Libnet.ro
UNICEF

08:45

Iohannis: Aderarea tarii noastre la zona zero este un obiectiv fundamental

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Iohannis: Aderarea tarii noastre la zona zero este un obiectiv fundamental

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca aderarea tarii noastre la zona euro continua sa fie un obiectiv fundamental si aderarea la Spatiul Schengen ramane un obiectiv legitim, in contextul intalnirii cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al Presidency. ro. continuă pe Ziarul Bursa

Iohannis: Aderarea tarii noastre la zona euro este un obiectiv fundamental

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca aderarea tarii noastre la zona euro continua sa fie un obiectiv fundamental si aderarea la Spatiul Schengen ramane un obiectiv legitim, in contextul intalnirii cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al Presidency. ro.

Zona euro este doar un miraj pentru Romania

Speranta unei aderari cat mai rapide a tarii noastre la zona euro a primit, chiar de Ziua Nationala, o lovitura puternica. Un studiu publicat pe site-ul BCE, cu titlul Convergenta reala in zona euro: o perspectiva pe termen lung, arata ca moneda unica nu a fost deloc un catalizator pentru reducerea inegalitatii, ci a fost, de fapt, un factor al cresterii divergentei intre economiile statelor membre n. a. Occasional Paper Series no. 203, Real convergence in the euro area: a long-term perspective, autori Juan Luis Diaz del Hoyo, Ettore Dorrucci, Frigyes Ferdinand Heinz si Sona Muzikarova). Spre deosebire de alte analize cu subiect similar, autorii studiaza procesul convergentei pe termen lung, pe baza unor serii de date macroeconomice colectate inca de la inceputul anilor 60.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,205 seconds )