Libnet.ro
UNICEF

00:07

Banii pentru cresterea pensiilor cu 40% se gasesc in restructurarea aparatului bugetar. Implicatii electorale

Adevărul Adevărul,
Banii pentru cresterea pensiilor cu 40% se gasesc in restructurarea aparatului bugetar. Implicatii electorale

Pana la urma este o chestiune de etica sociala. Platesti un aparat bugetar supradimensionat, de 1,3-1,4 milioane de persoane, cu salarii medii de 4-5000 de lei, sau ridici pensiile, dintre care 2 milioane de pensii sunt sub un milion de lei? in perioada starii de urgenta, cand mare parte dintre bugetari au stat acasa, tara a functionat bine mersi. Fara aportul lor. De ce n-ar functiona asa si in continuare?. continuă pe Adevărul

Unde sunt acum banii pentru majorarea pensiilor cu 40%. Ciolacu: Nu mi-a fost dat sa aud un mincinos mai ordinar ca ministrul Citu

Marcel Ciolacu a afirmat, marti, la Sinteza zilei, ca Guvernul Orban are banii necesari pentru majorarea de 40% a pensiilor si a indicat care ar fi cele doua surse pentru asta. in plus, liderul PSD a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului de finante, Florin Citu.

Marcel Ciolacu: Ramanem consecventi. Maine vom vota in Parlament cresterea pensiilor cu 40%, conform legii

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va ramane consecvent si va vota in plenul reunit de marti al Parlamentului pentru cresterea pensiilor cu 40%, conform legii. Liderul social-democratilor a adaugat ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban i-au umilit destul pe pensionari si e momentul sa se opreasca. Orice guvern normal la cap isi respecta seniorii, nu isi bate joc de ei, mai spune Ciolacu.

Olguta Vasilescu: Sunt bani pentru cresterea pensiilor. Unde i-au ascuns liberalii

Fostul ministrul al Muncii in guvernarea PSD, Olguta Vasilescu, le-a cerut, marti, liberalilor, sa plece de la guvernare daca nu pot asigura cresterea pensiilor cu 40 la suta, votata in aceeasi zi in Parlament.

CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in acest context al pandemiei, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, sustine presedintele CONAF, Cristina Chiriac, potrivit Agerpres. Fie ca vorbim de cresteri salariale sau de pensii, in timp de pandemie, o crestere este o masura iresponsabila. Constientizam nevoia ca pensiile din Romania sa fie crescute si aceasta sa se reflecte direct in sporirea nivelului de trai, insa momentul acesta nu este cel mai potrivit. Evolutia economiei la nivel mondial este una negativa, lucru reflectat in indicatorii macroeconomici ai Romaniei. Ca urmare, pentru a acoperi cheltuiala cu majorarea pensiilor, guvernul va trebui sa se imprumute si mai mult la un nivel al dobanzilor pe plan international in crestere, a precizat presedintele CONAF, intr-un comunicat.

CONAF: Cresterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al Romaniei

Cresterea pensiilor cu 40% este nesustenabila in contextul pandemic dat, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat aceasta majorare va conduce pe viitor la o povara bugetara greu de acoperit, este de parere presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin CONAF), Cristina Chiriac.

PSD: Astazi, vom arata din nou Guvernului PNL ca nu poate continua sa nesocoteasca legile tarii si sa nu aplice cresterea pensiilor cu 40%

PSD anunta ca va arata, marti, din nou, Guvernului PNL ca nu poate continua sa nesocoteasca legile tarii si sa nu aplice cresterea pensiilor cu 40%, urmand a vota rectificarea bugetara in forma modificata in Comisiile de buget-finante.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Economia nu poate sustine cresterea pensiilor cu 40%

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei CDR) reclama populismul manifestat ieri in Parlament prin decizia de crestere a pensiilor cu cateva zile inainte de alegeri.

BNR: Cresterea pensiilor cu 40% ar aduce un deficit de 11%. Cum putem evita noi taxe si impozite

Cresterea punctului de pensie cu 40% ar duce la o crestere a deficitului bugetar in 2021 la peste 11% din PIB, fiind posibil un risc sistemic mare prin agravarea starii bugetului public, potrivit raportului de analiza a convergentei Romania - Zona Euro, Monitor, publicat pe site-ul BNR.

Citu, despre cresterea pensiilor cu 40% ceruta de PSD: De unde au atata tupeu si atata cinism? Vom ataca la CCR

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat ca PSD da dovada de mult tupeu si cinism propunand majorarea cu 40% a punctului de pensie in conditiile in care economia este deja secatuita si ca proiectul va fi atacat la Curtea Constitutionala.

COALITIA PENTRU DEZVOLOTAREA ROMANIEI: Economia nu poate sustine cresterea pensiilor cu 40%

Economia Romaniei nu poate sustine cresterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, in conditiile evolutiei negative a economiei la nivel mondial si, implicit, national, cauzata de pandemia Covid-19.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2031 seconds )