Libnet.ro
UNICEF

14:45

Surse: Documentele privind angajarea raspunderii pe alegerea primarilor au ajuns la Parlament

Adevărul Adevărul,
Surse: Documentele privind angajarea raspunderii pe alegerea primarilor au ajuns la Parlament

Guvernul Orban a transmis Parlamentului, luni dimineata, documentele necesare pentru demararea procedurii de angajare a raspunderii in privinta modificarii legii electorale, in sensul revenirii la alegerea primarilor in doua tuturi de scrutin. Surse politice sustin ca acestea au ajuns deja. continuă pe Adevărul

Ludovic Orban explica graba asumarii raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi. Strategia premierului

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca a luat decizia asumarii raspunderii Guvernului pe alegerea primarilor in doua tururi, in detrimentul unei ordonante de urgenta, pentru ca, in cazul unei OUG, exista riscul sa fie atacata de Avocatul Poporului si sa fie declarata neconstitutionala.

Orban: Sistemul de alegeri in doua tururi permite cetatenilor sa schimbe primarul daca nu e bun Premierul a explicat de ce a ales angajarea raspunderii in Parlament

Ludovic Orban a declarat ca a ales varianta angajarii raspunderii pentru ca alegerea primarilor sa se desfasoare in doua tururi, deoarece o Ordonanta de Urgenta pentru aceasta masura putea fi atacata de.

PSD va ataca la CCR alegerea primarilor in doua tururi daca motiunea de cenzura nu trece

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sambata, ca partidul pe care il conduce va ataca la Curtea Constitutionala actul normativ privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, in cazul in care va pica in Parlament motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o depuna dupa asumarea raspunderii Guvernului.

Ciolos, despre asumarea raspunderii guvernului pe alegerea primarilor in doua tururi: Cea mai buna varianta Ma bucur ca Ludovic Orban a facut acest pas

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, sambata, la Iasi, ca asumarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi este cea mai buna varianta. Ma bucur ca Ludovic Orban a facut acest pas curajos, sper sa o faca si pentru alte proiecte de legi, a afirmat Ciolos, potrivit Mediafax.

Deputatul USR Ionut Mosteanu: Nu impartasesc entuziasmul legat de asumarea pe alegerea primarilor. Nu plec dupa fente PNL

Deputatul USR Ionut Mosteanu spune ca nu impartaseste entuziasmul legat de asumarea raspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor in doua tururi si ca nu pleaca dupa fente ale PNL, asa cum nu a plecat nici dupa fentele PSD. El sustine ca astfel se va ajunge la o motiune care probabil va trece, ca nu o sa mai avem primari in doua tururi si incepe mecanismul pentru anticipate, pe un scenariu gresit insa. Estimarea mea e . ) ca vom ramane cu alegeri de primari intr-un tur si cu o criza guvernamentala, afirma deputatul USR.

Parlamentul a stabilit calendarul pe asumarea Guvernului privind alegerea primarilor in doua tururi, in sesiune extraordinara

Conducerea Parlamentului a stabilit luni calendarul asumarii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor in doua tururi, in sesiune extraordinara. Premierul Ludovic Orban va prezenta legea in Parlament in 29 ianuarie.

DOCUMENT Cum justifica Guvernul proiectul pentru alegerea primarilor in doua tururi: Unii edili urmaresc obtinerea unei sustineri facile din partea unei minoritati Un profund val de nemultumire, dupa scrutinele din 2012 si 2016

Guvernul spune, in expunerea de motive a proiectului de lege privind alegerea primarilor in doua tururi pe care isi va asuma raspunderea in Parlament, ca sistemul actual a provocat in societate un profund val de nemultumire.

Klaus Iohannis, lovitura decisiva pentru alegerea primarilor in doua tururi. Cum ii lasa fara arme pe cei de la PSD

Klaus Iohannis a facut un anunt dur pentru alegerea primarilor in doua tururi. Ce a transmis luni, 20 ianuarie, presedintele? Cei din Partidul Social Democrat au cel mai mult de suferit. Klaus Iohannis, lovitura pentru alegerea primarilor in doua tururi Presedintele Romaniei a anuntat luni, 20 ianuarie, ca a solicitat sesiunea extraordinara pentru alegerea primarilor .

Guvernul Orban, decizie de ultima ora! Cum se va desfasura alegerea primarilor

In ultimele saptamani, s-a dezbatut intens posibilitatea alegerii primarilor intr-unul sau doua tururi de scrutin. PSD-ul si UDMR-ul si-au dorit primari intr-un singur tur, in timp ce oficialii PNL au considerat ca doua tururi sunt mai corecte. in final, s-a ramas la varianta cu doua tururi, la fel ca in cazul alegerilor prezidentiale, prin intermediul .

Guvernul isi va asuma raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi, pe 29 ianuarie

UPDATE - Guvernul isi va asuma raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi pe data de 29 ianuarie, a stabilit Biroul Permanent.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2068 seconds )