Libnet.ro
UNICEF

15:17

VIDEO Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Adevărul Adevărul,
VIDEO Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Modificarile la Codul penal, criticate intens de Opozitie, strada si Comisia Europeana, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputatilor cu sprijinul decisiv al minoritatilor nationale. PSD si ALDE, desi au majoritate, n-au reusit sa-si mobilizeze alesii aflati in concediu. continuă pe Adevărul

Filmul zilei in care PSD a trecut Codul penal la mustata. Ce urmeaza

Modificarile la Codul penal, criticate intens de Opozitie, strada si Comisia Europeana, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR, iar de Camera Deputatilor cu sprijinul decisiv al minoritatilor nationale. PSD si ALDE, desi au majoritate, n-au reusit sa-si mobilizeze alesii aflati in concediu.

Dragnea, prima reactie dupa ce PSD a modificat Codul penal ca sa-l salveze de puscarie: Nu mai are rost sa vorbesc. Credeti ca ma lasa astia sa scap?

Liderul PSD Liviu Dragnea a evitat sa comenteze modificarile operate de Comisia Iordache la Codul penal care-l salveaza de condamnarea la inchisoare cu executare. Credeti ca astia ma lasa sa scap?, a intrebat, retoric, Dragnea, cu aluzie la procurori.

Sedinta de urgenta la PSD pentru Codul penal

Dezbateri cu scandal in Camera Deputatilor, acolo unde urmeaza sa fie adoptat noul Cod Penal. PSD a convocat sedinta de urgenta, ca sa puna la punct strategia de vot. Opozitia a cerut retrimiterea.

Unul dintre deputatii minoritatilor care au votat Codul Penal l-a avut invitat special la nunta pe Liviu Dragnea (FOTO)

Noul Cod Penal a trecut miercuri de Camera Deputatilor cu 167 de voturi pentru, 97 impotriva si 19 abtineri. Pe langa alesii PSD si ALDE, in favoarea Codului au votat si reprezentantii.

Codul penal n Comisia Iordache. S-a adoptat propunerea PSD la abuzul n serviciu: Dezincriminare partiala si prag de 1900 lei / NU se aplica n cazul emiterii actelor adoptate de Parlament si Guvern / S-a abrogat neglijenta n serviciu

Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache a terminat luni modificarile la Codul penal, inclusiv la cel mai asteptat articol, cel privind abuzul in serviciu. PSD a adoptat o versiune in care a preluat in mare parte propunerea Ministerului Justitiei si a introdus un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim brut pe economie, adica 1900 lei, si o scadere a pedepselor pana la 5 ani maximum, sau amenda. Infractiunea a fost redefinita asa incat se considera abuz in serviciu doar daca se obtine folos pentru sine, membru de familie sau afini de pana la gradul II, iar folosul trebuie sa fie material. O alta prevedere adoptata a fost eliminarea din Codul penal a infractiunii de neglijenta in serviciu. Vezi in text principalele momente si articole votate luni plus o SINTEZA a celor mai importante modificari.

VIDEO Proteste si n tara mpotriva Guvernului, a PSD si modificarilor la Codul penal

Aproximativ 600 de persoane, in momentele de varf, au protestat miercuri in Piata Unirii din Cluj-Napoca, impotriva PSD si a guvernului, relateaza Agerpres. La Timisoara, peste 200 de persoane au iesit in Piata Operei sa protesteze impotriva adoptarii de catre Camera Deputatilor a proiectului privind modificarea Codului penal.

LIVETEXT / VIDEO Codul penal n Comisia Iordache. Propunerea PSD la abuzul n serviciu: Prag de 1900 lei plus redefinirea infractiunii; se introduce si amenda ca pedeapsa

Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache continua luni modificarile la Codul penal, cel mai asteptat articol fiind cel privind abuzul in serviciul. Ministerul Justitiei a transmis celor din comisie propunerea sa de modificare, care prevede un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim pe economie, adica 1900 lei, si o scadere a pedepselor pana la 5 ani maximum, sau amenda. Vezi in text propunerea concreta a Ministerului Justitiei si desfasurarea LIVE TEXT a sedintei.

LIVETEXT / VIDEO Codul penal n Comisia Iordache. S-a adoptat propunerea PSD la abuzul n serviciu: Prag de 1900 lei si redefinirea infractiunii; se introduce si amenda ca pedeapsa / NU se aplica n cazul emiterii actelor adoptate de Parlament si Guvern / S

Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache continua luni modificarile la Codul penal, cel mai asteptat articol fiind cel privind abuzul in serviciul. Ministerul Justitiei a transmis celor din comisie propunerea sa de modificare, care prevede un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim pe economie, adica 1900 lei, si o scadere a pedepselor pana la 5 ani maximum, sau amenda. Vezi in text propunerea concreta a Ministerului Justitiei si desfasurarea LIVE TEXT a sedintei.

LIVETEXT / VIDEO Codul penal n Comisia Iordache. S-a adoptat propunerea PSD la abuzul n serviciu: Prag de 1.900 lei si redefinirea infractiunii; se introduce si amenda ca pedeapsa / NU se aplica n cazul emiterii actelor adoptate de Parlament si Guvern /

Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache continua luni modificarile la Codul penal, cel mai asteptat articol fiind cel privind abuzul in serviciul. Ministerul Justitiei a transmis celor din comisie propunerea sa de modificare, care prevede un prag minim de prejudicu echivalent cu salariul minim pe economie, adica 1. 900 lei, si o scadere a pedepselor pana la 5 ani maximum, sau amenda. Vezi in text propunerea concreta a Ministerului Justitiei si desfasurarea LIVE TEXT a sedintei.

LIVETEXT / VIDEO Codul penal, votat la Senat, n sesiune extraordinara / UDMR anunta ca nu este de acord cu forma PSD la abuzul n serviciu si nu voteaza proiectul daca nu se modifica

Plenul Senatului, convocat in sesiune extraordinara, dezbate si voteaza modificarile aduse de comisia speciala parlamentara condusa de Florin Iordache la Codul Penal. Raportul la proiectul de lege a fost publicat pe site-ul Senatului in timp ce sedinta de plen incepea. Vezi in text o transmisiune LIVE TEXT si VIDEO de la sedinta.

ştiri din Politica

actualitate, 15:17

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )