Libnet.ro
UNICEF

01:05

AUGUSTIN LAZAR: Drama unor fosti detinuti politici, folosita pentru denigrarea mea

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
AUGUSTIN LAZAR: Drama unor fosti detinuti politici, folosita pentru denigrarea mea

Procurorul general Augustin Lazar a scris, vineri, pe Facebook, ca respinge orice acuzatii potrivit carora ar fi dispus sanctionarea disciplinara a vreunei persoane condamnata penal, pe vremea cand era procuror delegat la Comisia de liberare conditionata a Penitenciarului Aiud. Lazar afirma ca drama unor fosti detinuti politici este folosita de pentru denigrarea sa, in conditiile in care si-a depus candidatura pentru un nou mandat. continuă pe Ziarul Bursa

Lazar: Drama unor fosti detinuti politici este folosita de persoane interesate pentru denigrarea mea

Augustin Lazar a respins din nou vineri acuzatiile potrivit carora ar fi fost lucrator sau colaborator al Securitatii, subliniind ca acest lucru a fost deja stabilit de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii CNSAS). Asta, dupa ce CNSAS a decis reverificarea procurorului general Augustin Lazar in contextul acuzatiilor din spatiul public, potrivit carora ar fi facut parte dintr-o comisie care la mijlocul anilor '80 a refuzat eliberarea unui disident anticomunist. Acesta a mai spus ca drama unor fosti detinuti politici este folosita de persoane interesate pentru denigrarea mea, in contextul candidaturii pentru un nou mandat de procuror general.

Augustin Lazar: Nu am fost lucrator sau colaborator al Securitatii asa cum Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a si stabilit

Nu pot sa nu constat cu amaraciune cum drama unor fosti detinuti politici este folosita de persoane interesate pentru denigrarea mea a precizat Procurorul General, Augustin Lazar, intr-o postare de pe Facebook,.

Adevarul despre Augustin Lazar si detinutul politic din comunism. Ce a semnat si ce inseamna

Augustin Lazar se apara in scandalul iscat dupa ce s-a aflat ca in 1985 si 1986 a respins cererea de eliberare conditionata a unui detinut politic. Procurorul general al Romaniei respinge orice acuzatii potrivit carora ar fi dispus sanctionarea disciplinara a vreunei persoane condamnata penal si sustine ca drama unor fosti detinuti politic este folosita [] .

Cazul disidentului Iulius Filip - Dela0.ro a discutat cu membri ai comisiei de liberari si cu disidenti inchisi la Aiud: O rotita in angrenajul dictaturii: cazul procurorului Augustin Lazar

Publicatia Dela0. ro i-a contactat pe doi dintre cei care au facut parte, alaturi de Augustin Lazar, din comisia pentru liberare a detinutilor din Penitenciarul Aiud, respectiv Petru Silaghi si Marius Coldea Rusu, si a discutat cu mai multi detinuti politici inchisi la Aiud in anii 1980, in incercarea de a stabili care sunt faptele in acuzatiile aduse de o parte a presei procurorului general al Romaniei. Articolul, O rotita in angrenajul dictaturii: cazul procurorului Augustin Lazar, se incheie cu o scrisoare adresata in 1986 de disidentul Iulius Filip presedintelui comisiei de liberare conditionata de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazar, la o saptamana dupa ce comisia decisese pentru a doua oara ca nu e cazul unei eliberari.

Augustin Lazar, despre disidentul caruia i-ar fi refuzat eliberarea: imi exprim regretul pentru drama acestui om despre care acum am auzit

Procurorul general Augustin Lazar a declarat miercuri seara la Realitatea TV, referindu-se la acuzatiile conform carora in perioada comunista ar fi refuzat eliberarea unui disident, ca are o anumita emotivitate, o anumita agitatie produsa de aceste intamplari si si-a exprimat regretul pentru drama acestuia.

Inspectia Judiciara face verificari dupa ce procurorul general Augustin Lazar a fost acuzat ca a refuzat sa elibereze un disident anticomunist

Inspectia Judiciara s-a autosesizat ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii potrivit carora procurorul general Augustin Lazar, inainte de 1989, ca procuror la Alba, ar fi refuzat ca elibereze un disident anticomunist si face verificari, au precizat reprezentantii institutiei pentru Mediafax.

Istoricul Madalin Hodor: A-l acuza pe Augustin Lazar ca ar fi fost un tortionar este o minciuna. Totusi, exista un aspect moral in ceea ce-l priveste pentru ca semnat documentul prin care s-a refuzat eliberarea lui Iulius Filip (VIDEO)

Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, se afla in centrul unor controverse dupa ce au aparut informatii care arata ca a facut parte din Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului.

CTP, critica deosebita la adresa lui Augustin Lazar: Cum sa treci peste asa ceva?

Cristian Tudor Popescu a comentat informatia potrivit careia Augustin Lazar a refuzat de doua ori eliberarea lui Iulius Filip, disident al regimului Ceausescu, in perioada in care procurorul general al Romaniei era presedinte al comisiei de liberari conditionate din Penitenciarul Aiud. Jurnalistul este de parere ca incriminarea lui Augustin Lazar nu este intemeiata, insa nu [] .

Augustin Lazar, reactie dupa ce al doilea detinut politic il acuza ca i-a refuzat eliverarea conditionata

Augustin LAzar a transmis un mesaj prin intermediul contului de Facebook al Ministerului Public. Mesaj al procurorului general Augustin Lazar in legatura cu anumite aspecte difuzate intr-o emisiune televiz.

Augustin Lazar, reactie dupa ce al doilea detinut politic il acuza ca i-a refuzat eliberarea conditionata

Augustin LAzar a transmis un mesaj prin intermediul contului de Facebook al Ministerului Public. Mesaj al procurorului general Augustin Lazar in legatura cu anumite aspecte difuzate intr-o emisiune televiz.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2373 seconds )