Libnet.ro
UNICEF

09:15

Propunerea lui Tariceanu in legatura cu votul din strainatate: sectiile sa fie deschise timp de o saptamana

Adevărul Adevărul,
Propunerea lui Tariceanu in legatura cu votul din strainatate: sectiile sa fie deschise timp de o saptamana

Calin Popescu Tariceanu e de parere ca trebuie gasite solutii la aglomerarile de la sectiile de votare din strainatate, el venind cu o propunere concreta: acestea sa fie deschise timp de o saptamana. Presedintele Senatului spune ca votarea a fost mai dificila si pentru ca au fost 3 buletine de vot. continuă pe Adevărul

Consulul onorific al Romaniei la Lugano, mesaj despre votul din strainatate. De ce s-au format cozile interminabile

Razvan Dumitrescu a citit, duminica seara, un mesaj de la Marinela Somazzi-Safta, Consul onorific al Romaniei la Lugano, care explica ce s-a intamplat cu votul din strainatate. Cozile la vot din diaspora.

Cateva solutii pragmatice pentru votul din strainatate

Este greu de imaginat cum la cinci ani dupa ultimele alegeri prezidentiale au existat mii de alegatori care au ramas la coada la ora 21 si nu au putut vota. Cu toata reforma electorala din 2015, schimbarile s-au dovedit a fi insuficiente, iar unele sectii s-au transformat din nou in adevarate campuri de lupta. Si este revoltator, pentru ca alegerile nu trebuie sa fie despre improvizatii si solutii gasite pe moment, ci trebuie sa fie despre previzibilitate si ordine.

Ministerul de Externe: Toate sectiile de votare din strainatate functioneaza normal / Au fost incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid

Ministerul Afacerilor Externe MAE) sustine ca toate sectiile de votare din strainatate sunt operationale si functioneaza normal. Institutia spune ca au existat doar incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale diminetii. Precizarile vin in conditiile in care la sectiile de votare din strainatate s-au format cozi imense.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE si REFERENDUM 2019. Anuntul facut privind sectiile de votare din strainatate

ALEGERI EUROPARLAMENTARE si REFERENDUM 2019. Judecatoarea Florentina Vasilateanu, presedintele Biroului electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate, spune ca s-au luat masuri, acolo unde s-a put.

PMP cere prelungirea programului de vot la sectiile de votare din strainatate

PMP a transmis, duminica, adrese Biroului Electoral Central si Ministerului Afacerilor Externe in care solicita prelungirea programului sectiilor de votare din strainatate.

FOTO VIDEO UPDATE Cozi mari la sectiile de votare din strainatate / Romanii s-au asezat la rand inca de la prima ora in orase precum Paris, Londra, Viena, Munchen / La Bruxelles sunt sute de oameni la coada

La multe dintre sectiile de votare din strainatate s-au format cozi mari inca de la ora deschiderii urnelor, astfel de situatii fiind semnalate la Torino, Londra, Paris, Marsilia, Roma sau Viena. Cea mai mare coada pare sa fie la Bruxelles, unde sute de oameni stau la rand pentru a vota la sectia consulara a Romaniei. Multumim cititorilor HotNews. ro care ne-au trimis imagini cu situatia de la sectiile din strainatate).

FOTO VIDEO UPDATE Cozi mari la mai multe sectii de votare din strainatate / Romanii s-au asezat la rand inca de la prima ora in orase precum Paris, Londra sau Viena / La Bruxelles sunt sute de oameni la coada

La multe dintre sectiile de votare din strainatate s-au format cozi mari inca de la ora deschiderii urnelor, astfel de situatii fiind semnalate la Torino, Londra, Paris, Marsilia, Roma sau Viena. Cea mai mare coada pare sa fie la Bruxelles, unde sute de oameni stau la rand pentru a vota la sectia consulara a Romaniei.

Avocatul Poporului s-a autosesizat in legatura cu votul din diaspora

Avocatul Poporului anunta, marti, ca s-a sesizat din oficiu si va cere lamuriri de la autoritatile implicate, in legatura cu modul in care s-a desfasurat votul in diaspora, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

UPDATE Rezultate Alegeri Europarlamentare 2019: BEC a centralizat si voturile din strainatate. PSD scade vertiginos

Biroul Electoral Central BEC) a publicat, luni, la ora 7:00, noi rezultate partiale ale alegerilor europarlamentare. De aceasta data, s-au numarat peste 96% dintre voturile exprimate, dar centralizarea buletinelor din diaspora arata ca locurile al doilea si al treilea s-ar putea inversa. ACTUALIZARE MARTI, ORA 10:30: Rezultate anuntate de BEC PNL 26,3% PSD [] .

Reactia Comisiei Europene dupa ce zeci de mii de romani din strainatate nu au putut vota duminica: Statele membre trebuie sa se asigure ca toti cetatenii isi pot exercita dreptul de vot

Comisia Europeana a reactionat dupa ce zeci de mii de romani din strainatate nu au putut vota duminica, mesajul CE fiind ca autoritatile nationale sunt obligate sa ii informeze pe alegatorii nationali din statele UE in timp util si intr-o maniera adecvata despre conditiile si modalitatile detaliate de exercitare a dreptului lor de vot.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )