Libnet.ro
UNICEF

18:00

CCR discuta sesizarile Avocatului Poporului in legatura cu OUG privind starea de urgenta

Hotnews Hotnews,
 CCR discuta sesizarile Avocatului Poporului in legatura cu OUG privind starea de urgenta

Curtea Constitutionala discuta, miercuri, sesizarile trimise de Avocatul Poporului in care sunt reclamate prevederi din OUG-uri privind regimul starii de urgenta, scrie Agerpres. Prima sesizare a fost trimisa la CCR pe data de 10 aprilie si se refera la neconstitutionalitatea unor prevederi din OUG nr. 362020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru adoptarea unor masuri pe timpul starii de urgenta instituite prin Decretul nr. in opinia Avocatului Poporului, OUG nr. 362020 aduce atingere prevederilor art. 1, alin. 5 coroborate cu cele ale art. 141 din Constitutie privind principiul securitatii juridice, in componenta referitoare la calitatea legii, dat fiind faptul ca nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic si Social la elaborarea sa. continuă pe Hotnews

CCR admite sesizarea Avocatului Poporului asupra OUG care reglementeaza amenzile in starea de urgenta

Curtea Constitutionala a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului impotriva OUG 342020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de pana la 20. 000 de lei pentru nerespectarea ordonantelor militare si a conditiilor de iesire din case in perioada starii de urgenta, au declarat pentru G4Media. ro surse din cadrul Curtii.

CCR a ramas in pronuntare pe sesizarile Avocatului Poporului privind amenzile in starea de urgenta

Curtea Constitutionala a ramas in pronuntare, miercuri, pe sesizarile trimise de Avocatul Poporului in care sunt reclamate prevederi din OUG-uri privind regimul starii de urgenta.

Amenzile majorate in timpul starii de urgenta, neconstitutionale: CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului referitoare la OUG prin care au fost impuse amenzi de pana la 20.000 de lei pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie

Curtea Constitutionala a admis sesizarea facuta de Avocatul Poporului cu privire la ordonanta de urgenta prin care Guvernul a impus amenzi de pana la 20. 000 de lei pentru persoanele care nu respecta.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )