Libnet.ro
UNICEF

13:45

Presedintele Iohannis poate respinge revocarea lui Augustin Lazar: Tudorel Toader a incalcat procedura

Adevărul Adevărul,
Presedintele Iohannis poate respinge revocarea lui Augustin Lazar: Tudorel Toader a incalcat procedura

Nicio prevedere din Legile Justitiei nu permite ministrului Justitiei sa verifice direct si personal activitatea sefilor din Parchetele superioare. Conform legii, controlul ministrului asupra procurorilor se exercita numai prin procurori anume desemnati de catre minsitru. Or, Tudorel Toader a facut el insusi ancheta asupra procurorului general. continuă pe Adevărul

Adevarul: Presedintele Iohannis poate respinge revocarea lui Augustin Lazar, pentru ca Tudorel Toader a ncalcat procedura: Evaluarea procurorului general poate fi facuta doar de procurori CSM, nu de ministrul Justitiei

Jurnalistul Liviu Avram scrie intr-un articol dinAdevarulca, potrivit legii, evaluarea procurorilor se exercita doar de procurori desemnati de catre ministrul Justitiei, nu de catre ministrul insusi, motiv pentru care presedintele Klaus Iohannis poate respinge cererea de revocare a lui Augustin Lazar, pentru ca a fost incalcata procedura.

Ce va face PSD daca Iohannis nu va semna revocarea lui Augustin Lazar

Presedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea manageriala la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si considera ca cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de.

Politic show:CTP: Dragnea a insultat romnii pentru un vot n plus; Cum poate fi blocata revocarea lui Augustin Lazar. Scenariu-surpriza: procurorul general, salvat de PSD; Vlad Voiculescu: Vom cstiga mpreuna sau pierde separat, fiecare

Tudorel Toader se justifica dand vina pe PSD: Proiectele de modificare a Codurilor penale elaborate de minister au fost modificate de Parlament. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precizeaza vineri ca. Adevarul despre scandalul sexual de la PSD Titu. Reporterul Libertatea a vorbit cu toate partile implicate in sexgate-ul din Dambovita. Referendumul privind redefinirea familiei si toata campania.

Dancila, prima reactie dupa ce Tudorel Toader a propus revocarea lui Augustin Lazar. Sedinta la PSD

Biroul permanent al PSD s-a reunit astazi, de la ora 14. 00, la o zi dupa ce ministrul Justitiei a propus revocarea lui Augustin Lazar. inaintea sedintei, premierul Viorica Dancila a vorbit, pe scurt, despre revocarea procurorului general al Romaniei.

Iohannis, reactie dura dupa ce Tudorel Toader a propus revocarea lui Augustin Lazar. Ministrul trebuie sa plece de urgenta. Toader: Nimic nou sub soare

Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea Procurorului General si considera ca cererea ministrului Justitiei este complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni. Modul in care ministrul a prezentat public raportul este unul tendentios si denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii, sustine presedintele Iohannis.

Sedinta la PSD, dupa ce Tudorel Toader a propus revocarea lui Augustin Lazar

Biroul permanent al PSD se va reuni astazi, de la ora 14. 00, la o zi dupa ce ministrul Justitiei a propus rovocarea lui Augustin Lazar, dar si dupa ce Liviu Dragnea s-a prezentat la Palatul Cotroceni pentru consultari cu presedintele Klaus Iohannis, insotit de juristii social-democrati.

Cum poate fi blocata revocarea lui Augustin Lazar. Scenariu-surpriza: procurorul general, salvat de PSD

Primul scenariu: Iohannis refuza sa semneze decretul privind demiterea lui Lazar. Guvernul contesta decizia la CCR. Curtea il obliga pe seful statului sa semneze decretul de revocare, exact ca in cazul Kovesi. Al doilea scenariu: PSD il schimba pe Toader din fruntea Justitiei, iar noul ministru anuleaza procedura de revocare. E o varianta luata in calcul de PSD, sustin surse politice. Mandatul lui Lazar oricum expira in primavara.

Reactia DNA dupa ce ministrul Justitiei a a cerut revocarea lui Augustin Lazar

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat vineri sustinerea solicitarii de abandonare a procedurii de revocare a lui Augustin Lazar, solicitare trimisa ministrului Tudorel Toader joi de catre doua asociatii ale magistratilor. Procurorii isi exprima atasamentul fata de valorile statului de drept, ce implica garantii clare, puternice si eficiente de respectare a independentei procurorilor.

Augustin Lazar, la un pas de revocare, dupa modelul Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a implinit, ieri, dorinta coalitiei PSD-ALDE, solicitand presedintelui Klaus Iohannis revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general. Asa cum ne-a obisnuit cand a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si in cazul Lazar ministrul justitiei a citit in diagonala un raport de 63 de pagini in care a enumerat mai multe articole din Constitutie si din legea de organizare judecatoreasca, precum si la deciziile Curtii Constitutionale pe care le-ar fi incalcat, in activitatea depusa la Ministerul Public, procurorul general Augustin Lazar.

Si procurorii din Gorj i cer lui Tudorel Toader sa renunte la revocarea lui Augustin Lazar

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj ii cer ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa renunte la procedura declansata pentru revocarea procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, transmite Mediafax.

ştiri din Politica

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2722 seconds )