Libnet.ro
UNICEF

11:45

PSD si ALDE convoaca miercuri plenul Camerei Deputatilor pentru ultimele doua proiecte din pachetul Iordache

Hotnews Hotnews,
 PSD si ALDE convoaca miercuri plenul Camerei Deputatilor pentru ultimele doua proiecte din pachetul Iordache

Coalitia PSD-ALDE, sprijinita de UDMR, ia in calcul convocarea pentru miercuri a unei sedinte de plen a Camerei Deputatilor in care sa voteze rapid proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, au declarat pentru HotNews. ro surse parlamentare. Proiectul a primit deja raport ieri la comisia speciala condusa de Florin Iordache. Mai mult: e posibil ca si ultima lege din pachetul de trei, cea care priveste organizarea CSM, sa primeasca rapid astazi raport in comisia Iordache si sa intre maine la vot in plen, potrivit surselor citate. 01: Plenul Camerei a fost convocat pentru miercuri. Pe ordinea de zi: proiectele de modificare a legilor 304/2004 si 317/2004, precum si modificari la regulament. continuă pe Hotnews

Surse: PSD si ALDE iau in calcul sa voteze miercuri in plenul Camerei Deputatilor al doilea proiect de lege din pachetul Iordache

Coalitia PSD-ALDE, sprijinita de UDMR, ia in calcul convocarea pentru miercuri a unei sedinte de plen a Camerei Deputatilor in care sa voteze rapid proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, au declarat pentru HotNews. ro surse parlamentare. Proiectul a primit deja raport ieri la comisia speciala condusa de Florin Iordache. Mai mult: e posibil ca si ultima lege din pachetul de trei, cea care priveste organizarea CSM, sa primeasca rapid astazi raport in comisia Iordache si sa intre maine la vot in plen, potrivit surselor citate.

PSD-ALDE devanseaza votul final pe Statutul magistratilor. Iordache sfideaza manifestantii: Noi nu tinem sedintele in functie de cum se organizeaza protestatarii!

Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, ale carui amendamente au fost votate miercuri pana aproape de ora 23. 00 in plenul Camerei Deputatilor, ar urma sa.

PSD-ALDE devanseaza votul final pe Statutul magistratilor. Iordache sfideaza manifestantii: Noi nu tinem sedintele in functie de cum se organizeaza PROTESTATARII!

Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, ale carui amendamente au fost votate miercuri pana aproape de ora 23. 00 in plenul Camerei Deputatilor, ar urma sa.

Urmeaza miercurea de foc in Parlament: vot pentru modificarea regulamentului, asteptarea publicarii in Monitorul Oficial, apoi vot la doua legi ale Justitiei

Miercuri, plenul Camerei Deputatilor va da votul pentru propunerea de modificare a regulamentului initiata de Florin Iordache, care va permite coalitiei PSD-ALDE sa evite dezbaterile pe legile controversate. Tot miercuri, plenul va dezbate ultimele doua proiecte din pachetul de trei legi care modifica radical sistemul de Justitie: proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si proiectul pentru modificarea Legii 317/2004 privind CSM. 48: Membrii Comisiei pentru regulament au fost convocati in aceasta seara pentru o sedinta a comisiei miercuri dimineata, la ora 9, cu o ora inaintea sedintei de plen.

UPDATE Urmeaza miercurea de foc in Parlament: vot pentru modificarea regulamentului, asteptarea publicarii in Monitorul Oficial, apoi vot la doua legi ale Justitiei

Miercuri, plenul Camerei Deputatilor va da votul pentru propunerea de modificare a regulamentului initiata de Florin Iordache, care va permite coalitiei PSD-ALDE sa evite dezbaterile pe legile controversate. Tot miercuri, plenul va dezbate ultimele doua proiecte din pachetul de trei legi care modifica radical sistemul de Justitie: proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si proiectul pentru modificarea Legii 317/2004 privind CSM. Pe ordinea de zi figureaza si proiectul de lege al UDMR de infiintare a Liceului Romano-Catolic de la Targu-Mures, desi acest proiect nu are raport de la comisia de invatamant, obligatoriu procedural.

Propunerea lui Iordache de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor, respinsa de comisie. UDMR a votat impotriva/ Nicolicea a invocat ideea de majoritate ponderata

Comisia de regulament a Camerei Deputatilor a respins luni cu 4 voturi impotriva, 2 voturi pentru si 2 abtineri propunerea lui Florin Iordache de modificare a regulamentului astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri. Reprezentantul UDMR in comisie, deputatul Marton Arpad, a votat impotriva propunerii lui Florin Iordache, transmite News. ro. Potrivit deputatul USR Catalin Drula, care a participat la sedinta, liderul comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a invocat conceptul de majoritate ponderata - adica fiecare parlamentar, desi are un vot, voteaza cu ponderea avuta in majoritatea parlamentara.

Propunerea lui Iordache de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor, respinsa de comisie

Comisia de regulament a Camerei Deputatilor a respins astazi cu 4 voturi impotriva, 2 voturi pentru si o abtinere propunerea lui Florin Iordache de modificare a regulamentului astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.

Colegiul Medicilor cere Camerei Deputatilor sa adopte cat mai rapid legea vaccinarii: Vaccinarea este un drept al copilului

Colegiul Medicilor a trimis Camerei Deputatilor o adresa prin care solicita adoptarea cat mai curand a legii privind vaccinarea, imunizarea reprezentand masura profilactica cu cel mai mare succes din istoria medicinii, cu impact major in sanatatea publica prin prevenirea bolilor infectioase grave, a complicatiilor sau a deceselor produse de acestea.

Majoritatea PSD-ALDE incepe sa scartaie. Cum a ajuns Dragnea la mana minoritatilor

Voturile date pe proiectul de lege privind statutul magistratilor si pe initiativa de schimbare a Legii de modificare a ANI a aratat ca majoritatea PSD-ALDE a devenit foarte fragila, cele doua partide ajungand la mana UDMR si a Grupului minoritatilor, adica grupurile care au inclinat balanta.

2.000 de oameni, in strada impotriva masurilor fiscale adoptate de Guvernul PSD-ALDE

Circa 2. 000 de oameni, membri ai Blocului National Sindical, au protestat marti in Piata Victoriei, impotriva masurilor fiscale adoptate de Guvernul PSD-ALDE, informeaza Digi24. Sindicalistii.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )