Libnet.ro
UNICEF

21:17

LIVETEXT/VIDEO Camera Deputatilor voteaza legile justitiei. Sedinta incepe cu modficarile aduse regulamentului de catre PSD si ALDE, noul regulament va fi aplicat chiar miercuri. Raluca Turcan: Sa va fie rusine!

Hotnews Hotnews,
 LIVETEXT/VIDEO Camera Deputatilor voteaza legile justitiei. Sedinta incepe cu modficarile aduse regulamentului de catre PSD si ALDE, noul regulament va fi aplicat chiar miercuri. Raluca Turcan: Sa va fie rusine!

Plenul Camerei Deputatilor voteaza miercuri celelalte doua legi ale justitiei - modificarile la Legile 304 si 317, intr-o sedinta care a debutat cu scandal pe tema modificarilor aduse in mare viteza, chiar miercuri dimineata, de catre cei de la PSD. PMP a protestat, in stilul USR, cu pancarte improvizate cu textul Jos Cenzura. Intre modificarea la regulament si legile justitiei, pe ordinea de zi a plenului se afla si alte proiecte, unele insa care nu vor putea fi votate intrucat nu au raport din partea comisiei, obligatoriu procedural. Unul dintre acestea este proiectul UDMR de infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mures. --------------Ora 12. 20: Replica lui Chichirau - Azi dimineata s-a produs un abuz necalificabil. Dl Nicolicea nu a introdus amendamentele pe un raport pe modificarea la Regulament. Este un abuz care se sanctioneaza penal si am vrut sa ii transmit personal ca nu a introdus amendamentele noastre care au fost inregistrate. Ora 12. 10: Eugen Nicolicea: Doamna Chichirau mi-a spus ca se va ocupa personal sa intru la puscarieOra 12. 04: Eugen Nicolicea explica la tribuna modificarea regulamentului, deputatii USR fluiera copiosOra 12. 03: Raluca Turcan catre majoritatea PSD-ALDE-UDMR: Sa va fie rusine!. continuă pe Hotnews

LIVETEXT/VIDEO Camera Deputatilor voteaza legile justitiei. Sedinta incepe cu modficarile aduse regulamentului de catre PSD si ALDE, noul regulament va fi aplicat chiar miercuri

Plenul Camerei Deputatilor voteaza miercuri celelalte doua legi ale justitiei - modificarile la Legile 304 si 317, intr-o sedinta care a debutat cu scandal pe tema modificarilor aduse in mare viteza, chiar miecuri dimineata, de catre cei de la PSD. PMP a protestat, in stilul USR, cu pancarte improvizate cu textul Jos Cenzura. Intre modificarea la regulament si legile justitiei, pe ordinea de zi a plenului se afla si alte proiecte, unele insa care nu vor putea fi votate intrucat nu au raport din partea comisiei, obligatoriu procedural. Unul dintre acestea este proiectul UDMR de infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mures. --------------Ora 11. 30: Opozitia reclama faptul ca se voteaza un raport de la comisia de regulament care nu este nici pe site, nici nu a fost trimis deputatilorOra 11. 50: Parlamentul a votat amendamentul la regulament: 164 voturi pentru la 87 impotriva. Vezi cum suna amendamentul.

LIVETEXT/VIDEO Camera Deputatilor voteaza legile justitiei. Coalitia PSD-ALDE-UDMR a modificat regulamentul ca sa poata reduce Opozitia la tacere. Raluca Turcan: Sa va fie rusine!

Plenul Camerei Deputatilor voteaza miercuri celelalte doua legi ale justitiei - modificarile la Legile 304 si 317, intr-o sedinta care a debutat cu scandal pe tema modificarilor aduse in mare viteza, chiar miercuri dimineata, de catre cei de la PSD. PMP a protestat, in stilul USR, cu pancarte improvizate cu textul Jos Cenzura. Intre modificarea la regulament si legile justitiei, pe ordinea de zi a plenului se afla si alte proiecte, unele insa care nu vor putea fi votate intrucat nu au raport din partea comisiei, obligatoriu procedural. Unul dintre acestea este proiectul UDMR de infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mures. --------------Ora 13. 14: Hotararea privind modificarea regulamentului Camerei Deputatilor s-a publicat in Monitorul Oficial. PSD, ALDE si UDMR au cale libera pentru votarea rapida a legilor Iordache.

