Libnet.ro
UNICEF

17:15

Orban: Una din primele decizii ale noului guvern va fi noua propunere de comisar european Ce a cerut Ursula von der Leyen Romaniei

Hotnews Hotnews,
 Orban: Una din primele decizii ale noului guvern va fi noua propunere de comisar european Ce a cerut Ursula von der Leyen Romaniei

Ludovic Orban a anuntat ca noul Guvern trebuie investit cat mai repede deoarece Comisia Europeana a cerut Romaniei sa trimita cat mai curand o propunere pentru functia de comisar UE. continuă pe Hotnews

MCV 2019. Comisia Europeana catre Romania: Ati facut pasi inapoi, evolutiile din primele luni ale anului sunt sursa de mare ingrijorare

Comisia Europeana propune Consiliului UE si Parlamentului European mentinerea mecansmului de cooperare si verificare MCV) asupra Romaniei, in conditiile in care tara noastra a facut pasi inapoi in lupta anticoruptie si independenta justitiei in anul 2019. Executivul European conchide in raportul MCV pe anul 2019 ca situatia din primele luni ale anului 2019 a fost o sursa de mare ingrijorare. Citeste rapoartele in documentele atasate.

Lista de ministri cu care Orban intra in negocierile finale pentru sustinerea noului guvern (surse)

Ludovic Orban incepe azi runda decisiva a negocierilor cu partidele pentru sustinerea noului Guvern. Dupa intalnirile care vor avea loc marti si miercuri, premierul desemnat va depune la Parlament lista ministrilor si programul de guvernare, un vot de investitura fiind estimat de liberali saptamana viitoare.

Ce urmeaza dupa stabilirea componentei Cabinetului Orban. Calendarul pentru investirea noului Guvern

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis joi presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care propune un calendar pentru investirea noului guvern. Orban vrea ca sedinta plenului.

Barna: Suntem foarte aproape de sustinerea noului guvern Acordul propus de USR liberalilor

Dan Barna a auntat marti ca a ajuns, la finalul negocierilor cu premierul desemnat Ludovic Orban, la un acord cu PNL si suntem foarte aproape de sustinerea noului guvern.

CTP, reactie exploziva in privinta noului Guvern: USR si PSD, alianta toxica

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia USR de a refuza sa voteze Guvernul Orban. Jurnalistul este de parere ca daca Dan Barna si formatiunea politica pe care o conduce nu vor vota noul Executiv se vor vedea nevoiti sa faca o alianta toxica ad-hoc cu PSD. CTP critica decizia USR de a nu vota .

Florin Iordache: Conducerea Parlamentului poate stabili luni calendarul investirii noului Guvern Votul ar putea fi in 4-6 noiembrie

Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor putea stabili, cel mai probabil luni, calendarul procedurii pentru investirea noului Guvern, audierea ministrilor putand sa aiba loc miercurea si joia viitoare, iar votul peste doua saptamani, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

Viorica Dancila, despre investirea noului guvern: Nu depinde de PSD. Noi nu ne prezentam la vot

Premierul Viorica Dancila, presedinte al PSD, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Suceava, miercuri, ca investirea noului guvern nu depinde de social-democrati, ea reiterand ca.

Ludovic Orban ii prezinta lui Klaus Iohannis lista cu ministrii noului guvern

Biroul Politic National al PNL se reuneste, joi, pentru a valida lista cu ministrii Cabinetului Orban si programul de guvernare. Premierul desemnat Ludovic Orban ar urma ca dupa-amiaza sa depuna aceste documen.

UPDATE Discutiile pentru sustinerea noului Guvern pe ultima suta de metri. Lista de ministri si programul trebuie trimise Parlamentului pana joi

Premierul desemnat, Ludovic Orban, mai are la dispozitie doar zilele de miercuri si de joi pentru a trimite la Parlament lista de ministri si programul Guvernului, liderul liberal fiind pe ultima suta de metri a negocierilor cu partidele care au votat demiterea Executivului Dancila. Orban a discutat marti cu ALDE, PMP, UDMR si USR, iar de la ora 12. 00 are o ultima runda de negocieri cu Pro Romania.

Audierea ministrilor propusi in Cabinetul Orban, saptamana viitoare Vot probabil pentru noul Guvern, 5 noiembrie (surse)

Ministrii propusi in Cabinetul Ludovic Orban ar urma sa fie audiati in comisiile parlamentare de specialitate saptamana viitoare, iar data probabila a unui vot pentru noul Guvern este 5 noiembrie, potrivit unor surse politice din PSD si PNL. Calendarul investirii Guvernului este ingreunat in contextul in care PSD detine o majoritate fragila in Birourile Permanente si intentioneaza sa lungeasca cat mai mult procedura. De partea cealalta liberalii nu se grabesc avand in vedere ca nu au inca voturile necesare pentru validarea viitorului Guvern.

ştiri din Politica

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2352 seconds )