Libnet.ro
UNICEF

08:30

Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Adevărul Adevărul,
Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Modificarile la Codul penal, criticate intens de Opozitie, strada si Comisia Europeana, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputatilor cu sprijinul decisiv al minoritatilor nationale. PSD si ALDE, desi au majoritate, n-au reusit sa-si mobilizeze alesii aflati in concediu. continuă pe Adevărul

VIDEO Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Modificarile la Codul penal, criticate intens de Opozitie, strada si Comisia Europeana, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputatilor cu sprijinul decisiv al minoritatilor nationale. PSD si ALDE, desi au majoritate, n-au reusit sa-si mobilizeze alesii aflati in concediu.

Dragnea, prima reactie dupa ce PSD a modificat Codul penal ca sa-l salveze de puscarie: Nu mai are rost sa vorbesc. Credeti ca ma lasa astia sa scap?

Liderul PSD Liviu Dragnea a evitat sa comenteze modificarile operate de Comisia Iordache la Codul penal care-l salveaza de condamnarea la inchisoare cu executare. Credeti ca astia ma lasa sa scap?, a intrebat, retoric, Dragnea, cu aluzie la procurori.

Sedinta de urgenta la PSD pentru Codul penal

Dezbateri cu scandal in Camera Deputatilor, acolo unde urmeaza sa fie adoptat noul Cod Penal. PSD a convocat sedinta de urgenta, ca sa puna la punct strategia de vot. Opozitia a cerut retrimiterea.

Unul dintre deputatii minoritatilor care au votat Codul Penal l-a avut invitat special la nunta pe Liviu Dragnea (FOTO)

Noul Cod Penal a trecut miercuri de Camera Deputatilor cu 167 de voturi pentru, 97 impotriva si 19 abtineri. Pe langa alesii PSD si ALDE, in favoarea Codului au votat si reprezentantii.

Un senator PSD a facut anuntul: Cand vor intra in vigoare modificarile la Codul Penal

Senatorul PSD Adrian Tutuianu estimeaza ca modificarile la Codul penal ar urma sa intre in vigoare abia spre sfarsitul acestui an, in contextuil in care opozitia a anuntat ca va sesiza Curte.

DOCUMENT Cine a ajutat PSD si ALDE sa treaca la vot Codul Penal: 9 deputati de la minoritati si unul de la PMP

Noua deputati ai minoritatilor nationale si unul de la PMP au ajutat PSD+ALDE sa faca majoritatea necesara pentru adoptarea modificarilor Codului penal. Codul penal a fost ADOPTAT - vot la limita / USR: De astazi Romania nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea / PNL: Acesta a fost adevaratul program de guvernare al PSD.

Codul penal n Comisia Iordache. S-a adoptat propunerea PSD la abuzul n serviciu: Dezincriminare partiala si prag de 1900 lei / NU se aplica n cazul emiterii actelor adoptate de Parlament si Guvern / S-a abrogat neglijenta n serviciu

Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache a terminat luni modificarile la Codul penal, inclusiv la cel mai asteptat articol, cel privind abuzul in serviciu. PSD a adoptat o versiune in care a preluat in mare parte propunerea Ministerului Justitiei si a introdus un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim brut pe economie, adica 1900 lei, si o scadere a pedepselor pana la 5 ani maximum, sau amenda. Infractiunea a fost redefinita asa incat se considera abuz in serviciu doar daca se obtine folos pentru sine, membru de familie sau afini de pana la gradul II, iar folosul trebuie sa fie material. O alta prevedere adoptata a fost eliminarea din Codul penal a infractiunii de neglijenta in serviciu. Vezi in text principalele momente si articole votate luni plus o SINTEZA a celor mai importante modificari.

Cine sunt cei 9 deputati ai minoritatilor nationale care au votat alaturi de PSD Codul penal. Votul lor a fost decisiv

Noua dintre cei 17 deputati ai minoritatilor nationale au votat alaturi de PSD si ALDE modificarile la Codul penal. Fara votul lor, PSD n-ar fi reusit sa treaca legea. UDMR nu a mai votat alaturi de Putere, astfel ca voturile minoritatile nationale au fost decisive.

Codul Penal a trecut de Camera Deputatilor. Romania NU mai e un stat de drept

Codul Penal a trecut miercuri si de Camera Deputatilor cu 167 de voturi pentru, cu doua voturi in plus fata de minimul necesar. Au mai fost 97 de voturi impotriva si 19 abtineri. Opozitia.

Calcule la PSD, inainte de votul final pe Codul penal

Liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a declarat miercuri ca este normal sa existe o sedinta a parlamentarilor PSD, inaintea votului final pe Codul penal, in conditiile in care sunt necesare 165 de voturi.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2375 seconds )