Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romanul munceste tot mai mult pentru intretinerea aparatului administrativ public

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Romanul munceste tot mai mult pentru intretinerea aparatului administrativ public

Cresterea an de an a decalajului dintre salariile administratiei publice si a celor din sectorul privat, din 2012 incoace, ne obliga sa muncim din ce in ce mai mult pentru stat, sus-tine Andreea Paul, presedintele INACO. continuă pe Ziarul Bursa

Judecatorul Bogdan Mateescu (CSM): Observ tot mai mult ca informatii despre verificari prealabile sau cercetari disciplinare sunt prezentate in media mai nti pe surse si apoi confirmate de catre Inspectia Judiciara

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, spune pe pagina sa de Facebook ca in ultimul timp din ce in ce mai multe stiri in legatura cu efectuarea unor verificari prealabile de catre Inspectia Judiciara, prezentate a fi declansate in urma unor sesizari sau autosesizari. Inclusiv eu am fost avertizat public prin intermediul unui anumit site ca sunt obiectul unor verificari, anterior oricarei instiintari oficiale, informatie care s-a dovedit ulterior ca este reala. , scrie Mateescu.

Peste 30.000 de vehicule intre 3,5 tone si 12 tone vor plati mai mult pentru roviniete

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania UNTRR) atrage atentia ca proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea anexelor nr. 1 si 2 la Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului.

Sunt peste 61.400 de joburi neocupate n economie. Declinul demografic face ca tot mai putini tineri sa intre pe piata muncii. Anul trecut Romnia avea cu peste 34.000 de tineri de 20-24 ani mai putini dect n 2010

Situatia precara de pe piata muncii continua sa isi arate coltii- din cauza somajului scazut si a migratiei externe, angajatorii gasesc tot mai greu oameni calificati, iar atunci cand dau de ei, se trezesc in fata unor solicitari salariale dificil de satisfacut. ii poti intelege- cata vreme Guvernul mareste salariile bugetarilor cu 15%, de ce ar cere un candidat bani mai putini? Oamenii de afaceri spun ca numarul tot mai mare de locuri de munca ramase ne-ocupate a devenit tot mai greu de completat, candidatii scazand de la un trimestru la altul. Luni, Statistica a transmis numarul acestor locuri de munca vacante din economie: circa 61. 400, mai multe cu 3. 000 fata de primele 3 luni ale acestui an. Numarul somerilor este de circa 400. 000, dar trebuie tinut cont de faptul ca declinul demografic al REomaniei face ca tot mai putini tineri sa intre pe piata muncii. Pentru a face o simpla comparatie, anul trecut aveam cu peste 34. 000 de tineri in grupa de varsta 20-24 de ani decat in 2010.

Cererea de specialisti in securitate cibernetica - tot mai mare

Cererea de specialisti in securitate cibernetica este tot mai mare, aceasta fiind insotita de cererea de specialisti in analiza datelor, potrivit editiei din acest an a CIO Survey realizat de Deloitte, la nivel global. in tara noastra, acestea sunt doua tipuri de resurse pentru care concureaza companiile locale si centrele de servicii ale marilor corporatii globale, afirma sursa citata.

Studiu ALARMANT! Barbatii din Romania, in topul celor care beau cel mai mult alcool. Ce pozitie ocupa...

La nivel international, barbatii din Romania si femeile din Ucraina beau cel mai mult alcool, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Washington. Mai mult, studiul arata ca nu.

Dispunem de tot mai putina forta de munca

INS: Rata locurilor de munca vacante - in crestere, cele mai putine dintre acestea regasindu-se in industria extractiva Tara noastra dispune de tot mai putina forta de munca si, desi are competente si calificare reduse, solicita salarii neadecvate in raport cu acestea, este de parere Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania PIAROM). Domnia sa ne-a declarat: Pe de o parte nu mai avem forta de munca, deci rata somajului este realista oamenii de afaceri angajeaza, in aceasta situatie, pe cine apuca, numai cine nu vrea nu se mai angajeaza astazi), iar, pe de alta parte, avem o categorie de oameni si asta se vede din Bursa Locurilor de Munca) careia, desi i se ofera zeci de mii de locuri de munca, nu se duce sa le ocupe.

Erdogan, tot mai aproape de Rusia, dar SUA nu stau sa priveasca

Nu este deloc intamplator ca Recep Tayyip Erdogan si Vladimir Putin au avut o intalnire indelungata, imediat dupa prabusirea lirei turcesti, precum si anuntul facut Donald Trump cu privire la dublarea taxelor vamale asupra importurilor de aluminiu si otel din Turcia, care ating astfel impozite de 20% si 50%. Criza economica, care risca pe zi ce trece sa se transforme in criza unui model politic, inevitabil impinge Turcia spre Rusia, pentru o serie de motive, potrivit Rador, care citeaza Il Giornale.

Angajatii Metrorex, tot mai aproape de greva

Lipsa acuta de oameni in sectorul sigurantei feroviare * Deficit bugetar de 95 milioane lei, inaintea negocierii contractului colectiv de munca * Contractul pe spatiile comerciale, necesar pentru bazele de tratament si de odihna construite de sindicat Sute de sindicalisti de la metrou au protestat, ieri, in fata Ministerului Transporturilor. Conform unui comunicat de presa emis de Unitatea Sindicatul Liber Metrou USLM), angajatii Metrorex sunt nemultumiti de lipsa acuta de personal, de deficitul bugetar inregistrat care se ridica la 95 de milioane lei, de noua organigrama a societatii, de situatia contractelor cu firmele Alstom si Astaldi, de situatia clubului sportiv Metrorex si de faptul ca ministerul de resort nu a mai prelungit contractele de asociere in participatiune dintre societatea de stat si Sindomet - firma sindicatului, pentru spatiile comerciale din statiile de metrou. Manifestantii au solicitat demisia guvernului, demisia ministrului trans-porturilor Lucian Sova si demisia directorului general al Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Ce specialisti IT sunt tot mai cautati n firmele din toata lumea

Un studiu international, realizat si in Romania, releva care sunt domeniile sectorului de tehnologie a informatiei si comunicatii ITC) care au in prezent cea mai mare cautare in firme.

n primele sapte luni s-au vndut aproape 500 de masini electrice, de trei ori mai mult dect anul trecut

In primele sapte luni ale anului s-au vandut 485 de masini electrice in tara, de peste trei ori mai multe fata de perioada similara a anului trecut. Ponderea lor ramane extrem de mica, de nici 0,5% din piata auto totala a masinilor noi. in total s-au vandut 105. 000 masini noi in tara, fiind cea mai mare valoare din ultimii 10 ani, arata datele APIA.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2128 seconds )