LIVETEXT/VIDEO Camera Deputatilor voteaza legile justitiei. Coalitia PSD-ALDE-UDMR a modificat regulamentul ca sa poata reduce Opozitia la tacere. Raluca Turcan: Sa va fie rusine!/ Votul la legile justitiei se face prin apel nominal

Plenul Camerei Deputatilor voteaza miercuri celelalte doua legi ale justitiei - modificarile la Legile 304 si 317, intr-o sedinta care a debutat cu scandal pe tema modificarilor aduse in mare viteza, chiar miercuri dimineata, de catre cei de la PSD. PMP a protestat, in stilul USR, cu pancarte improvizate cu textul Jos Cenzura. Intre modificarea la regulament si legile justitiei, pe ordinea de zi a plenului se afla si alte proiecte, unele insa care nu vor putea fi votate intrucat nu au raport din partea comisiei, obligatoriu procedural. Unul dintre acestea este proiectul UDMR de infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mures. 41 Incepe votul, La legile justitiei se va vota prin apel nominal - va fi strigat fiecare deputat prezent ca sa isi exprime votulVezi aici - care sunt principalele prevederi din cele doua legi.

ACTUALIZAT Camera Deputatilor a votat si celelalte doua legi ale justitiei - organizarea judiciara si functionarea CSM. Coalitia PSD-ALDE-UDMR a modificat regulamentul ca sa poata reduce Opozitia la tacere

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri celelalte doua legi ale justitiei - modificarile la Legile 304 si 317 - intr-o sedinta care a debutat cu scandal pe tema modificarilor aduse in mare viteza la regulamentul forului legislativ chiar miercuri dimineata, de catre cei de la PSD, modificari care reduc semnificativ din dezbaterea amendamentelor. De altfel, dupa modificarea la Regulament s-au dezbatut alte proiecte de lege inainte de a se intra pe legile justitiei, pentru ca noul regulament sa fie publicat in Monitorul Oficial si sa poate fi aplicat. Legile justitiei merg acum la Senat, unde deja a ajuns prima dintre ele - Statutul magistratilor - unde vor primi noi amendamente, un nou raport din partea comisiei speciale conduse de deputatul PSD Florin Iordache si apoi votul final in plenul Senatului. HotNews. ro a transmis LIVE TEXT principalele momente ale sedintei de plen maraton de miercuri Vezi aici - care sunt principalele prevederi din cele doua legi.

Dezbatere si vot final maine in Camera Deputatilor pe legile 304/2004 si 317/2004

ACTUALIZARE 17:33 Ambasadorul Canadei: Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata de reforma in Justitie Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton a declarat, la Iasi, ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, este ingrijorata de modificarile la legile justitiei, sustinand ca intelege pe deplin nemultumirile oamenilor care ies in strada. ------ Comitetul liderilor a decis astazi sa introduca pe ordinea de zi a plenului camerei Deputatilor de maine celelalte doua legi ale Justitiei - 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind functionarea CSM - pentru dezbatere si vot final. Anterior dezbaterii celor doua acte normative, va fi supus votului plenului modificarea propusa de Florin Iordache la regulamentul Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.

Dezbatere si vot final maine in Camera Deputatilor pe legile 304/2004 si 317/2004

Comitetul liderilor a decis astazi sa introduca pe ordinea de zi a plenului camerei Deputatilor de maine celelalte doua legi ale Justitiei - 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind functionarea CSM - pentru dezbatere si vot final. Anterior dezbaterii celor doua acte normative, va fi supus votului plenului modificarea propusa de Florin Iordache la regulamentul Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.

