Libnet.ro
UNICEF

08:45

PSD: Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene este un cartonas rosu pentru presedintele Iohannis

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
PSD: Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene este un cartonas rosu pentru presedintele Iohannis

PSD considera ca raportul Comisiei Europene privind statul de drept este un cartonas rosu pentru presedintele Klaus Iohannis, care n-a fost in stare sa faca nimic in ultimele luni in acest domeniu. continuă pe Ziarul Bursa

Raportul privind statul de drept in Romania: Modificarile la legile justitiei au ramas in vigoare si creeaza incertitudine pentru functionarea sistemului judiciar in ansamblu

In Romania, controversatele modificari aduse de PSD-ALDE legilor justitiei in 2018 si 2019 continua sa fie in vigoare si creeaza incertitudine pentru functionarea sistemului judiciar in ansamblu, noteaza Comisia Europeana in raportul privind statul de drept publicat miercuri. in document - care contine in special critici la adresa Sectiei de anchetare a magistratilor - se mentioneaza ca actualul Guvern si-a exprimat dorinta de a se angaja intr-un dialog cu sistemul judiciar si cu partidele politice pentru a corecta masurile controversate. Primul Raport UE privind statul de drept: Avertismente dure privind independenta justitiei pentru Ungaria si Polonia .

VIDEO Primul Raport UE privind statul de drept: Avertismente dure privind independenta justitiei pentru Ungaria si Polonia

Standardele Uniunii Europene privind statul de drept sunt serios afectate intr-o serie de tari membre, se arata in primul Raport al Comisiei Europene pe aceasta tema, realizat pentru toate cele 27 de state. Cele mai dure avertismente vizeaza Ungaria si Polonia, cu observatii critice si la adresa Bulgariei, Croatiei, Slovaciei si Maltei. Romania este mentionata si ea in context.

Raport privind statul de drept: Comisia Europeana acuza lipsa de transparenta privind actionariatul presei din Romania

Lipsa unor reglementari profesionale care sa garanteze independenta editoriala, dar mai ales lipsa de transparenta in ceea ce priveste actionariatul institutiilor de presa sunt motive de ingrijorare in ceea ce priveste libertatea presei in Romania, se arata in primul raport UE privind statul de drept in cele 27 de tari membre.

Ungaria si Polonia vor infiinta un institut comun privind statul de drept

Ungaria si Polonia vor infiinta un institut comun privind statul de drept, organism menit sa faca evaluari pentru intreaga Uniune, scrie Reuters, citand un anunt al ministrului ungar de Externe Peter Szijjarto.

Forumul Judecatorilor, dupa raportul Comisiei Europene: Vina pentru acest regres in privinta statului de drept apartine clasei politice majoritare

Culpa pentru regresul constatat de Comisia Europeana in privinta statului de drept in Romania apartine, in primul rand, clasei politice majoritare. Sunt necesare reforme reale si rapide in justitie, arata o reactie a Revistei Forumul Judecatorilor. Raportul privind statul de drept in Romania: Modificarile la legile justitiei au ramas in vigoare si creeaza incertitudine pentru functionarea sistemului judiciar in ansamblu.

Ungaria si Polonia vor infiinta un institut comun privind statul de drept pentru a contracara atacurile UE. Ca sa nu mai fim luati de prosti... destui ne folosesc pe post de sac de box

Ungaria si Polonia vor infiinta un institut comun pentru a evalua respectarea statului de drept de catre tari membre in intreaga Uniune Europeana si pentru a contracara astfel acuzatiile de incalcare a statului de drept, a anuntat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Raportul Comisiei Europene privind statul de drept: Independenta justitiei e in pericol in Ungaria si Polonia. ingrijorari serioase pentru Bulgaria, Romania, Croatia si Slovacia

Standardele UE privind statul de drept se confrunta cu provocari serioase in unele tari membre, avertizeaza Comisia Europeana in ultimul raport privind statul de drept, potrivit unui document consultat de.

Vicepresedintele Comisiei Europene: Viktor Orban construieste o democratie bolnava Premierul Ungariei ii cere demisia

Inainte de aprobarea primului raport al UE privind statul de drept, care critica dur Polonia si Ungaria, tensiunea dintre Budapesta si Bruxelles a crescut din nou. Vicepresedintele Comisiei Europene Vera Jourova l-a acuzat pe Viktor Orban ca a pus bazele unei democratii bolnave.

Primul raport al CE privind statul de drept in tarile membre evidentiaza provocari in sistemul judiciar si media

Primul raport realizat vreodata de Comisia Europeana cu privire la situatia statului de drept in tarile membre, consultat de Reuters inaintea prezentarii sale oficiale miercuri, evidentiaza provocari pentru media si sistemul judiciar ca riscuri esentiale pentru sustinerea standardelor democratice.

Ungaria: Viktor Orban cere demisia vicepresedintei Comisiei Europene, Vera Jourova. Ce acuzatii ii aduce

Primul ministru Ungariei Viktor Orban a scris o scrisoare catre Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, in care informeaza ca va suspenda relatiile politice bilaterale cu vicepresedintele Comisiei pe.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2521 seconds )