Libnet.ro
UNICEF

20:47

PNL, dupa ce CCR a respins sesizarea opozitiei pe Statutul magistratilor: Este revoltator modul n care CCR sfideaza Comisia de la Venetia si Comisia Europeana

Hotnews Hotnews,
 PNL, dupa ce CCR a respins sesizarea opozitiei pe Statutul magistratilor: Este revoltator modul n care CCR sfideaza Comisia de la Venetia si Comisia Europeana

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins miercuri, ca inadmisibila, sesizarea PNL si USR asupra modificarilor aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, depusa dupa ce parlamentul a respins cererea de reexaminare a presedintelui, potrivit Agerpres. PNL a reactionat, intr-un comunicat de presa, afirmand ca este revoltator modul in care Curtea Constitutionala sfideaza Comisia de la Venetia, Consiliul Europei, Comisia Europeana si principalii parteneri strategici ai Romaniei. continuă pe Hotnews

CCR: Iohannis poate refuza o singura data procurorii-sefi propusi de ministrul Justitiei

Curtea Constitutionala a respins miercuri, ca inadmisibila, ultima sesizare formulata de PNL si USR asupra Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Una dintre modificarile aduse acestei legi a fost aceea ca presedintele poate refuza o singura data numirea procurorilor de rang inalt. in forma initiala a legii, nu era limitat numarul de refuzuri pe care presedintele le putea formula.

CCR a respins sesizarea privind organizarea si functionarea CSM

Sesizarea PNL si USR asupra modificarilor Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii CSM) a fost respinsa de catre Curtea Constitutionala, scrie News. ro.

CCR admite sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar - surse

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea PNL si USR privind neconstitutionalitatea Legii manualului scolar, scrie Agerpres, care citeaza surse din CCR. Legea manualului declarata acum neconstitutionala, conform surselor citate, a fost initiata de Guvern cand Liviu Pop era ministru al Educatiei; actul normativ introduce conceptul de manual scolar de baza, care nu exista in legea educatiei, si prevede ca manualele sunt facute de autori care le depun in forma de manuscris la Ministerul Educatiei - adica alta modalitate decat licitatia pe care Ministerul a realizat-o pana acum anual.

Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL si USR asupra modificarii Legii 317/2004 privind CSM

Curtea Constitutionala a respins, marti, ca inadmisibila, sesizarea formulata de PNL si USR privind legea de modificare a Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM, transmite Mediafax. Curtea a decis sa reprogrameze miercuri pronuntarea asupra sesizarii presedintelui Klaus Iohannis pe aceeasi lege.

CCR discuta sesizarea presedintelui privind legile pe Educatie

Curtea Constitutionale a Romaniei CCR) discuta, astazi, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, a Legii pentru modificarea articolului 16 din Legea educatiei nationale si a Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul educatiei.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:47

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,207 seconds )