Legile Justitiei adoptate in mare graba in Camera Deputatilor. Scandal si acuzatii de dictatura la votul din plen

Plenul Camerei Deputatilor s-a reunit in mare graba dupa sedinta solemna dedicata omagierii Regelui Mihai pentru ca PSD-ALDE-UDMR sa aprobe in mare urgenta modificarile la legile justitiei ce au.

ACTUALIZAT Legile justitiei, ziua a 11a/ S-a revenit si s-a renuntat la alineatul care acorda imunitate pentru magistrati similara ministrilor la urmarirea penala/ Decizie in comisia speciala: PSD s-a razgandit- Inspectia Judiciara ramane la CSM

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei a finalizat marti si cel de-al treilea proiect din pachetul pe care PSD si ALDE doresc sa il adopte pana la Craciun - modificarea Legii 317/2004 privind Constiliul Superior al Magistraturii. Sedinta a fost marcata de momentul in care a fost adoptat, fara dezbateri, un amendament al UNJR, AMR si CSM prin care se acorda imunitate sporita magistratilor - se prevedea ca nu pot fi urmariti penal fara avizul CSM. Dupa cateva ore insa, s-a revenit asupra acestuia si, cum nimeni nu l-a mai sustinut, s-a decis renuntarea la acesta cu totul. Marti s-a decis ca Inspectia Judiciara sa ramana totusi in cadrul CSM, dupa ce cei de la PSD s-au razgandit si au renuntat la ideea ca Inspectia Judiciara sa fie institutie autonoma condusa de un Consiliu de Integritate, pe care o promovasera intens. Astfel, in comisie au trecut amendamentele PSD si ALDE la propria initiativa legislativa. Fata de forma in vigoare, inspectorul-sef, care conduce Inspectia Judiciara, a primit atributii sporite, inclusiv faptul ca isi desemneaza personal adjunctul.

ACTUALIZAT Legile justitiei, ziua a 11a. Final in comisia speciale si pentru a treia lege din pachet - Legea 317 privind CSM/ PSD s-a razgandit - Inspectia Judiciara ramane la CSM

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei a finalizat marti si cel de-al treilea proiect din pachetul pe care PSD si ALDE doresc sa il adopte pana la Craciun - modificarea Legii 317/2004 privind Constiliul Superior al Magistraturii. Sedinta a fost marcata de momentul in care a fost adoptat, fara dezbateri, un amendament al UNJR, AMR si CSM prin care se acorda imunitate sporita magistratilor - se prevedea ca nu pot fi urmariti penal fara avizul CSM. Dupa cateva ore insa, s-a revenit asupra acestuia si, cum nimeni nu l-a mai sustinut, s-a decis renuntarea la acesta cu totul. Marti s-a decis ca Inspectia Judiciara sa ramana totusi in cadrul CSM, dupa ce cei de la PSD s-au razgandit si au renuntat la ideea ca Inspectia Judiciara sa fie institutie autonoma condusa de un Consiliu de Integritate, pe care o promovasera intens. Astfel, in comisie au trecut amendamentele PSD si ALDE la propria initiativa legislativa. Fata de forma in vigoare, inspectorul-sef, care conduce Inspectia Judiciara, a primit atributii sporite, inclusiv faptul ca isi desemneaza personal adjunctul.

LIVEText/VIDEO Legile justitiei, ziua a 11a/ S-a revenit si s-a renuntat la alineatul care acorda imunitate pentru magistrati similara ministrilor la urmarirea penala/ Decizie in comisia speciala: PSD s-a razgandit- Inspectia Judiciara ramane la CSM

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache fost ministru al Justitiei), si-a reluat marti de la ora 09. 00 lucrarile pentru modificarile la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in cadrul careia se propune ca Inspectia Judiciara sa fie institutie autonoma, condusa de un Colegiu de Integritate. Acesta este al treilea proiect din pachetul legilor justitiei.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:17

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2074 seconds )