnat luni la Cluj o declaratie comuna prin care cer autonomie teritoriala, locala si culturala, transmite Agerpres. Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a anuntat ca e nevoie de o amendare a Constitutiei, dat fiind ca legea fundamentala nu permite autonomia teritoriala.

Formatiunile politice maghiare au semnat o declaratie comuna privind autonomia

Formatiunile politice maghiare din tara noastra - UDMR, PPMT si PCM - au semnat, astazi, la Cluj-Napoca, o declaratie comuna privind armonizarea conceptelor de autonomie, pentru a avea o pozitie comuna pe viitor la orice dezbatere a subiectului, inclusiv in relatia cu autoritatile romane.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2335 seconds )