Libnet.ro
UNICEF

06:45

Proiectul de lege privind starea de alerta a fost amendat masiv in Comisia juridica a Senatului

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Proiectul de lege privind starea de alerta a fost amendat masiv in Comisia juridica a Senatului

Proiectul de lege privind starea de alerta, transmis ieri de Guvern Parlamentului, a fost amendat masiv in Comisia juridica a Senatului, dar a primit raport de admitere care urmeaza sa fie supus votului plenului in cursul zilei de azi. continuă pe Ziarul Bursa

Guvernul trimite Parlamentului proiectul de lege privind starea de alerta

Premierul Ludovic Orban a anuntat, in debutul sedintei de guvern de luni, inaintarea catre Parlament a unui proiect de lege care sa reglementeze masurile privind starea de alerta ce va intra in vigoare din 15 mai pentru a inlocui stare de urgenta ce nu a mai fost prelungita de catre presedintele Iohannis.

DOCUMENT Ce prevede proiectul de lege privind starea de alerta

Parlamentul a primit proiectul de lege privind masurile pe care Guvernul le-ar vrea adoptate in urma instituirii starii de alerta. Potrivit unor surse politice, primul for care va dezbate si vota initiativa va fi Senatul, Camera Deputatilor fiind for decizional, au precizat surse politice pentru Adevarul.

UPDATE Proiectul de lege privind starea de alerta a fost adoptat de senatori Miercuri intra in dezbaterea Camerei PSD a modificat substantial propunerea Guvernului: incuvintarea starii de alerta se va face de catre Parlament

UPDATE Senatul a adoptat, marti, proiectul de lege al Guvernului privind starea de alerta dupa ce l-a modificat substantial. Potrivit raportului elaborat de senatorii juristi Parlamentul este cel care incuvinteaza starea de alerta prin sedinta comuna a celor doua Camere si nu Guvernul prin ordonanta de urgenta asa cum prevede actuala lege. Proiectul initiat de Guvern a creat nemultumirea parlalmentarilor de la toate formatiunile politice. USR si PLUS au avertizat ca acesta favorizeaza politizarea administratiei publice.

Legea privind starea de alerta, adoptata de Senat. Camera Deputatilor are ultimul cuvant. Serban Nicolae: A fost o lege lucrata cu furca

Legea privind starea de alerta, modificata radical de PSD, a trecut de Senat, 111 voturi fiind pentru, doar opt impotriva si 15 abtineri. PNL a anuntat ca se abtine, USR a anuntat ca nu va vota proiectul de lege.

Iohannis, mesaj catre parlamentari: Adoptati cu celeritate legea privind starea de alerta! E nevoie urgenta

Presedintele Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor sa adopte cu celeritate legea privind starea de alerta. Proiectul va trece azi de Senat si maine de Camera Deputatilor, insa oricum nu poate fi promulgat pana la inceputul saptamanii viitoare. Seful statului a anuntat ce masuri de relaxare vor intra in vigoare incepand de vineri.

Legea privind starea de alerta va fi adoptata azi de Senat. Maine ajunge la Camera Deputatilor

Legea privind starea de alerta este, marti, pe ordinea de zi a Senatului, insa parlamentarii din Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari trebuie sa intocmeasca anterior raportul. Legea cuprinde unele masuri temporare si, dupa caz, graduale, pe care autoritatile le pot lua pentru a reduce raspandirea virusului, dupa iesirea din starea de urgenta.

Orban spune ca Guvernul va emite ordonanta de urgenta daca CCR va declara neconstitutionala legislatia privind starea de alerta

Premierul Ludovic Orban a anuntat sambata ca, in cazul in care Curtea Constitutionala a Romaniei va declara neconstitutionala legislatia privind starea de alerta, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta.

Seful Senatului a anuntat ca Parlamentul va vota in regim de urgenta proiectul privind starea de alerta Robert Cazanciuc (PSD) a citat din Abraham Lincoln pentru a ilustra incompetenta Guvernului PNL

Presedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat ca Parlamentul va vota in procedura de urgenta proiectul de lege privind starea de alerta. Deja acest lucru se intampla la.

USR: Proiectul privind starea de alerta favorizeaza politizarea administratiei publice

USR apreciaza ca proiectul Guvernului privind starea de alerta favorizeaza politizarea administratiei publice, motiv pentru care a formulat mai multe amendamente, inclusiv privind incetarea, dupa sase luni, a contractelor de munca ale persoanelor angajate fara concurs in institutiile publice.

Ionel Danca, dupa modificarea radicala a legii privind starea de alerta:PSD duce razboiul pe care Guvernul il poarta impotriva virusului pe un teren politic

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat, marti seara, ca este un gest grav, adoptarea in Senat noii forme privind legea starii de alerta si ca legea inaintata de Guvern a fost amputata de majoritatea controlata de PSD. Despre votul liberalilor a spus ca spera ca acesta a fost dat pentru ca legea sa ajunga cat mai repede la Camera Deputatilor care este for decizional.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2124 seconds )