Libnet.ro
UNICEF

09:00

Iohannis, dupa ce Parlamentul a votat starea de urgenta: Arata responsabilitatea si solidaritatea clasei politice, care intelege gravitatea situatiei

B1 B1,
Iohannis, dupa ce Parlamentul a votat starea de urgenta: Arata responsabilitatea si solidaritatea clasei politice, care intelege gravitatea situatiei

Presedintele Klaus Iohannis a laudat mobilizarea parlamentarilor, care au reusit joi sa adopte, in unanimitate, decretul pe care l-a emis pentru instituirea starii de urgenta in Romania. Demonstreaza. continuă pe B1

Ce urmeaza dupa decretul pentru starea de urgenta. Ce se intampla daca Parlamentul nu se intruneste

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru starea de urgenta, care a intrat in vigoare imediat. in termen de cinci zile, seful statului trebuie sa ceara incuviintarea Parlamentului. Daca Legislativul respinge masurile de forta, Iohannis trebuie sa anuleze decretul. Daca Parlamentul nu se intuneste, masurile propuse de Iohannis raman in vigoare timp de 30 de zile. Senatorii si deputatii vor vota online.

Starea de urgenta: Controalele Inspectoratelor Teritoriale de Munca sunt suspendate, cu niste exceptii

Pe durata starii de urgenta are loc suspendarea efectuarii controalelor la angajatori de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca, se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. insa este prevazuta posibilitatea unor exceptii.

Starea de urgenta: Guvernul va putea rechizitiona unitati de productie a materialelor si echipamentelor necesare combaterii COVID-19

Autoritatile publice centrale pot rechizitiona unitati de productie materiale si echipamente necesare combaterii acestei epidemii, pentru combaterea raspandirii infectiilor cu COVID-19, se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Aceasta este o masura exceptionala, care poate fi aplicata la nevoie, prin care autoritatile pot prelua temporar unitati de productie.

VIDEO Parlamentul a aprobat starea de urgenta pe teritoriul Romaniei pentru 30 de zile

Parlamentul a adoptat in unanimitate 445 de voturi), in sedinta comuna online, starea de urgenta pe teritoriul Romaniei, instituita pentru o perioada de 30 de zile, prin Decretul nr. Sedinta Parlamentului a fost transmisa live pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, iar dezbaterile s-au facut prin sistemul de teleconferinta audio. Parlamentarii s-au sustinut interventiile, in conexiune telefonica directa cu sala de plen iar discursurile au fosr transmise in direct.

Starea de urgenta intra astazi in vigoare. Ce se intampla de acum si ce masuri ar putea fi luate

Romania va intra in stare de urgenta incepand de astazi, anuntul fiind facut inca de sambata de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce Cabinetul Orban a depus juramantul. Masurile care vor fi luate nu au fost inca anuntate, dar Guvernul a spus ca ele vor fi dedicate exclusiv combaterii epidemiei.

Parlamentul a aprobat solicitarea lui Klaus Iohannis privind incuviintarea starii de urgenta

Parlamentul a aprobat, joi, in unanimitate solicitarea presedintelui Klaus Iohannis privind incuviintarea starii de urgenta. Votul a avut loc online din cauza pandemiei de coronavirus, iar parlamentarii au avut la dispozitie sapte minute pentru a vota.

Starea de urgenta in Romania, oficial in vigoare. Decretul a fost publicat in Monitorul Oficial

Decretul presedintelui Klaus Iohannis privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei a fost publicat luni in Monitorul Oficial, intrand oficial in vigoare.

Starea de urgenta

Presedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenta incepand de luni, desi decretul nu a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,216 seconds )