Libnet.ro
UNICEF

17:46

Iohannis a promulgat legea privind Statutul functionarilor publici

Antena3 Antena3,
Iohannis a promulgat legea privind Statutul functionarilor publici

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, informeaza Administratia Prezidentiala. Pe. continuă pe Antena3

Comisia juridica a Camerei a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pe Legea privind organizarea CSM

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat luni, in forma initiala, proiectul pentru modificarea si completarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii CSM), respingand astfel cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis.

Dezbaterile pe legea privind operatiunile petroliere offshore au fost amnate pentru sesiunea extraordinara a Parlamentului

Legea privind derularea operatiunilor petroliere pe mare offshore) va primi votul final in Camera Deputatilor abia in sesiunea extraprdinara a Parlamentului. Legea ar fi trebuit sa intre marti in dezbaterile finale in comisia pentru industrii si apoi in plenul Camerei Deputatilor. in cele din urma, discutiile pe textul legii au fost amanate pentru saptamana viitoare cand va avea loc sesiunea extraordinara.

Legea privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana a fost promulgata

Legea privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana a fost promulgata marti dupa mai multe luni de dezbateri in parlamentul britanic, informeaza AFP. Adoptat saptamana trecuta de parlamentul.

Iohannis ataca legea de organizare judiciara la CCR

Presedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constitutionala legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, invocand vicii procedurale, informeaza joi Administratia Prezidentiala. Concret, presedintele acuza Parlamentul ca nu si-a respectat rolul constitutional atunci cand a reexaminat legea, la solicitarea sa.

Iohannis a contestat din nou la Curtea Constitutionala Legea privind organizarea judiciara

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat din nou Curtea Constitutionala, joi, asupra legii pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara. Cu o zi in urma, Senatul, in calitate de for decizional, a respins cererea de reexaminare a acestui act normativ formulata de presedinte, care invoca in sesizarea transmisa CCR lipsa argumentelor ori a dezbaterii motivelor cererii de reexaminare.

Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM. Care sunt principalele prevederi ale legii

Plenul Camerei Deputatilor a votat respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Daca votul se mentine si la Senat, camera decizionala, legea va pleca inapoi la promulgare in forma trimisa in luna martie.

Senatul a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM, care se ntoarce la promulgare la presedinte

Plenul Senatului a votat respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Legea a trecut deja de mai multe controale de constitutionalitate, astfel ca reexaminarea era ultimul instrument de contestare a legii. Aceasta se intoarce la promulgare la presedinte in forma trimisa in luna martie.

ştiri din Politica

actualitate, 17:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,205 seconds )