Libnet.ro
UNICEF

19:00

Ministrul Justitiei: Vom sesiza Curtea Constitutionala privind refuzul presedintelui de a o revoca pe sefa DNA. Cine poate sesiza CCR

Hotnews Hotnews,
 Ministrul Justitiei: Vom sesiza Curtea Constitutionala privind refuzul presedintelui de a o revoca pe sefa DNA. Cine poate sesiza CCR

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca vom sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA. Anuntul a fost facut, pe facebook, la scurt timp dupa ce seful statului a spus ca nu accepta propunerea de revocare inaintata de Toader la inceputul anului. UPDATE: Ministrul Tudorel Toader a subliniat, intr-o noua postare pe Facebook, ca a folosit formula vom sesiza CCR si nu voi sesiza CCR. Precizarea vine dupa ce fostul presedinte al Curtii Augustin Zegrean a afirmat ca ministrul Justitiei nu poate sesiza CCR si ca singurul abilitat e Guvernul. continuă pe Hotnews

Tudorel Toader sesizeaza Curtea Constitutionala privind refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sesizarea Curtii Constitutionale ca urmare a refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din pozitia de procuror-sef DNA. in.

VIDEO Klaus Iohannis: Nu voi da curs propunerii ministrului Justitiei de revocare a Laurei Codruta Kovesi, procuror sef al DNA

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va da curs cererii ministrului Justitiei privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, afirmand ca motivele invocate de Tudorel Toader, care in mare parte nici nu corespund prevederilor legale, nu au fost de natura sa il convinga. Ministrul Justitiei: Vom sesiza Curtea Constitutionala privind refuzul presedintelui de a o revoca pe sefa DNA. Cine poate sesiza CCRFostul presedinte al CCR Augustin Zegrean: Ce sa atace ministrul Justitiei la CCR? Un refuz?.

Augustin Zegrean: Presedintele nu poate fi obligat de nimeni sa isi indeplineasca obligatiile. Tudorel Toader nu poate sesiza Curtea Constitutionala (VIDEO)

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a afirmat, intr-o interventie telefonica pentru B1TV, ca presedintele Klaus Iohannis nu poate fi obligat de nimeni sa isi indeplineasca.

Nu voi da curs propunerii ministrului Justitiei de revocare a Laurei Codruta Kovesi

ACTUALIZARE 18:23 Tudorel Toader va sesiza la Curtea Constitutionala decizia presedintelui de nu o revoca pe Laura Codruta Kovesi Ministrul Justitiei a precizat, in aceasta seara, intr-o postare pe Facebook ca va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la decizia presedintelui, in conditiile in care Iohannis nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul-sef al DNA. ------------ Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi ca, in urma analizei tuturor documentelor puse la dispozitie de Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara, a luat hotararea de a nu o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Klaus Iohannis a batut un RECORD cu anuntul privind refuzul de a o revoca pe Kovesi si atacul la adresa lui Tudorel Toader (FOTO)

Decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respingere cererea de revocare din fruntea DNA a Laurei Codruta Kovesi plus atacul la adresa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, l-au facut pe seful statului din nou.

Fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean: Ce sa atace ministrul Justitiei la CCR? Un refuz?

Fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean sustine ca seful statului nu era obligat sa dea curs cererii ministrului Justitiei de revocare a sefei DNA si ca ministrul Tudorel Toader nici nu are ce ataca la CCR, asa cum a anuntat, neexistand un document, si nici nu poate face acest lucru, singurul abilitat fiind Guvernul.

ştiri din Politica

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3344 seconds )