Libnet.ro
UNICEF

00:06

TUDOREL TOADER: Voi anunta o masura importanta pentru statul de drept

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
TUDOREL TOADER: Voi anunta o masura importanta pentru statul de drept

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca va anunta in cursul zilei o masura importanta pentru statul de drept. continuă pe Ziarul Bursa

Tudorel Toader a anuntat masura importanta pentru statul de drept: Declanseaza procedura de numire a unui nou procuror general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, joi, ca va declansa procedura de numire a unui nou procuror general al Romaniei, astfel incat, la finalul lunii aprilie, cand acestuia ii expira mandatul, sa fie gata procedura si sa poata fi numit noul sef al Parchetului General. Toader a facut acest anunt la finalul unei intalniri avute la Parchetul General, la care nu a luat parte insa si Augustin Lazar. La sosire, ministrul Justitiei spunea ca va anunta o masura importanta pentru statul de drept. Ministrul Justitiei a cerut revocarea lui Augustin Lazar de la sefia Parchetului General inca din octombrie, lovindu-se insa de refuzul presedintelui Klaus Iohannis.

TUDOREL TOADER: Voi declansa procedura de numire a noului procuror general

ACTUALIZARE: Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat astazi la iesirea din Parchetul General, ca va declansa procedura de numire a noului procuror general. ----- Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca va anunta in cursul zilei o masura importanta pentru statul de drept.

EXCLUSIV DOCUMENT Tudorel Toader schimba toate Legile Justitiei prin OUG ca sa faca stat in stat din Sectia de Investigare a Magistratilor

Tudorel Toader pregateste o noua OUG pentru modificarea Legilor Justitiei. Astfel, potrivit proiectului de OUG, Sectia pentru Procurori din CSM va fi eliminata din procedura de numire a sefilor marilor Parchete. De asemenea, ministrul Justitiei vrea sa-i dea sefului Sectiei speciale de investigare a magistratilor puteri depline.

EXCLUSIV Tudorel Toader schimba toate Legile Justitiei prin OUG ca sa faca stat in stat din Sectia de Investigare a Magistratilor DOCUMENT

Tudorel Toader pregateste o noua OUG pentru modificarea Legilor Justitiei. Astfel, potrivit proiectului de OUG, Sectia pentru Procurori din CSM va fi eliminata din procedura de numire a sefilor marilor Parchete. De asemenea, ministrul Justitiei vrea sa-i dea sefului Sectiei speciale de investigare a magistratilor puteri depline.

Tudorel Toader anunta ca va comunica o masura importanta pe care o va lua curand privind statul de drept

Ministrul Justitiei a anuntat, joi, ca, la intrarea in Parchetul General, acolo unde are mai multe intalniri, ca va comunica o masura importanta pe care o va lua in curand, referitoare la statul de drept.

UPDATE Tudorel Toader cauta un inlocuitor pentru procurorul general, Augustin Lazar

Ministrul Justitiei a anuntat, joi, la intrarea in Parchetul General, acolo unde are mai multe intalniri, ca va comunica o masura importanta pe care o va lua in curand, referitoare la statul de drept. La iesirea din sediul Parchetului, Tudorel Toader a anuntat ca a inceput sa caute un inlocuitor pentru procurorul general, Augustin Lazar.

Toader anunta ca va comunica azi o masura importanta pe care o va lua n curnd pentru statul de drept

Ministrul Justitiei a anuntat, joi, ca, la iesirea de la Parchetul General, acolo unde are mai multe intalniri, va comunica o masura importanta pe care o va lua in curand, referitoare la statul de drept.

Tudorel Toader declanseaza procedura de selectie a unui nou procuror general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a ajuns la Parchetul General, unde se va intalni cu mai multi procurori. Merg sa vad cum isi desfasoara activitatea. Voi avea mai multe intrevederi. La iesire,.

Pasii anti-justitie ai lui Tudorel Toader

Parchetul General si Directia Nationala Anticoruptie DNA) au criticat, in ultimele zile, ordonanta de urgenta de modificare a legilor justitiei si au sustinut ca noul act normativ va bloca activitatea celor doua institutii. Atat Ministerul Public, cat si DNA atrag atentia ca actul normativ nu a fost discutat de ministrul Tudorel Toader cu reprezentantii magistratilor, ca a fost introdus si adoptat in sedinta de Guvern fara a avea un aviz, fie si negativ, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, ceea ce denota lipsa de preocupare pentru un dialog onest intre puteri cu privire la prevederi de o importanta deosebita, care vor afecta semnificativ functionarea autoritatii judecatoresti.

VIDEO Tudorel Toader anunta doua OUG n Justitie / Functiile de conducere din Parchete nu mai pot fi ocupate prin delegare / La aceste functii pot candida si judecatori care au fost procurori

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti ca Guvernul a adoptat doua ordonante de urgenta - una dintre ele vizeaza desemnarea candidatilor Romaniei pentru functia de procuror european, iar cea de a doua modifica toate cele trei legi ale justitiei, modificate deja anul trecut de catre PSD-ALDE, precum si unele regulamente pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii INM). Una dintre cele mai importante modificari este ca la functiile de conducere din parchete, incepand cu functia de procuror general, pot candida si judecatori care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii CSM), cum se intampla acum, ci de catre plenul CSM.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )