Libnet.ro
UNICEF

19:32

Legile justitiei, corectate pe repede-inainte dupa deciziile CCR, adoptate de Camera Deputatilor. Comisia Iordache a redefinit eroarea judiciara; Inspectia Judiciara va face verificarea la raspunderea magistratilor/ Protest USR in plen

Hotnews Hotnews,
 Legile justitiei, corectate pe repede-inainte dupa deciziile CCR, adoptate de Camera Deputatilor. Comisia Iordache a redefinit eroarea judiciara; Inspectia Judiciara va face verificarea la raspunderea magistratilor/ Protest USR in plen

Comisia speciala parlamentara privind legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache - fost ministru al Justitiei, a votat marti dimineata ultimele modificari la articolele declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala. Imediat dupa finalizare, rapoartele, scrise in mai putin de o ora, au intrat la vot final in plenul Camerei Deputatilor, care incepuse de la ora 10 dimineata, si au doat adoptate cu sustinerea PSD, ALDE si UDMR. La propunerea PSD si ALDE, comisia votat modificari la articolele din Legea 303 - statutul judecatorilor si procurorilor - privind actiunea in regres, unde s-a redefinit conceptul de eroare judiciara comisa de un magistrat. Noua definitie face referire la drepturile absolute ale persoanei si la incalcarea in mod vadit, incontestabil a normelor de catre magistrat. Schimbarea principala se refera la implicarea Inspectiei Judiciare in procedura actiunii in regres, care va face verificarea comiterii erorii judiciare. Tot marti, s-au votat si articolele prin care presedintele Romaniei a fost eliminat din procedurile de numire si de revocare a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, modificari corelate cu cele votate deja luni. continuă pe Hotnews

LIVETEXT/VIDEO Legile justitiei, corectate pe repede-inainte dupa deciziile CCR: Urmeaza vot in plenul Camerei Deputatilor/ Comisia Iordache a redefinit eroarea judiciara; Inspectia Judiciara va face verificarea la raspunderea magistratilor/ Protest USR

Comisia speciala parlamentara privind legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache - fost ministru al Justitiei, a votat marti, in continuare, modificari la articolele declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala. La propunerea PSD si ALDE, comisia votat modificari la articolele din Legea 303 - statutul judecatorilor si procurorilor - privind actiunea in regres, unde s-a redefinit conceptul de eroare judiciara comisa de un magistrat. Noua definitie face referire la drepturile absolute ale persoanei si la incalcarea in mod vadit, incontestabil a normelor de catre magistrat. Schimbarea principala se refera la implicarea Inspectiei Judiciare in procedura actiunii in regres, care va face verificarea comiterii erorii judiciare. Tot marti, s-au votat si articolele prin care presedintele Romaniei a fost eliminat din procedurile de numire si de revocare a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, modificari corelate cu cele votate deja luni. 25 Plenul a votat prelungirea programului sedintei pana la epuizarea ordinii de zi - pana cand se termina de dezbatut si votat legile justitiei. Rapoartele pe cele trei legi au ajuns acum la deputati, practic, in timp ce acestia se afla la plen ar trebui sa citeasca si rapoartele. Sedinta s-a incheiat la ora 10. Cele trei legi, desi abia incheiate, intra la plenul Camerei Deputatilor tot marti. Plenul a inceput de la ora 10.

SINTEZA Care sunt principalele modificari aduse legilor justitiei dupa deciziile Curtii Constitutionale

Comisia speciala parlamentara privind legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, a incheiat marti amendamentele aduse articolelor declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala din cele trei legi ale justitiei - Legea 303, Legea 304 si Legea 317 din 2004 modificate si adoptate in decembrie 2017. Acestea au fost votate marti in Camera Deputatilor, vor mai parcurge o analiza tot in comisia speciala, iar in final vor fi votate in plenul Senatului. Vezi in articol o sinteza a principalelor modificari .

VIDEO Legile justitiei. Comisia Iordache a votat o serie de modificari la articolele declarate neconstitutionale/ Iordache i-a respins amendamentele lui Serban Nicolae/ Presedintele, scos din procedura de numire si revocare a conducerii Inaltei Curti

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, a votat luni o parte dintre modificarile propuse de PSD si ALDE la articolele declarate neconstitutionale la cele trei legi - Legea 303 privind Statutul magistratilor, Legea 304 privind Organizarea Judiciara si Legea 317 privind CSM. Senatorul Serban Nicolae a venit cu propriile propuneri de amendamente, insa acestea nu se refereau la articole declarate neconstitutionale, astfel ca Iordache a propus respingerea lor, intrucat acestea exced deciziile CCR. Printre modificarile adoptate se numara eliminarea presedintelui din procedura de numire si revocare a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie - rolul acesta fiind atribuit CSM-ului - si eliminarea comisiilor parlamentare SRI si SIE din articolul care prevedea ca si acestea pot verifica, alaturi de CSAT, declaratiile privind colaborarea magistratilor cu serviciile de informatii. O prevedere importanta adoptata luni: Cauzele de competenta Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie inregistrate la orice structura de parchet si nesolutionate pana la data la care Sectia este operationala, se inainteaza spre solutionare Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor, de indata ce aceasta este operationala. Vezi in text principalele decizii si o transmisiune VIDEO a sedintei.

SINTEZA Care sunt principalele modificari aduse legilor justitiei dupa deciziile Curtii Constitutionale

Comisia speciala parlamentara privind legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, a incheiat marti amendamentele aduse articolelor declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala din cele trei legi ale justitiei - Legea 303, Legea 304 si Legea 317 din 2004 modificate si adoptate in decembrie 2017. Acestea vor fi votate marti in Camera Deputatilor, vor mai parcurge o analiza tot in comisia speciala, iar in final vor fi votate in plenul Senatului. Vezi in articol o sinteza a principalelor modificari .

Liviu Dragnea provoaca SURPRIZA ZILEI. Seful PSD NU a votat Legile Justitiei

Liviu Dragnea nu a votat Legile Justitiei, marti, in Camera Deputatilor. Gestul sefului PSD a uimit pe toata lumea, stiindu-se ca este unul dintre cei mai vehementi in acest caz. Liviu Dragnea nici.

Legile Justitiei au trecut de Camera Deputatilor

Legile Justitiei au trecut, marti, de Camera Deputatilor. Este vorba despre legea 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004.

Legile Justitiei revizuite au ajuns deja la Senat. Vot final, cel mai probabil luni

Cele trei legi ale justitiei, modificate ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale, au ajuns marti dupa-amiaza la Senat, dupa ce la pranz abia au fost adoptate de plenul Camerei Deputatilor. Plenul Senatului va da un vot final cel mai probabil luni.

Legile Justitiei au trecut de Camera Deputatilor. Opozitia spune ca va contesta la CCR

Toate cele trei legi ale justitiei au fost votate in Camera Deputatilor, dupa o procedura care s-a desfasurat pe repede-inainte, scrie Digi24 .

Legile Justitiei au fost adoptate de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat, marti, modificarile la cele trei legi ale Justitiei - 304/2004 privind organizarea judiciara, 303/2004 privind statutul magistratilor si 317/2004 privind functionarea si.

Legile Justitiei. Votul final, luni in plenul Senatului

Cele trei legi ale Justitiei adoptate marti de plenul Camerei Deputatilor vor intra luni in plenul S.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2126 seconds )