Libnet.ro
UNICEF

11:30

Reglementarea alegerilor anticipate, pe masa Curtii Constitutionale

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Reglementarea alegerilor anticipate, pe masa Curtii Constitutionale

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate referitoare la prevederile OUG 262020 privind modificarea legislatiei alegerilor parlamentare si unele masuri pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Senatul, cu 86 de voturi pentru PSD, UDMR, ALDE, PMP) si 34 de voturi impotriva PNL, USR), a respins miercuri, 19 februarie, ordonanta emisa de guvernul Orban. Proiectul legislativ va fi trimis Camerei Deputatilor care este for decizional. continuă pe Ziarul Bursa

Scenariul alegerilor anticipate, aruncat in aer Strategia PNL pentru anticipate, sanse minime sa fie pusa in practica, dupa decizia Curtii Constitutionale

In urma deciziei CCR intreaga procedura de desemnare a unui Guvern trebuie reluata iar calendarul alegerilor anticipatelor este aruncat in aer. Pentru declansarea alegerilor anticipate este nevoie de respingerea a doua propuneri de premier. intelegerea initiala intre PSD si PNL era ca alegerile anticipate sa se desfasoare concomitent - parlamentare si locale in aceeasi perioada. in noul context politic, intelegerea a picat iar calendarul este greu realizabil, explica surse parlamentare pentru HotNews. ro.

Consecinte negative grave ce rezulta din esecul declansarii alegerilor anticipate

Pe masura ce trece timpul este tot mai clar ca nu vom avea alegeri anticipate. Ce n-au inteles presedintele Iohannis si premierul Orban este faptul ca in filosofia Constitutiei noastre declansarea alegerilor anticipate este exclusiv atributul majoritatii parlamentare, nu al presedintelui sau al premierului. Toate asigurarile ca vom avea alegeri anticipate, venite din partea presedintelui si a premierului, sunt vorbe in vant.

Calendarul alegerilor anticipate, anuntat de un liberal

Liderul deputatilor liberali,Florin Roman, s-a aratat convins, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in Alba Iulia, ca vor fi alegeri anticipate.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,284 seconds )